Ενημέρωση για τον πόλεμο στο Ιράν πραγματοποιεί το Πεντάγωνο των ΗΠΑ την Πέμπτη 19 Μαρτίου.
- ανταπόκριση από τις ΗΠΑ για το Newsbreak
Χέγκσεθ: «Ο κόσμος πρέπει να ευχαριστεί τον Τραμπ, σήμερα η πιο μεγάλη επίθεση»
Ο Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ ανέφερε σχετικά με το Ιράν.
«Ένας ανέντιμος και αντι-Τραμπ τύπος δεν θα σταματήσει πουθενά —το γνωρίζουμε πια— να υποβαθμίζει την πρόοδο, να ενισχύει κάθε κόστος και να αμφισβητεί κάθε βήμα.Δυστυχώς, το TDS είναι στο DNA τους. Θέλουν να αποτύχει ο Τραμπ. Αλλά ο αμερικανικός λαός ξέρει καλύτερα.
.@SecWar: “Epic Fury is different. It’s laser focused. It’s decisive. Our objectives, given directly from our America First President, remain exactly as they were on Day One… We’re winning — decisively and on our terms.” pic.twitter.com/1dA3rRUEBB
— Rapid Response 47 (@RapidResponse47) March 19, 2026
Τα μέσα ενημέρωσης εδώ -όχι όλα, αλλά πολλά από αυτά- θέλουν να σας κάνουν να πιστεύετε ότι μόλις 19 ημέρες μετά την έναρξη αυτής της σύγκρουσης, οδεύουμε με κάποιο τρόπο προς μια ατελείωτη άβυσσο, έναν αέναο πόλεμο ή ένα τέλμα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.
Κερδίζουμε αποφασιστικά και με τους δικούς μας όρους. Το Ιράν είναι μια τεράστια χώρα και, όπως η Χαμάς και οι σήραγγές της, έχουν διοχετεύσει οποιαδήποτε βοήθεια – οποιαδήποτε οικονομική ανάπτυξη, ανθρωπιστική βοήθεια – σε σήραγγες και πυραύλους. Αυτό έκαναν και με τη Χαμάς. Το Ιράν έχει διοχετεύσει κρατικούς πόρους για δεκαετίες όχι στον λαό του, αλλά σε πυραύλους, drones, πληρεξούσια και θαμμένες εγκαταστάσεις. Αλλά τους κυνηγάμε – μεθοδικά, αδίστακτα και συντριπτικά – όπως κανένας άλλος στρατός στον κόσμο δεν μπορεί. Και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.
Μέχρι σήμερα, έχουμε χτυπήσει πάνω από 7.000 στόχους σε όλο το Ιράν και τις στρατιωτικές του υποδομές. Αυτό δεν είναι σταδιακό – πρόκειται για συντριπτική δύναμη που εφαρμόζεται με ακρίβεια. Και πάλι σήμερα θα είναι το μεγαλύτερο πακέτο χτυπημάτων μέχρι σήμερα. Ωστόσο, όπως και χθες, όπως έχω πει από την πρώτη μέρα, οι δυνατότητές μας συνεχίζουν να αναπτύσσονται ενώ οι δυνατότητές μας στο Ιράν συνεχίζουν να υποβαθμίζονται. Κυνηγάμε και χτυπάμε – θάνατο και καταστροφή από ψηλά.
Τώρα, οι Ιρανοί θα εξακολουθούν να πυροβολούν — το ξέρουμε αυτό. Αλλά θα πυροβολούσαν πολύ περισσότερο αν μπορούσαν. Απλώς δεν μπορούν».
Hegseth on Iran:
To date, we’ve struck over 7,000 targets across Iran and its military infrastructure. That is not incremental—that is overwhelming force applied with precision.
And again today will be the largest strike package yet.
Yet, just like yesterday, as I’ve said from… pic.twitter.com/PKshYjbUUw
— Clash Report (@clashreport) March 19, 2026
Και συνέχισε:
«Ο 13χρονος γιος μου ήρθε στο γραφείο μου χθες το βράδυ, ενώ επεξεργαζόμουν αυτές τις παρατηρήσεις. Με ρώτησε για τον πόλεμο—και τις οικογένειες που γνώρισα στο Ντόβερ. Τον κοίταξα και του είπα: πέθαναν για σένα, γιε μου—για να μην χρειαστεί η γενιά σου να αντιμετωπίσει ένα πυρηνικό Ιράν.Ο κόσμος, η Μέση Ανατολή, οι αχάριστοι σύμμαχοί μας στην Ευρώπη, ακόμη και τμήματα του δικού μας Τύπου θα έπρεπε να λένε ένα πράγμα στον Τραμπ: ευχαριστώ.
Hegseth on Iran:
The world, the Middle East, our ungrateful allies in Europe, and even segments of our own press should be saying one thing to Trump: thank you. pic.twitter.com/gkIWoNPNz6
— Clash Report (@clashreport) March 19, 2026
Το Ιράν τρομοκρατεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα συμφέροντά μας εδώ και 47 χρόνια… Ένα τέτοιο καθεστώς, που αρνείται να εγκαταλείψει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες, δεν αποτελεί απλώς ένα περιφερειακό πρόβλημα. Είναι μια ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
Τελικά, θα είναι απόφαση του προέδρου όταν πούμε: “Έχουμε πετύχει ό,τι χρειαζόμαστε εκ μέρους του αμερικανικού λαού για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας”. Οπότε, όχι—δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Απολύτως.
Τα κράτη του Κόλπου έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους απίστευτα. Μάλιστα, η απερίσκεπτη προσπάθεια του Ιράν να χτυπήσει πολιτικές υποδομές και άλλους στόχους έχει φέρει χώρες -οι οποίες μπορεί να μην ήταν τόσο πλήρως εμπλεκόμενες πριν- στην τροχιά μας. Είμαστε περήφανοι που αμυνόμαστε δίπλα τους και στεκόμαστε στο πλευρό τους. Ό,τι θέλετε – ΗΑΕ, Κατάρ, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία- και άλλες που ήταν εκεί μαζί μας».
Hegseth on Iran:
The Gulf States have stepped up incredibly. In fact, Iran’s reckless attempt to strike civilian infrastructure and other targets has brought countries—who might not have been as fully engaged before—squarely into our orbit.
We’re proud to be defending alongside… pic.twitter.com/njs7ubwVz9
— Clash Report (@clashreport) March 19, 2026
Ο Πιτ Χέγκσεθ κατήγγειλε τις ψευδείς ειδήσεις που πέφτουν θύματα ιρανικής προπαγάνδας.
«Θέλουν να δημοσιεύσουν ψεύτικες εικόνες που δημιουργούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη, στις οποίες, παρεμπιπτόντως, μερικές φορές τυχαίνει να πέφτει θύματα και ο τύπος μας, όπως ο Αβραάμ Λίνκολν που φλέγεται και γυρίζει!» «Αυτές οι εικόνες που δημιουργούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη έχουν σκοπό να κάνουν να φαίνεται ότι κάτι συμβαίνει ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, οπότε επινοούν ψεύτικες αναφορές και ψεύτικες εικόνες για να πουν ψέματα στον ίδιο τους τον λαό».
Τι είπε ο Στρατηγός Κέιν
«Πετάμε τώρα ανατολικότερα και διεισδύουμε βαθύτερα στον ιρανικό εναέριο χώρο για να κυνηγήσουμε και να καταστρέψουμε συστήματα μονόδρομης επίθεσης. Το A-10 Warthog έχει πλέον εμπλακεί σε όλη τη νότια πλευρά, στοχεύοντας ταχύπλοα σκάφη επίθεσης στο Στενό του Ορμούζ. Επιπλέον, AH-64 Apache έχουν συμμετάσχει στη μάχη στη νότια πλευρά, συνεχίζοντας επιχειρήσεις μαζί με συμμάχους – συμπεριλαμβανομένων αποστολών για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών μονόδρομης επίθεσης».
Ο στρατηγός παραδέχθηκε πως «διατηρούν ακόμη κάποιες δυνατότητες».
Δείτε επίσης:
«Διχόνοια» μεταξύ Τραμπ και Νετανιάχου για το Ιράν
Το Ιράν καλεί Τουρκία, Πακιστάν και Αίγυπτο σε «περιφερειακό συντονισμό»
Reuters: «Οι ΗΠΑ εξετάζουν την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στο Ιράν και ελέγχου στα Στενά του Ορμούζ»








