Κυριακή 25/7/2021

Επίδειξη δύναμης από τον Άκη Σκέρτσο απέναντι στον Γεραπετρίτη

Έρχεται το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Μαξίμου

Μεγάλη περπατησιά έχει ανοίξει, όπως φαίνεται, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Ακης Σκέρτσος, ο οποίος, εκτός του ότι καθημερινά με ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις έχει λόγο για όλα ως «πολυ-υπουργός», τώρα έγινε και κριτής των πάντων…

Οπως χθες, που άφησε  αιχμές, κρίσεις και συστάσεις τόσο για τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη όσο και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Προφανώς, ο κ. Σκέρτσος το υφυπουργός στον πρωθυπουργό το έχει παρεξηγήσει και θεωρεί ότι είναι ο.. αντ’ αυτού!

Πρώτα περιποιήθηκε τον κ. Γεραπετρίτη (οι πληροφορίες λένε ότι οι σχέσεις τους δεν είναι ούτως η άλλως καλές), λόγω της γνωστής δήλωσής του για την απόδοση των υπουργών, ότι «ποτέ δεν περιμένεις σε μια ομάδα να αποδίδουν και οι έντεκα το ίδιο», η οποία έχει θεωρηθεί -και δικαίως- ως μήνυμα ανασχηματισμού. Εξάλλου, και τον περσινό ανασχηματισμό ο ίδιος υπουργός, κατά κάποιον τρόπο, τον είχε προαναγγείλει. Στον κ. Σκέρτσο όμως δεν άρεσε αυτή η αξιολόγησή του και χθες που κλήθηκε στα Παραπολιτικά 90,1 να σχολιάσει τη δήλωση απάντησε πως δεν είναι δική του δουλειά να κάνει αξιολόγηση. «Αυτή την αρμοδιότητα την έχει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός» είπε… Μεγαλοπρεπές άδειασμα!

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για κατά πόσο πληρείται η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση της τάξης και της ασφάλειας, κι εκεί ήρθε η σειρά του κ. Χρυσοχοΐδη να τα ακούσει, καθώς είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν τα πάει καλά στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Πώς το είπε; Ιδού: «Πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και της παραβατικότητας που αφορά την καθημερινότητα του πολίτη. Στο δεύτερο πεδίο, η κυβέρνηση τα πάει καλά. Πρέπει ταυτόχρονα να ενταθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος». Οταν μετά ρωτήθηκε για  το κατά πόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, τόνισε πως «όλοι οι υπουργοί έχουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού μέχρι να τοποθετηθούν κάπου αλλού», καθώς και πως κανείς δεν έχει λευκή επιταγή, «όλοι πρέπει να αξιολογούμαστε διαρκώς για την αποτελεσματικότητά μας». Τον… αξιολόγησε κανονικά!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ