Ο Πρετεντέρης και οι φανταστικές δημοσκοπήσεις του Στράτου Φαναρά

Πεντέλης – Φαναράς, (ξανα)γράφουν ιστορία!

Must Read

Ο Στράτος Φαναράς είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Metron Analysis S.A.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι διάσημος δημοσιογράφος.
Έχουν γράψει και οι δύο ιστορία στην μεταπολίτευση. Κυρίως, ως υπερασπιστές του Κώστα Σημίτη και του κάθε πολιτικού που σχετίζεται με τον Κώστα Σημίτη.

Ποιος θα ξεχάσει την περιβόητη δημοσκόπηση του κ. Φαναρά το 2003, λίγο πριν ο Σημίτης παραδώσει το δαχτυλίδι στον Γιώργο Παπανδρέου για τις εκλογές του 2004, στην οποία εμφανιζόταν ο Κώστας Σημίτης ως ο νικητής των ερχόμενων εκλογών έναντι του Κώστα Καραμανλή;

Ήταν τότε που ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είχε πει το περιβόητο: «Ο κ. Φαναράς υπερέβη παν Metron»!

Τις δημοσκοπήσεις του κυρίου Φαναρά, δεν τις πίστεψε φυσικά ο ευφυής Κώστας Σημίτης γι’ αυτό και παρέδωσε τελικά το δαχτυλίδι στον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να αναμετρηθεί με τον Κώστα Καραμανλή το 2004.

Για κακή τους τύχη, οι υπόλοιποι του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούσαν να πιστεύουν ότι η  Metron Analysis ήξερε τι έλεγε, όταν τους επόμενους μήνες διατυμπάνιζε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορούσα να κερδίσει τον Κώστα Καραμανλή.
Με αποτέλεσμα την βραδιά των αποτελεσμάτων το 2004, ο Πέτρος Ευθυμίου και ο Χ. Πρωτόπαππας που βρίσκονταν στο ίδιο πάνελ μαζί με τον Στράτο Φαναρά, βλέποντας την συντριβή του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή να αναφωνήσουν το περιβόητο: «Και τι μ****** μας έλεγες ρε Στράτο;»

Με τον τελευταίο να τρέχει γρήγορα στο πάνελ της Έλλης Στάη και τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας που ετοιμαζόταν για το ίδιο πάνελ, να κουνά το κεφάλι με συμπόνοια…

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια. Οι εξελίξεις όμως δικαιώνουν την ιστορική ρήση στον Τίμαιο του Πλάτωνος, «Ω Σόλων, Σόλων, Έλληνες αεί παίδές εστε, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν». Αποδεικνύοντας περίτρανα την συνέχεια της ελληνικής φυλής μέσα στις χιλιετίες. Διότι μόνο ένα έθνος με κύριο χαρακτηριστικό την μνήμη χρυσόψαρου, θα ανεχόταν την επανεμφάνιση τόσο του κύριου Γιάννη Πρετεντέρη, όσο και του κύριου Στράτου Φαναρά, ως μέγιστη πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι, εν έτει 2021.

Διότι μόνον ο κύριος Πρετεντέρης, ο κύριος Φαναράς, το Mega και η Metron Analysis θα μπορούσαν στα σοβαρά να μεταδώσουν μία δημοσκόπηση, στην οποία το δείγμα των εμβολιασμένων υπερβαίνει την πραγματικότητα σχεδόν 20 μονάδες.

Το ποσοστό εμβολιασμένων στο δείγμα της δημοσκόπησης
Το πραγματικό ποσοστό εμβολιασμένων στην Ελλάδα

Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει και την αξιοπιστία των στοιχείων της υπόλοιπης δημοσκόπησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This