Η μυστηριώδης επιρροή του Άκη Σκέρτσου

Πραγματικά ακατανόητη η δύναμη που έχει αποκτήσει στο Μέγαρο Μαξίμου

Must Read

Ο Άκης Σκέρτσος φαίνεται ότι όχι απλώς εγκαθιδρύεται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, αλλά επηρεάζει πλέον πολλές πτυχές της κυβερνητικής λειτουργίας. Σε τέτοιο βαθμό που στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν κυριολεκτικά ανεξήγητη την δύναμη που έχει αποκτήσει, κυρίως όμως την επιρροή που φαίνεται να ασκεί προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως μάλιστα μαθαίνω, η επιρροή του είναι τέτοια που εκφεύγει των αυστηρά πολιτικών αποφάσεων, αλλά επεκτείνεται ακόμα και σε ενέργειες του πρωθυπουργού οι οποίες δεν υπόκεινται στην σφαίρα της διακυβέρνησης.

Η κατάσταση αυτή όπως είναι λογικό έχει ενοχλήσει τα άλλα δύο κέντρα του Μεγάρου, που ψάχνουν να βρουν τρόπο να ψαλιδίσουν τον ρόλο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ. Διότι πλέον έχει αρχίσει και επηρεάζει τις δικές του αρμοδιότητες αλλά και εξουσίες που απολάμβαναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε χτυπήματα σε παραπολιτικές στήλες με στόχο τον υφυπουργό, που ανάλογα με το μέσο που θα τις δημοσιεύσει, θα ξέρουμε και από ποιον προέρχονται.

Πάντως ο Σκέρτσος ακολουθεί μία τακτική πρωτόγνωρη σε τέτοια κλιμάκια πολιτικής εξουσίας. Κρατάει μακριά τα συνηθισμένα «πιστόλια» της δημοσιογραφίας που χρησιμοποιούνται συχνά για να ξεκαθαρίσουν εσωκομματικές υποθέσεις, και χρησιμοποιεί για την προβολή των θέσεων του μόνο τα μεγάλα ΜΜΕ, όπου κάνει προσωπικές παρεμβάσεις και όχι διαρροές μέσω τρίτων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες, για κάθε του δημόσια παρέμβαση είναι απολύτως ενήμερος ο πρωθυπουργός που του δίνει και το πράσινο φως. Πολλές φορές του ανοίγει και την πόρτα, ώστε τα μεγάλα ΜΜΕ να τον προβάλλουν δεόντως.

Όπως κι αν τα κατάφερε ο μέχρι πρότινος «άγνωστος» Σκέρτσος, σημασία έχει ότι απολαμβάνει δυσανάλογη εξουσία σε σύγκριση με την εμπειρία και – για κάποιες κακές γλώσσες – τις ικανότητες τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This