Σάββατο 24/7/2021

Γκρίνια για Θεοδωρικάκο, συναγερμός για πρόωρες εκλογές

Τηλέφωνα βουλευτών στο Μέγαρο Μαξίμου για να μάθουν εάν επίκεινται εκλογές!

Ανησυχία και νευρικότητα μεταξύ βουλευτών και πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας έχουν προκαλέσει δημοσκοπήσεις που δείχνουν ανατροπές στις δημοτικότητας γαλάζιων βουλευτών.

Οι δημοσκοπήσεις αυτές δείχνουν την δημοφιλία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της Αττικής. Τα αποτελέσματα τους όπως ήταν φυσικό δημιούργησαν σούσουρο αφού παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, ακόμα και δια στόματος πρωθυπουργού, το θέμα των πρόωρων εκλογών είναι πάλι στο τραπέζι.
Αμέσως άρχισαν τα τηλέφωνο στο Μαξίμου, ώστε να διαφανεί εάν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός εκλογικού αιφνιδιασμού ως απόρροια αυτών των δημοσκοπήσεων. Το Μαξίμου μπήκε στο στόχαστρο διότι τα ηλεκτρονικά μέσα που δημοσίευσαν τις συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις, δεν σχετίζονται με την αντιπολίτευση άρα δεν έχουν αντικυβερνητική στόχευση.

Τι λέει το Μέγαρο Μαξίμου

Οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησαν με δεκάδες βουλευτές και πολιτευτές. Η απάντηση τους ήταν κάθετη. Οι δημοσκοπήσεις ήταν ανεξάρτητες και δεν σχετίζονται με κάποια προετοιμασία πρόωρων εκλογών.

Αφού φυσικά εξήγησαν στους συνομιλητές τους ότι δεν είναι δυνατόν το Μέγαρο Μαξίμου να προβλέπει την παραγγελία δημοσκοπήσεων που κάνει μία εφημερίδα ή ένα ηλεκτρονικό μέσο, πολύ περισσότερο να απαιτήσει την μη δημοσιοποίηση τους, αφού ούτως ή άλλως, δημοσκοπήσεις γίνονται από πολλούς σε τακτική βάση. Η διενέργεια μιας δημοσκόπησης δεν συνεπάγεται εκλογικό αιφνιδιασμό, διότι σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε εκλογές κάθε εβδομάδα.
Κάποιοι «απογοητευμένοι προσπάθησαν να φωτογραφήσουν τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Εκτός από το παρελθόν του και την εμπειρία του στις δημοσκοπήσεις όμως, η σχέση του πρώην ΥΠΕΣ με το Μαξίμου βρίσκεται σε βαρομετρικό χαμηλό, άρα η συζήτηση περί σκοπιμότητας, στερείται βάσης.
Σε κάθε περίπτωση, ειδικά στα βουλευτικά γραφεία της ΝΔ, οι εξηγήσεις δεν έπεισαν και πλέον άπαντες λειτουργούν λες και επίκειται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αυτό φυσικά δεν ενοχλεί καθόλου το μέγαρο Μαξίμου, αφού όταν τα μπατζάκια των βουλευτών παίρνουν φωτιά, αυτομάτως μειώνονται οι δημόσιες αντιδράσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Εν όψει ψηφοδελτίων, άπαντες γίνονται «…πρωθυπουργικότεροι του πρωθυπουργού»!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ