Ισπανίδα… 113 Μαΐων νίκησε τον κορωνοϊό

Must Read

Γυναίκα 113 ετών, που παρουσιάζεται ως η γηραιότερη στην Ισπανία, νίκησε τον κορωνοϊό μέσα σε γηροκομείο του οποίου πολλοί ένοικοι που είχαν προσβληθεί από τον ιό πέθαναν. «Είναι 113 ετών. Ξεπέρασε την ασθένεια και τα πάει πολύ καλά», δήλωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας του ιδρύματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Μαρία Μπράνιας είχε εκδηλώσει την ασθένεια σε ήπια μορφή τον περασμένο μήνα, στον οίκο ευγηρίας όπου ζει τα τελευταία 20 χρόνια, στην πόλη Ολότ που βρίσκεται περίπου εκατό χιλιόμετρα βορείως της Βαρκελόνης (στην Καταλονία, βορειοανατολική Ισπανία).

Τα συμπτώματα δεν πρέπει να ήταν σοβαρά: «Στην πραγματικότητα, το μόνο που διαγνώστηκε ήταν μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και ένας μικρός πυρετός που είχε σχέση με τη λοίμωξη, αλλά στη συνέχεια η υπερήλικη υποβλήθηκε σε διαγνωστική εξέταση (για τον κορωνοϊό) στην οποία βρέθηκε θετική», δήλωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας.

«Τώρα αισθάνεται καλά και την περασμένη εβδομάδα έκανε μια εξέταση, το αποτέλεσμα της οποίας βγήκε αρνητικό», είπε.

Η υπεραιωνόβια έμεινε περιορισμένη αρκετές εβδομάδες μέσα στο δωμάτιό της στον Οίκο Ευγηρίας Σάντα Mαρία ντελ Τούρα. Μόνο μια υπάλληλος έμπαινε, ντυμένη με προστατευτική στολή, σύμφωνα με την περιφερειακή τηλεόραση TV3, η οποία μετέδωσε εικόνες της Μαρία Μπράνιας.

Έζησε και την ισπανική γρίπη

Στο ρεπορτάζ ακούγεται η γιαγιά να εξηγεί ότι «οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, πολύ προσεκτικοί» μαζί της στο ίδρυμα. Όταν η υπάλληλος την ρωτά ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της, εκείνη απλώς απαντά ότι είναι τυχερή που έχει «καλή υγεία».

Η κόρη της, Ρόζα Μορέτ, δεν μπόρεσε να την επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά δήλωσε για τη μητέρα της στο TV3: «Τώρα είναι καλά, είναι σε καλή κατάσταση, θέλει να μιλά, να εξηγεί, να εκφράζει τις απόψεις της, ξαναβρίσκει τον εαυτό της».

Η είσοδος στον οίκο ευγηρίας απαγορεύεται για τους δημοσιογράφους και η οικογένεια δεν επιθυμεί άλλο να επικοινωνεί με τον Τύπο, σύμφωνα με την υπεύθυνο επικοινωνίας.

Διάφορα άρθρα είχαν δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια για αυτή την «σούπερ αιωνόβια», μητέρα τριών παιδιών, γιαγιά και προγιαγιά, γεννημένη στις 4 Μαρτίου 1907 στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ο πατέρας της εργαζόταν ως δημοσιογράφος στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η γυναίκα διατηρεί πολύ ζωντανή την ανάμνηση του ταξιδιού της οικογένειάς της από την Αμερική στην Ευρώπη, με ένα υπερωκεάνιο κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (1914-18).

Η Μπράνιας θα γνωρίσει επίσης την εποχή της πανδημίας της «ισπανικής γρίπης» το 1918, καθώς και τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα της, μεταξύ 1936 και 1939.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This