Εφιαλτική εισήγηση στο υπουργείο οικονομικών προκαλεί τρόμο στο Μαξίμου

Εάν δεν πάρουμε λεφτά από την Ευρώπη, θα φύγουμε με ελικόπτερο!

Must Read

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η διαπίστωση ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση ήταν μία μαγική εικόνα, ήταν κοινή. Το ότι θα κατέρρεε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ούτε στα πιο σκοτεινά τους όνειρα.

Το γεγονός ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για την στήριξη όσον πλήττονται από την πανδημία ήταν 7,5 δις, από τα οποία τα 6,5 φαίνεται να εξανεμίζονται πριν την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, προκαλεί τριγμούς. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού αλλά και της Γερμανίδας καγκελαρίου που ως κοινό παρονομαστή έχουν ότι «τα δυσκολότερα για την πανδημία είναι ακόμη μπροστά μας», αποδεικνύει πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν τελείως άστοχος.

Ο υπολογισμός για τα έσοδα του πρώτου διμήνου, ο οποίος υπερέβαινε ακόμα και τον προϋπολογισμό για το αντίστοιχο δίμηνο του 2020, που μάλιστα δεν επετεύχθη παρά το ότι δεν υπήρχε ουσιαστικά πανδημία, έχει τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα. Προκαλώντας μεγάλες απορίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών για την σκοπιμότητα που οδήγησε το οικονομικό επιτελείο να παρουσιάσει μία μαγική εικόνα, που θα έδινε μία επικοινωνιακή ανάσα για δύο μήνες, η οποία όμως θα ράγιζε μαζί με τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα για το 2021.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, έρχεται εισήγηση από κορυφαίο άνθρωπο του οικονομικού επιτελείου, ο οποίος προειδοποιεί πως τα πράγματα θα τεθούν εκτός ελέγχου πολύ σύντομα και εισηγείται την μείωση των ενισχύσεων που ήδη δίνονται στους πληττόμενούς από την πανδημία! Η εισήγηση αυτή όσο και αν δικαιολογείται απόλυτα από την πραγματική εικόνα της οικονομίας, προκαλεί εγκεφαλικά στο Μέγαρο Μαξίμου που δεν θέλουν ούτε να συζητήσουν τέτοιο ενδεχόμενο. Αφού θεωρούν πως η παροιμιώδης ανοχή που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός απέναντι στην κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά αυτών των ενισχύσεων που δίνουν αυτό το ελάχιστο οξυγόνο στην κοινωνία, προκειμένου ο κόσμος να μην αρχίσει να πηδά μαζικά από τα μπαλκόνια.

Το ενδεχόμενο λοιπόν στη συγκεκριμένη συγκυρία όπου ο κόσμος ήδη έχει εξαντλήσει τις αντοχές του, να χάσει και την ενίσχυση που παίρνει από το κράτος, συνιστά ένα εφιαλτικό σενάριο για την κυβέρνηση. Κορυφαίο μάλιστα στέλεχος του Μαξίμου δεν έκρυβε την ανησυχία του μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα συνιστά και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με πολύ άσχημο τρόπο.

Όσο κι αν τρομάζει την κυβέρνηση πάντως, αυτό το ενδεχόμενο θα είναι υποχρεωτικό να συμβεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εάν δεν έρθουν άμεσα τα δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης, που τα ακούμε εδώ και μήνες αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This