Μαξίμου: Σαρωτικές αλλαγές και στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον

Αλλάζουν τα πάντα και στο πρωθυπουργικό γραφείο

Must Read

Ο προσφάτως μίνι ανασχηματισμός που όμως προκάλεσε αναταράξεις εντός του Μεγάρου, συνεχίζεται και μάλιστα με οβιδιακές αλλαγές στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Η υποβάθμιση του έως τώρα πανίσχυρου υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη Και η παράλληλη αναβάθμιση του «έτερου πόλου» που εκπροσωπείται από τον Άκη Σκέρτσο, είναι μόνο η αρχή.
Δεν υποβαθμίζω φυσικά σε καμία περίπτωση την συγκεκριμένη ανατροπή, διότι για όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο Μέγαρο Μαξίμου όλο αυτό το χρονικό διάστημα της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αλλαγή αυτή συνιστά μία πολιτική κοσμογονία.

Η χρονική συγκυρία μάλιστα στην οποία έγινε, είναι έκπληξη όσον αφορά τον Σκέρτσο. Αυτό, διότι οι ανακριβείς δηλώσεις του περί των διαθέσιμων πτητικών μέσων οι οποίες διαψεύτηκαν από το Νίκο Χαρδαλιά λίγες ώρες αργότερα, τον είχαν εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Φαίνεται όμως ότι η «έκθεση» του Γιώργου Γεραπετρίτη αναφορικά με την ενημέρωση που έδωσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την σχέση των ΑΠΕ και των πυρκαγιών ήταν μεγαλύτερη από αυτή του κ. Σκέρτσου.

Οι αλλαγές στο πρωθυπουργικό γραφείο

Οι τελευταίες εξελίξεις, ειδικά αυτές που αφορούν την λαϊκή δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, θορύβησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ειδικά ο τρόπος με τον οποίο αυτή η δυσαρέσκεια εκφραζόταν, καθώς και το υβριστικό σύνθημα που μονοπώλησε τις ζωντανές συνδέσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ένα σοκ.

Η δημοφιλία του πρωθυπουργού ήταν το ισχυρό χαρτί για την κυβέρνηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Τα διθυραμβικά άρθρα που έδιναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια μεταφυσική ηγετική διάσταση που είχαμε δεκαετίες να συναντήσουμε για πολιτικό πρόσωπο,

Μία μεταφυσική διάσταση η οποία ταυτιζόταν με τις μεταφυσικές ανηζητήσεις του πρωθυπουργού, οι οποίες εκδηλώνονται ακόμα και στο πρωθυπουργικό γραφείο. Όπου κυριαρχεί η μεταφυσική της Άπω Ανατολής, με το Φενγκ Σούι να έχει τον πρώτο λόγο.

Οι πληροφορίες μου λοιπόν λένε ότι η πρώτη τρανταχτή αλλαγή στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, θα είναι η αποκαθήλωση των συμβόλων που κυριαρχούσαν μέχρι σήμερα.

Τα πέτρινα βατραχάκια στο πρωθυπουργικό γραφείο θα αντικατασταθούν άμεσα με αγαλματίδια από χελώνες, ενώ θα απομακρυνθεί πλήρως το χρυσό βόδι που βρισκόταν στο τραπεζάκι του πρωθυπουργικού σαλονιού.

Η χελώνα στο Φενγκ Σούι εκπροσωπεί την υπομονή, την εργασία, την επιμονή. Σε αντίθεση με τους βατράχους, που συμβολίζουν την πιο εφήμερη επιτυχία, τον αιφνίδιο πλούτο και άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά.

Η αλλαγή αυτή δείχνει ότι ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, αντίθετα θα εργαστεί σκληρά, με υπομονή και επιμονή για να ανατρέψει το πρόσκαιρο δυσμενές κλίμα στο πρόσωπο του και να κατακτήσει πάλι τις καρδιές των Ελλήνων.

Αλλάζει και αστρολόγο

Μαζί με τα σύμβολα, φαίνεται ότι θα αλλάξει και ο σύμβουλος αστρολογίας του πρωθυπουργού. Ο νυν σύμβουλος είχε υποπέσει σε σημαντικά λάθη, οδηγώντας τον πρωθυπουργό σε λάθος ατραπούς και εσφαλμένες πολιτικές προσεγγίσεις.

Η εκτίμηση του πρωθυπουργού ότι «τα άστρα είναι ευθυγραμμισμένα» και δείχνουν ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, διαψεύδεται και εκθέτει τον αστρολογικό του σύμβουλο. Το έλλειμμα για το πρώτο επτάμηνο εμφανίστηκε διογκωμένο ακόμα και σε σύγκριση με το μαύρο 2020, ενώ η πρόβλεψη εσόδων απέχουν παρασάγγας ακόμα και από τον προσγειωμένο προϋπολογισμό που είχε κατατεθεί.

Απρόβλεπτες ήταν και οι καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ οι αστρολογικές προβλέψεις ήταν τελείως διαφορετικές. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός εμφανιζόταν ασφαλής και με αυτοπεποίθηση, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι η αρχή της «απογείωσης» της ελληνικής οικονομίας.

Οι δύο μεγάλοι ηττημένοι λοιπόν από τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, είναι ο υπουργός επικρατείας και ο αστρολογικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο ειδικός επί των θεμάτων Φενγκ Σούι, απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και δεν πρόκειται να αντικατασταθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This