Έξαλλοι στην Ευρώπη με τις συζητήσεις για πρόωρες εκλογές

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο σχεδιασμός για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Must Read

Η επικοινωνία έγινε σε ανώτατο επίπεδο. Σε αόρατο ανώτατο επίπεδο για να είμαι ακριβής. Σύμφωνα λοιπόν με τον γνωστό «αόρατο» ο οποίος είχε επικοινωνία με τις Βρυξέλλες, όπως ισχυρίζεται, υπάρχει μεγάλη ενόχληση για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την ώρα μάλιστα που η αξιολόγηση του Μαΐου είναι προ των πυλών και είναι υψίστης σημασίας.

Αυτό λογικά δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη. Τόσο οι δηλώσεις Τζεντιλόνι όσο κι αυτές του Ρέγκλινγκ, καθιστούν μία τέτοια αντίδραση, αιτιολογημένη και αναμενόμενη. Υποτίθεται ότι οι ευρωπαίοι ανέχονται τόσα χρόνια τον πλήρη εκτροχιασμό των οικονομικών μεγεθών της χώρας και την επιστροφή στα δίδυμα ελλείμματα, διότι θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει τη δύναμη να περάσει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες αναμένουν εναγωνίως, προκειμένου να κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση που συνδέεται άμεσα με την ελάφρυνση του χρέους. Οποιαδήποτε δυσάρεστη έκπληξη λοιπόν δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε αυτό το κρίσιμο σημείο.

Αυτό που γεννά όμως αμφιβολίες, είναι το γεγονός ότι το πρόσωπο που υποτίθεται ότι μετέφερε την προειδοποίηση στον κορυφαίο συνεργάτη του πρωθυπουργού, θα μπορούσε να το κάνει κάλλιστα μιλώντας στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιπλέον, ο υποτιθέμενος αποδέκτης τις προειδοποίησης, τάσσεται ενάντια στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και λόγω της επιρροής που ασκεί στον πρωθυπουργό, μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει.

Εντέλει, κάποιοι θέλουν εκλογές τον Ιούνιο, κάποιοι άλλοι τον Οκτώβριο, κάποιοι στο τέλος της τετραετίας. Το ποιος θα επικρατήσει θα φανεί από το πότε θα έλθει η αιφνίδια αλλαγή του εκλογικού νόμου…

Εξαιρετικά δημοφιλής υπουργός πάντως, ο οποίος τάσσεται υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, θεωρεί ότι η προειδοποίηση ενδέχεται να υπάρχει μόνο μέσα στον εγκέφαλο, του κορυφαίου εγκεφάλου του επιτελικού κράτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This