Πάει «περίπατο» η προστασία των προσωπικών δεδομένων: Επίσημα υπό… παρακολούθηση οι Νεοζηλανδοί!

Must Read

Με σταθερά βήματα η παρακολούθηση των πολιτών και η κατάλυση των προσωπικών δεδομένων γίνεται πραγματικότητα.

Ετσι η Νέα Ζηλανδία, θα εγκαινιάσει σήμερα Τετάρτη, μια εφαρμογή που θα βοηθά τους πολίτες να καταγράφουν τις κινήσεις τους, ενώ η χώρα χαλαρώνει το lockdown.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντερν χαρακτήρισε την εφαρμογή που προορίζεται για «έξυπνα» τηλέφωνα «ψηφιακό ημερολόγιο» στο οποίο ο χρήστης θα σημειώνει όλες τις κινήσεις του. Η ίδια πρόσθεσε πως τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν δεν θα γίνονται γνωστά σε κανέναν παρά μόνο στον κάτοχο του τηλεφώνου, ωστόσο ουκ ολίγες φορές ως τώρα έχει αποδειχθεί το διαβλητό τέτοιων εφαρμογών. «Είναι για την περίπτωση που στο μέλλον νοσήσετε από Covid-19» εξήγησε η Αρντερν στους δημοσιογράφους.

Πρώτη χαλάρωση μέτρων

Υπενθυμίζεται πως η Νέα Ζηλανδία προχώρησε στην πρώτη χαλάρωση μέτρων στα τέλη Απριλίου και μείωσε την προηγούμενη εβδομάδα στο «επίπεδο 2» τον συναγερμό στη χώρα, επιτρέποντας σε δημόσιους χώρους, όπως παιδικές χαρές, να ανοίξουν πάλι, αλλά και στα εστιατόρια και τα καφέ να επαναλειτουργήσουν τηρώντας αυστηρά τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Χθες άνοιξαν και τα σχολεία της χώρας.

«Μπλόκο» από το γαλλικό ΣτΕ

Την ίδια ώρα στη Γαλλία φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για παρακολούθηση των πολιτών έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας που με απόφασή του απαγόρευσε στο Παρίσι τη χρήση drones κατά την περίοδο άρσης του lockdown. Για το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας η χρήση των πτητικών μέσων για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των Γάλλων στα μέτρα «συνιστά μια σοβαρή και προφανώς παράνομη παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This