Κυριακή 16/5/2021

Σάκης Μουμτζής: Ο Άγιος μας έφερε τον Κυριάκο!

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού

Φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει περάσει από το στάδιο του ηγέτη, στο επίπεδο του μύθου. Ουδείς πρωθυπουργός του νεότερου ελληνικού κράτους έχει αποθεωθεί με τον τρόπο που αποθεώνεται ο σημερινός πρωθυπουργός. Οι εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο του, παραπέμπουν στους μεγάλους βασιλιάδες του μεσαίωνα που είχανε στρατιές τροβαδούρων για να εξιστορούν μελωδικά τα υπεράνθρωπα κατορθώματά τους.

Τόσες βιβλικές αναφορές πάντως σε πρόσωπο ηγέτη, δεν έχουν ξαναγίνει από την εποχή του Μωυσή. Έχει μάλιστα μεγάλη σημασία που πολλές από αυτές τις αναφορές γίνονται από τους ίδιους ανθρώπους που λίγες δεκαετίες πριν, υμνούσαν τον Τσαουσέσκου της Ρουμανίας. Αυτό δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το χάρισμα να υμνείται ακόμα και από υποτιθέμενους ιδεολογικούς αντιπάλους. Αν και κάποιοι κακεντρεχείς, ταυτίζουν τον Κυριάκο με τον Τσαουσέσκου σε πολλά σημεία της διακυβέρνησης του.

Ο Σάκης Μουμτζής για παράδειγμα, ένας δημοσιογράφος προερχόμενος από την Τσαουσεσκική αριστερά, θεωρεί ότι κάποιος Άγιος μας έφερε τον Κυριάκο. Πακέτο μάλιστα με τον Τζο Μπάιντεν! Διευκρινίζει δε ότι Άγιος βοήθησε τον Κυριάκο να κερδίσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Η ανάρτηση του Σάκη Μουμτζή

Τέτοια αποθέωση, μάλλον παραπέμπει σε Φαραώ. Ίσως έρχεται η στιγμή που ο Κυριάκος από Μωυσής, θα μνημονεύεται ως Ραμσής.

Οφείλουμε πάντως να υπενθυμίσουμε ότι στην Βίβλο ο Θεός έστελνε και τις δέκα πληγές.

Κοινός τόπος όλων παραμένει ότι τα πανηγύρια συνιστούν αναπόσπαστο μέρος του Ελληνικού πολιτικού, κοινωνικού και δημοσιογραφικού γίγνεσθαι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ