Πρωτοφανές ψέμμα από την κ. Σακελλαροπούλου, στοχοποιεί τον Νίκο Δένδια!

Ισχυρισμός που παραβιάζει ακόμα και το Σύνταγμα!

Must Read

Ένα απίστευτο ψέμα διέρρευσε η προεδρία της Δημοκρατίας, αναφορικά με την παρασημοφόρηση του Ιάσωνα Αποστολοπούλου, η οποία στην συνέχεια ακυρώθηκε.

Πηγές της προεδρίας ανέφεραν ότι εφαρμόστηκε κατά γράμμα ο 106/1975 (το άρθρο 1 ιδιαίτερα) «όπως γίνεται κάθε χρόνο στη μεταπολιτευτική περίοδο». Ισχυρίζονται μάλιστα πως τα άτομα προς παρασημοφόρηση ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην αρχική λίστα που δόθηκε βρισκόταν και το όνομα του Ιάσωνα Αποστολόπουλου. Το οποίο μετά «αφαιρέθηκε» με πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τους απίστευτους ισχυρισμούς της προεδρίας.

Ουδέν ψευδέστερον! Διότι κατά το Σύνταγμα η απονομή παρασήμων γίνεται προνομία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ουδέποτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε άδεια από οποιαδήποτε επιτροπή του ΥΠΕΞ για να απονείμει παράσημα!

Αυτό άλλωστε αναφέρεται ρητά στο άρθρο 46 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Το σχετικό άρθρο του Συντάγματος

Αλλά και ο ίδιος ο ισχυρισμός της προέδρου, δεν αντέχει στην λογική. Εάν για παράδειγμα έλεγε πως ο κύριος Αποστολόπουλος ήταν δικιά της επιλογή, την οποία ακύρωσε το υπουργείο εξωτερικών, θα ήταν ένα πιο πιστευτό ψέμα. Ακόμα και το αντίστροφο. Δηλαδή η επιλογή Αποστολοπούλου να έγινε από το υπουργείο εξωτερικών και να ακυρώθηκε από την ίδια.

Το να βγαίνει όμως η πρόεδρος και να ισχυρίζεται ότι το υπουργείο εξωτερικών πρότεινε τον Αποστολόπουλο και το ίδιο το υπουργείο εξωτερικών έπειτα τον ακύρωσε, είναι κωμικό. Όταν όμως ακούγεται από προεδρικά χείλη, είναι όνειδος.

Χρησιμοποίησε ακόμα και τον Αντετοκούμπο!

Τα παρατράγουδα της προέδρου όμως είχαν ξεκινήσει νωρίτερα. Σε μία πραγματικά αδιανόητη ενέργεια, προκειμένου να εκθέσει τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, η προεδρία ισχυρίστηκε ότι ο τελευταίος δεν θα παρευρισκόταν στην δεξίωση, δήθεν επειδή θα ερχόταν ο κορυφαίος έλληνας αθλητής Γιάννης Αντετοκούμπο! Λέγοντας δύο φορές ψέματα! Διότι ο Γιάννης δεν επρόκειτο να παρευρεθεί στην δεξίωση, πράγμα που γνώριζε η προεδρία και το απέκρυψε, ενώ ο Βελόπουλος είχε ξεκαθαρίσει τους λόγους που δεν θα πήγαινε και οι οποίοι φυσικά δεν σχετίζονται με την παρουσία του Γιάννη την οποία ούτως ή άλλως δεν γνώριζε!

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια. Στον αυριανό Βηματοδότη η πρόεδρος εφευρίσκει νέο μύθευμα αναφορικά με τον Βελόπουλο, ισχυριζόμενη ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν παρευρέθηκε στην δεξίωση, για να μην δείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που δεν διαθέτει! Μιλάμε για ένα πρωτοφανές ψέμα, αφού η ίδια η πρόεδρος γνωρίζει ότι η είσοδος στο προεδρικό, γίνεται ακόμα και με αρνητικό PCR όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στην πρόσκληση που η ίδια απέστειλε! Άρα ο Βελόπουλος εάν ήθελε να πάει, δεν χρειαζόταν να δείξει κανένα πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το θέμα όμως δεν είναι αστείο. Εάν η πρόεδρος φτάνει σε αυτό το έσχατο σημείο να συμπεριφέρεται σαν πολιτεύτρια εξωκοινοβουλευτικού κόμματος, λέγοντας απανωτά ψέματα χωρίς καμία αιδώ, τότε πραγματικά είναι επικίνδυνη τόσο για τον θεσμό, όσο και για το πολίτευμα. Εάν όλα αυτά έγιναν εν αγνοία της, τότε οφείλει άμεσα να καταγγείλει και να διώξει τους υφισταμένους της.

Εάν επιλέξει το δρόμο της σιωπής, αποδέχεται πλήρως την ευθύνη της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This