Τετάρτη 4/8/2021

Ανησυχία για τα κρούσματα απειθαρχίας στη Ν.Δ.

Όποιο κεφάλι τολμήσει να σηκωθεί, θα κοπεί

Φαίνεται ότι η παρατεταμένη φημολογία για τον επερχόμενο ανασχηματισμό έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης αλλά και στον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. πέραν φυσικά από την ανακατωσούρα που έχει προκαλέσει στο υπουργικό συμβούλιο.

Εκτός από τα προσωπικά παιχνίδια που παίζουν κάποιοι υπουργοί με δημοσιογράφους και εκδότες προκειμένου να εκβιάσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παραμονή τους στην κυβέρνηση, υπάρχουν διαλυτικά φαινόμενα και στην κοινοβουλευτική ομάδα με μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περίεργα SMS σε ψηφοφόρους, αλλά και πολλές συζητήσεις, που από το Μαξίμου κρίνονται ως κινήσεις εκβιασμού συγκεκριμένων βουλευτών προς υπουργοποίηση.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η γκρίνια της βάσης για το φλερτ με τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ αλλά και το Κιν Αλ, που οξύνθηκε μετά και το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο βουλευτής του Κιν Αλ στο βιβλίο του αποκαλείται πως έφτιαχνε τροπολογίες μαζί με τον Θάνο Πλεύρη της Νέας Δημοκρατίας, τις οποίες έπειτα κατέθετε  το ΚινΑλ ως δικές του.

Στελέχη του κρατικού μηχανισμού που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη αλλά και φαινόμενα στην περιφέρεια όπου οι «πράσινοι μηχανισμοί» δείχνουν να έχουν προνομιακή σχέση με την κυβέρνηση σε αντίθεση με τις τοπικές της Νέας Δημοκρατίας, προκαλούν ραγδαία φθορά η οποία ενδέχεται να μην αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Η κατάσταση λοιπόν έχει θορυβήσει το μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με τις πληροφορίες μου οι αποφάσεις που έχουν παρθεί είναι πολύ σκληρές. Για την ακρίβεια, έχει αποφασιστεί σκληρή αντίδραση σε όποιον εκφραστεί ανοιχτά κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί, ενώ ήδη στη μαύρη λίστα έχουν μπει υπουργοί που φαίνεται να έχουν παίξει παιχνίδια με εκδότες προκειμένου να εκβιάσουν τον πρωθυπουργό.

Στο Μαξίμου μάλιστα έχουν υπολογίσει και το ενδεχόμενο απωλειών ακόμα και από την κοινοβουλευτική ομάδα σε περίπτωση που θα πρέπει να λάβουν σκληρές αποφάσεις κατά βουλευτών. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αφού το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει ανοιχτό και ίσως πιο πιθανό από ποτέ, όχι όμως σε βραχύ διάστημα όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά το πιθανότερο είναι να γίνουν το επόμενο φθινόπωρο.

Έως τότε λοιπόν, ακόμα και με πιθανές απώλειες, η αυτοδυναμία της κυβέρνησης δεν πρόκειται να κλονιστεί. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός θα επιτύχει την ανάγκη απειθαρχία έως τις εκλογές. Επί τούτου προκρίθηκε και το σενάριο της σκληρής αντιδράσεις, αντί του πολιτικού μασάζ σε όποιον εκδηλώνει αντίθεση με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Με απλά λόγια, όποιο κεφάλι τολμήσει να σηκωθεί, θα κοπεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ