Ξεκληρίστηκαν τα γηροκομεία της Βρετανίας – Πάνω από 12.000 νεκροί σε ένα δίμηνο, οι 4.000 από κορωνοϊό

Must Read

Μεγάλο θανατικό έπεσε στους οίκους ευγηρίας της Βρετανίας. Στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου πάνω από  12.000 άνθρωποι που ζούσαν εκεί έχασαν τη ζωή τους, με τους 4.000 από αυτούς να έχουν πεθάνει λόγω του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) 12.256 ηλικιωμένοι έμεναν σε γηροκομεία της Αγγλίας και τους Ουαλίας πέθαναν στο διάστημα 2 Μαρτίου έως 1η Μαΐου. Από αυτούς οι 9.039 έφυγαν στις δομές αυτές (72,2%) και οι υπόλοιποι 3.444 άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο (27,5%), με το κρίμα να πέφτει στην κυβέρνηση, η οποία κατηγορείται ότι είχε παραμελήσει τις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Οπως αναφέρει η ONS, περισσότερο από το ένα τέταρτο των θανάτων ενοίκων των οίκων ευγηρίας αυτή την περίοδο συνδέονται με την επιδημία. Ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων πως ο αριθμός των θανάτων στα ιδρύματα αυτά είναι «πολύ αυξημένος».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγορείται ότι «άργησε πολύ» να αντιδράσει προκειμένου να προστατευθούν εργαζόμενοι και ένοικοι των οίκων ευγηρίας, ανακοίνωσε την αποδέσμευση επιπλέον ποσού ύψους 600 εκατ. στερλινών (680 εκατ. ευρώ) για τον σκοπό αυτόν.

Από την έναρξη της επιδημίας, πολλές οργανώσεις που εκπροσωπούν τον τομέα εξέφρασαν ανησυχίες για τις ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού και διαγνωστικών τεστ και, μερικές φορές, για την πρόωρη επιστροφή στα ιδρύματά τους ασθενών από Covid-19 που βγήκαν από τα νοσοκομεία. Εξάλλου, η κυβέρνηση επικρίθηκε επειδή είχε αποκλείσει επί πολλές εβδομάδες, στους καθημερινούς απολογισμούς της για τον ιό, τα θύματα στους οίκους ευγηρίας. Τελικά αποφάσισε να τα συμπεριλάβει στα τέλη Απριλίου.

Συνολικά, 33.841 θάνατοι που συνδέονται με τον κορωνοϊό επήλθαν στην Αγγλία και την Ουαλία από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2020 -και είχαν καταγραφεί έως τις 5 Μαΐου- ανέφερε η βρετανική στατιστική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This