Την Ελλάδα του… 2040 οραματίζονται Μητσοτάκης-Αγγελοπούλου γιατί σε αυτή του 2021 «αρίστευσαν»!

Τηλεδιάσκεψη με το Forum «Η Ελλάδα το 2040» που διοργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Must Read

Δεν ασχολούνται με τα μικρά και τα καθημερινά. Έχουν όραμα και σκέψεις για τις επόμενες γενιές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, κι έτσι είπαν να ασχοληθούν με το μέλλον.

Άλλωστε, το σήμερα το έχει εξασφαλίσει και έχει λύσει όλα τα προβλήματα ο Πρωθυπουργός – ακόμη και τον κορωνοϊό έχει υποτάξει. Όσο για την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μετά τα μολύβια με τις φούντες, ασχολείται και με το μέλλον της χώρας.

Με ποια ακριβώς ιδιότητα; Άλλο ένα πανηγύρι στο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό και τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και μέσω τηλεδιάσκεψης απέναντί τους 14 φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν παραγωγικούς κλάδους και κοινωνικές ομάδες και «θα αναλάβουν να προσδιορίσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις και τις χρήσιμες πρωτοβουλίες που απαιτούνται στον τομέα όπου ειδικεύονται, ώστε η χώρα μας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος ή να διεκδικήσει ρόλο πρωτοπόρου». Αυτά που θα γίνουν το 2040, ύστερα από 20 χρόνια.

Επιμελητήρια και συνδικαλιστικά σωματεία παρουσίασαν τη θεματολογία που θα απασχολήσει τις ομάδες εργασίας οι οποίες θα ολοκληρώσουν το έργο.

Να σκεφτούμε πιο… υπερβατικά

Όχι, δεν μίλησαν για τα πεζά και τα τετριμμένα. Δεν μίλησαν για τα «μίζερα» θέματα της επικαιρότητας. Τι δουλειά έχουν στη συζήτηση για το μέλλον τα εμβόλια που δεν υπάρχουν, το επιτελικό κράτος που δεν λειτουργεί, οι πολίτες που περιμένουν την οικονομική λαίλαπα η οποία έρχεται; Όχι.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους συμμετέχοντες να μην επαναλάβουν «απλά απόψεις, σκέψεις, προτάσεις, ενδεχομένως και συνδικαλιστικά αιτήματα τα οποία συχνά έχουν κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο», αλλά «να σκεφτούμε πιο υπερβατικά, πιο τολμηρά, για να προσπαθήσουμε να χαρτογραφήσουμε πώς θα είναι ο κόσμος σε 20 χρόνια από τώρα, ποιες είναι οι προκλήσεις, ποιες είναι οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας».

Και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», όμως, έδωσε «ειδήσεις» που αφορούν το μέλλον της χώρας, καθώς ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο «θα συνταχθεί μια Λευκή Βίβλος για τα επόμενα 20 χρόνια. Τι περιμένουμε από τη χώρα μας στο άμεσο μέλλον».

ο κύριος Μάξιμος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This