Γιαννάκου και Τζαβάρας προκαλούν συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου

Οι τρομερές καταγγελίες στον πρώην υπουργών είναι το πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση

Must Read

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια, η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και νυν βουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου, δήλωσε επί λέξει τα ακόλουθα:
«Είδαμε απίθανες οργανώσεις π.χ. τους “ενεργούς μπαμπάδες” και τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου που σημαίνει χρήμα πολύ…» σχολίασε με νόημα και πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη οργάνωση απέστειλε «επιστολή με ψευδή στοιχεία». «Τόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά τους που δεν μπορούν να συντάξουν μια επιστολή ή μήπως είναι ένα γραφείο που διαθέτει και το χρήμα και στέλνει όλα αυτά με ψευδή ονοματολογία;»

Δηλαδή, ένα κορυφαίο στέλεχος της παράταξης με την εμβέλεια της Μαριέττας Γιαννάκου, αφήνει σοβαρότατες υπόνοιες για εμπλοκή χρήματος στην σύνταξη ενός νομοσχεδίου. Μπορεί η μορφή της κυρίας Γιαννάκου να απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, όλοι όμως γνωρίζουν ότι (και) αυτό το νομοσχέδιο δεν αποτελεί δικό του δημιούργημα, αλλά σαφέστατη πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου. Και όχι απαραίτητα του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα είχαμε τον καταιγισμό του Κώστα Τζαβάρα αναφορικά με τα θέματα της εκπαίδευσης αλλά και της εγκληματικότητας που στην ουσία έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος και επίσημα. Προαναγγέλλοντας ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος και πως δεν μπορεί να συμμετέχει σε «αυτή τη γελοιότητα».

Οι δύο αυτές περιπτώσεις αποτελούν το πρώτο ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή που μάλιστα συνοδεύεται από βαρύτατες μομφές. Μορφές που αγγίζουν το Μέγαρο Μαξίμου. Να σημειωθεί ότι για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι βουλευτές δεν είχαν κάνει καμιά συνεννόηση με το πρωθυπουργικό γραφείο ή τον θεσμικά επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το πως θα αντιδράσει το Μέγαρο Μαξίμου και είναι κάτι που θα δούμε τις επόμενες ημέρες, διότι κυριολεκτικά πιάστηκε στον ύπνο. Όσο πάντως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από την κοινοβουλευτική ομάδα των ίδιων των βουλευτών, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να παρθεί κάποια αντίστοιχη πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό. Άλλωστε, έρχονται και οι συμφωνίες με τα Σκόπια προς ψήφιση και εάν υπάρξει σήμερα κάποια σκληρή αντιμετώπιση των αντιφρονούντων, τότε με το σκοπιανό θα πρέπει να υπάρξει εξίσου σκληρή αντιμετώπιση.
Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της δεδηλωμένης. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, εκτός εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει παράλληλα την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Την οποία μέχρι στιγμής δεν την επιθυμεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This