Οργή του Κυριάκου για την παρατεταμένη «πόρτα» από τον Μπάιντεν

Η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον Τούρκο πρέσβη που εξόργισε τον πρωθυπουργό

Must Read

Έξω φρενών έγινε ο πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε για την συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο πρέσβη στην Ουάσινγκτον! Ήταν μάλιστα τέτοια η οργή του που ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από τους συνεργάτες του και μάλιστα το μίνι υπουργείο εξωτερικών που έχει συστήσει ο ίδιος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η οργή του πρωθυπουργού είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ο Κυριάκος έχει δώσει τα πάντα στους Αμερικανούς, έχει υπογράψει μία συμφωνία που δεν έχει προηγούμενο για το νεότερο ελληνικό κράτος, όπου έχει παραχωρήσει εθνική κυριαρχία στις ΗΠΑ, χωρίς χρονικό περιορισμό, πράγμα που δεν έχει κάνει καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Παράλληλα, πιστός στις απαιτήσεις του απερχόμενου αμερικανού πρέσβη, έκανε κινήσεις σε πολιτικό, πολιτειακό και αμυντικό επίπεδο που αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να του είχαν ανοίξει διάπλατα την πόρτα του Λευκού Οίκου.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, συνεργάτες του Κυριάκου τον διαβεβαίωναν ότι «σε λίγους μήνες θα έβλεπε τον Μπάιντεν». Πέρασαν δύο χρόνια και εντέλει δεν αντάλλαξε ούτε «καλημέρα» με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μόλις λοιπόν ενημερώθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνάντησε μέχρι και τον Τούρκο πρέσβη, αλλά αρνείται να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, κατάλαβε πως κάποιοι του πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Έτσι λοιπόν, η ιδιωτική συζήτηση που είχε στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών με τον απερχόμενο πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα αλλά και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, θα μπορούσε να είναι μία κραυγή διαμαρτυρίας για την παρατεταμένη «πόρτα» που τρώει από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Πάνω από το Μαξίμου πλανάται πλέον ένα τελεσίγραφο. Ή θα γίνει άμεσα συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη, ή θα πέσουν κεφάλια…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This