Σφυροκόπημα με δημοσκοπήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου

Παρά την εκλογικά ουδέτερη περίοδο

Must Read

Παρά το ότι διανύουμε μία εκλογικά ουδέτερη περίοδο, δηλαδή δεν υπάρχει προγραμματισμός για διεξαγωγή εκλογών το άμεσο χρονικό διάστημα, οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν.

Πολιτικοί αναλυτές λοιπόν εκφράζουν την απορία τους για ποιον λόγο διενεργούνται τόσες δημοσκοπήσεις, χωρίς να υπάρχει προοπτική πρόωρων εκλογών στον ορίζοντα. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι.

Η διενέργεια δημοσκοπήσεων σε εκλογικά ουδέτερο χρόνο, όντως είναι κάτι ασυνήθιστο για τα πολιτικά δρώμενα στην μεταπολίτευση. Δεν είναι όμως καινούργιο. Για την ακρίβεια η διενέργεια δημοσκοπήσεων σε πολιτικά «άκυρο» χρόνο, ξεκίνησε λίγο μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, όταν αυτή ήταν αξιωματική αντιπολίτευση.
Υπήρχε τότε μία συνεχής φημολογία για πρόωρες εκλογές, μιλάμε από τα μέσα του 2016, η οποία συνοδευόταν με συνεχή διενέργεια δημοσκοπήσεων οι οποίες έδειχναν την παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό και την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμηδένισε τις εσωκομματικές αντιδράσεις στην πολιτική που ακολουθούσε, αφού οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως οι ενέργειες του είχαν λαϊκή αποδοχή και έφερναν την Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση και μάλιστα με αυτοδυναμία.

Την τριετία λοιπόν 2016 – 2019, διενεργήθηκαν περισσότερες δημοσκοπήσεις από κάθε άλλη φορά στη νεώτερη ιστορία. Κάποιοι μάλιστα κακοπροαίρετοι, θεωρούσαν ότι ο στόχος των δημοσκοπήσεων εκτός από την πάταξη τον εσωκομματικών αντιδράσεων εντός της Νέας Δημοκρατίας, ήταν και η άσκηση πίεσης στον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να μην υπακούει στα κελεύσματα της τότε κυβέρνησης, με έμφαση κυρίως στην δικαιοσύνη.

Οι ίδιοι μάλιστα θεωρούν ότι αυτός είναι και ο λόγος της μεγάλης καθυστερήσεις στην διερεύνηση συγκεκριμένων υποθέσεων και σκανδάλων που σήμερα έχουν καταλήξει κυριολεκτικά στα αζήτητα. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Σήμερα πάντως, η διενέργεια συνεχών δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο του πολιτικού σκηνικού, ενισχύει την ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αφού ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει έναν ηγέτη που μετά από δύο χρόνια και παρά την κρίση εμφανίζει τέτοια υπέροχη στις δημοσκοπήσεις.

Ενόψει ειδικά της ψήφισης των Μνημονίων με τα Σκόπια και στον απόηχο του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια η οποία πέρασε με μόλις δύο απώλειες, οι δημοσκοπήσεις αυτές ενισχύουν τις πολιτικές προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, γεγονός που φαίνεται ήδη από δηλώσεις βουλευτών που θεωρούνται «Μακεδονομάχοι» και πολέμιοι της συμφωνίας των Πρεσπών όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This