20/5/2022

Αντώνης Σαμαράς: Ανήσυχος ο μέγας ευεργέτης των Αλβανών μαχαιροβγαλτών και των Σκοπιανών εθνικιστών

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Δημοσιευση:

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μία ενδιαφέρουσα πολιτική προσωπικότητα, από αυτές που κάποια στιγμή θα απασχολήσουν διεθνείς αναλυτές, ως παγκόσμιο παράδειγμα αντοχής σε μακροχρόνιο πολιτικό αυτοδιασυρμό.

Δεν πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα πολιτικού σε Ανατολή και Δύση, ο οποίος να αυτοδιαψεύδεται, να αυτοαναιρείται και να αυτοεξευτελίζεται με την ευκολία που το κάνει ο Αντώνης Σαμαράς και έπειτα να παριστάνει ότι «δεν συμβαίνει τίποτα».

Σίγουρα όμως δεν υπάρχει άλλος πολιτικός στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο οποίος να επανέρχεται ως «υπερασπιστής αξιών» τις οποίες ο ίδιος έχει ήδη απεμπολήσει.

Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε τις πύλες της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, ανοίγοντας τα σύνορα με την Αλβανία και επιφέροντας την μεγαλύτερη αλλοίωση πληθυσμού στην ιστορία του νεωτέρου Ελληνικού κράτους!

Διότι, όλες οι ανησυχητικές εικόνες με «Έλληνες» στρατιώτες να σχηματίζουν τον αλβανικό αετό φορώντας το εθνόσημο και να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες σε φασιστικές ιστοσελίδες της Αλβανίας, είναι αποκλειστική «επιτυχία» του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Σαμαράς που έχει το θράσος τα τελευταία χρόνια να εμφανίζεται ως πολέμιος των λαθρομεταναστών, είναι αυτός που επέτρεψε στον Αλβανό Αλία να ανοίξει τις φυλακές και να στείλει ορδές βιαστών, δολοφόνων και κακούργων στο ελληνικό έδαφος. Με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να ζούμε τις ολέθριες επιπτώσεις των ενεργειών του.

Για την ακρίβεια, στο Λαζαράτι, στην Τροπόγια και τις άλλες κοιτίδες αλβανών μαφιόζων, θα έπρεπε ήδη να έχει ανεγερθεί ο ανδριάντας του μεγάλου ευεργέτη τους, Αντώνη Σαμαρά, βς ελάχιστος φόρος τιμής για τα δισεκατομμύρια που έχουν αποκομίσει από εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα

Αντώνης Σαμαράς: Ο μέγας ευεργέτης των Σκοπιανών

Εκεί όμως που ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε την τιτάνια μάχη, ήταν η αναγνώριση του κρατιδίου της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ως «Μακεδονία». Ο Αντώνης Σαμαράς ως υπουργός εξωτερικών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ήταν αυτός που ευθύνεται για τη μη εκπροσώπηση της Ελλάδας από την περιβόητη συνεδρίαση της επιτροπής Μπαντεντέρ, που θα ενέκρινε ή όχι την αναγνωριση του κρατιδίου των Σκοπίων.

Ενέργεια την οποία καταδίκασαν τρεις επίτιμοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας! Γιώργος Ράλλης, Μιλτιάδης Έβερτ και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που μάλιστα απολογήθηκε από το βήμα της Βουλής!

Επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά η ΕΟΚ αναγνώρισε τα Σκόπια ως σκέτο «Μακεδονία»

«δεν υπάρχει προηγούμενο Υπουργοί Εξωτερικών ή Πρωθυπουργοί οποιασδήποτε ελληνικής κυβερνήσεως να απεμπόλησαν το δικαίωμα της χώρας να διορίσει εκπρόσωπό της σε διεθνή οργανισμό, όταν επρόκειτο να συζητηθεί σ’ αυτόν εθνικό μας θέμα», έγραψε ο Ράλλης στο βιβλίο του για το θέμα.

Με αποτέλεσμα, το συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων να εκδώσει φαρδιά – πλατιά την απόφαση της 2ας Δεκεμβρίου 1991, αναφέροντας τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά, η ΕΟΚ αναγνώρισε τα Σκόπια ως σκέτο «Μακεδονία»…

Τι έκανε λοιπόν τότε ο Αντώνης Σαμαράς για να κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες απέναντι στο έθνος; Μεταμορφώθηκε σε αντάρτη «Μακεδονομάχο»! Με αποτέλεσμα την γνωστή του αποστασία και την ανατροπή της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος στο μεσοδιάστημα είχε διαπραγματευτεί και συμφωνήσει με τον Γκλιγκόροφ το όνομα «Σλαβομακεδονία».

Η συνέχεια είναι γνωστή. Με την πλάτη του Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα έπεσε στα νύχια του καθεστώτος Σημίτη, ο οποίος όχι μόνο στήριξε την ενδιάμεση συμφωνία,  όπου η Ελλάδα αποδέχθηκε το «Μακεδονία» ως συνθετικό του ονόματος των Σκοπίων, αλλά άνοιξε την κερκόπορτα στο Αιγαίο για την Τουρκία!

Ο Αντώνης Σαμαράς όμως δεν το έβαλε κάτω. Ξαναφόρεσε την προβιά του «μακεδονομάχου»  προεκλογικά για να καταδικάσει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια στιγμή που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Novartis, ο Αντώνης Σαμαράς εκμεταλλεύτηκε το «ουρανοκατέβατο δώρο» του Κοτζιά, παίζοντας ευχάριστα μαζί του το δίπολο «εγώ είμαι πιο πατριώτης»!

Ο άνθρωπος λοιπόν που θα έπρεπε να απολογείται για τις τεράστιες πολιτικές του ευθύνες αναφορικά με το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης που έγινε επί των ημερών της κυβέρνησης του, μεταμορφώθηκε σε Μακεδονομάχο εκμεταλλευόμενος το ανέλπιστο δώρο του ΣυΡιζΑ. Την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ εισέπρατταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την φαρμακευτική για τις ατασθαλίες της στην Ελλάδα του Σαμαρά!

Ο προεκλογικά «μακεδονομάχος» λοιπόν, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετάξει πάλι την προβιά, και να στηρίζει με ψήφο εμπιστοσύνης μία κυβέρνηση η οποία επισήμως χαρακτήριζε πλέον την συμφωνία των Πρεσπών, ως ιστορική συμφωνία!

Πως θα μπορούσε άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς να αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης του από μία κυβέρνηση που τον μετέτρεψε από πολιτικά υπεύθυνο του σκανδάλου, αφού έγινε επί της κυβερνήσεως του, σε «θύμα σκευωρίας»! Τι είναι άλλωστε η Μακεδονία μπροστά στο στρίβειν δια της «σκευωρίας»…

Από «Μακεδονομάχος», κορωνομάχος…

Εχθές λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς βρήκε την ευκαιρία να φορέσει πάλι την στολή του πολέμου. Όχι φυσικά ως «μακεδονομάχος» ή ως πολέμιος της «παράνομης μετανάστευσης». Οι στολές αυτές αποδείχτηκαν ρόμπες που πλέον δεν κουμπώνονται ούτε με ιμάντες ζουρλομανδύα. Διότι εκτός της «ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών», η κυβέρνηση που στηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτή που μετέτρεψε την πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Ομονοίας και την πλατεία Μοναστηρακίου σε Ισλαμαμπάντ με πακιστανικές σημαίες να ανεμίζουν ακόμα και έξω από το ναό της δημοκρατίας, που επιμένει να στεγάζει πολιτικούς σαν τον Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας φορούσε την στολή του «Κορωνομάχου» για να εξαπολύσει μία ανοίκεια επίθεση στον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, προκειμένου να …διαψεύσει πληροφορίες ότι επρόκειτο να λάβει θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων!

Μιλάμε για μία πρωτοφανή επίθεση σε έναν εκδότη, για ένα άσχετο θέμα, διότι ο Γ.  Φιλιππάκης ούτε ιατρικό ρεπορτάζ κάνει, ούτε αρνητής των μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά που μάτωνε τα χέρια του με ενθουσιασμό όταν ο προϊστάμενος του, Κυριάκος Μητσοτάκης, «αρνείτο» ακόμα και την χρησιμότητα των ΜΕΘ μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής!

Ένιωσε λοιπόν την ανάγκη ο Αντώνης Σαμαράς να διατυμπανίσει ότι είναι καλά, μέσω μίας ακατάληπτης φαινομενικά επίθεσης στον Γιάννη Φιλιππάκη, που φυσικά ουδεμία σχέση είχε με τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Οι ενέργειες του Αντώνη Σαμαρά όμως όπως έχει αποδειχθεί, μπορεί να μοιάζουν ακατανόητες, ανερμάτιστες, ακατάληπτες, μαρτυρούν όμως την μεγάλη ανησυχία που τον διακατέχει.

Διότι το μόνο κοινό στοιχείο που έχει με τον εκδότη, είναι η περιβόητη υπόθεση της «σκευωρίας Novartis» η οποία ήδη καταρρέει αφού οι περισσότεροι «μάρτυρες κατηγορίας» αδυνατούν να εισφέρουν οποιοδήποτε στοιχείο που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς Σαμαρά.

Γι’ αυτό και έχουν γαντζωθεί επάνω στον συνεταίρο του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο «ανακάλυψαν» από το πουθενά, μήπως και στήσουν ένα εναλλακτικό κατηγορητήριο, αφού το μύθευμα της σκευωρίας κατέρρευσε.

Και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος ανησυχίας τόσο για τον Αντώνη Σαμαρά όσο και για όσους επιχείρησαν να μετατρέψουν ένα τεράστιο σκάνδαλο σε σκευωρία και να μετατρέψουν τους πολιτικούς και ποινικούς αυτουργούς σε «θύματα».

Περαστικά λοιπόν στον Αντώνη Σαμαρά, είθε να αποδειχτεί καλύτερος «κορωνομάχος» από ότι «μακεδονομάχος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ενόχλησε» η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ευγενίας Μανωλίδου

Η πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση της Ευγενίας Μανωλίδου, συζύγου του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, δεν...

Η Κ. Σακελλαροπούλου παραλλήλισε τον «σεβασμό στην διαφορετικότητα» με την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Θα μπορούσα να πω ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας, θεωρεί ότι η αιτία της...

Κοινή γραμμή άμυνας Άδωνι – Πλεύρη για τον ανασχηματισμό

Ένα ισχυρό δίδυμο θα έχει απέναντί του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αποφάσεις του για...

Έξαλλοι στο Μαξίμου με το προκλητικό ταξίδι της Σακελλαροπούλου!

Φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ανάψει το προκλητικό ταξίδι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του...

«Λερναία Ύδρα» ο Κυριάκος! Μία ακόμα επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οι Κασσάνδρες που προεξοφλούν κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, διαψεύδονται για άλλη μια φορά από...

Άθλια προπαγάνδα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο βόρβορος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρήκε άλλη μία ευκαιρία να επιτεθεί στον πρωθυπουργό...

Ελεήστε τον Γεραπετρίτη!

Φαίνεται ότι η συνεχιζόμενη άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμπεριλάβει τον Γιώργο Γεραπετρίτη στο...

Απίστευτη τρικλοποδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη

Κάποιοι μίλησαν για μία τεράστια γκάφα του Κυριάκου. Αδύνατον. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που...

«Κάρφωμα» Θεοχάρη για Κυριάκο: Έβαζε ανθρώπους να φωτογραφηθούν μαζί του!

Παραδέχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης ότι η ΝΔ στήνει δήθεν αυθόρμητες...

Οι πολίτες επικροτούν τον Τάκη Θεοδωρικάκο για την εξωτική διάσταση που δίνει στην Ελλάδα

Η τελευταία δημοσκόπηση για τις πολιτικές τάσεις του εκλογικού σώματος, έκρυβε μία μεγάλη έκπληξη....

Κραυγή αγωνίας στον Κυριάκο για την ενότητα της παράταξης

Η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά με την ομιλία του στο συνέδριο ήταν ένα ανελέητο...

Έξαλλοι στο Μαξίμου από την ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ!

Εκτός ελέγχου εμφανίστηκε στο συνέδριο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά...

Η Κατερίνα Παναγοπούλου διασύρει τον Θεοδωρικάκο!

Μπορεί ο υπουργός της υποτιθέμενης προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, να ξημεροβραδιάζεται στα ΜΜΕ...

Συνέδριο ΝΔ: Συγκινημένος ο Κυριάκος από τις εκδηλώσεις λατρείας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη…

Μπορεί η πλειοψηφία των στελεχών της παράταξης, βουλευτές, ακόμα και υπουργοί να έπνεαν μένεα...

Ετοιμάζουν διασυρμό του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον;

Όλη η Ελλάδα με κομμένη την ανάσα περιμένει την εμφάνιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη...

Μαξίμου: Φοβούνται προβοκάτσια στην συνεδρίαση με την ΡΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την επόμενη Πέμπτη η ΡΑΕ θα παραστεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έσκασε «βόμβα» από τον Τριανταφυλλόπουλο: Υπόθεση βιασμού με «συνταγή» Μπίκα…

Ανατριχιαστικά πολλές ομοιότητες με την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα...

Καταγγελία: Εγκληματική αισχροκέρδεια της Elpedison

H εταιρία μέσα σε μία εβδομάδα εξέδωσε (πάλι) λογαριασμό για την ίδια περίοδο, διπλασιάζοντας τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Λιώνει στο κρεβάτι του ο Δάκης! Έφτασε να είναι 42 κιλά

«Ο Δάκης σήμερα ζυγίζει 42 κιλά και, δυστυχώς, έχει...

Νεκρός 38χρονος επιχειρηματίας μέσα στο κατάστημά του στους Αγίους Θεοδώρους

«Πάγωσε» η τοπική κοινωνία των Αγίων Θεοδώρων, μετά την...

Κατερίνα Βελλίδη: «Έσβησε» στα βουβά η «σιδηρά κυρία του Βορρά»

Η ζωή της Κατερίνας Βελλίδη παραπέμπει σε παραμύθι, σε...

Πέθανε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου!

Νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε νοσοκομείο του Παρισιού

Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο 27χρονης Τρικαλινής στη Γερμανία

Τραγωδία δίχως τέλος αποτελούν οι ξαφνικοί θάνατοι νέων ανθρώπων,...

«Βάρα τη, βάρα τη»… Εικόνες-σοκ από τον ξυλοδαρμό ανήλικης στο σχολείο του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο παρουσίασε ο ΑΝΤ1, στο οποίο έχει καταγραφεί...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ