Ισχυρές πιέσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη να διώξει τον Ανδρέα Λοβέρδο

Ήταν στο αρχικό του πλάνο, αλλά έκανε πίσω

Must Read

Ιστορικά, αλλά και νέα – άφθαρτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πιέζουν πλέον ανοιχτά για απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου, ώστε ο Νίκος Ανδρουλάκης να δώσει το σαφές στίγμα το οποίο είχε προαναγγείλει κατά την διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας: Όχι μόνο την ηλικιακή αλλά και την ηθική ανανέωση του κινήματος.

Η ρήση αυτή που χρησιμοποίησε προεκλογικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, πριν μάλιστα την δεύτερη Κυριακή όπου ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε σπεύσει να εκφράσει την υποστήριξη του στο πρόσωπο του, είχε θεωρηθεί ξεκάθαρη θέση για τις προθέσεις του να απομακρύνει όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα.

Μετά την εκλογή του όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχτηκε ισχυρότατες πιέσεις, μεταξύ άλλων και από εκδότη ο οποίος σήμερα αποδεικνύεται πως είχε ενεργή εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis, για να κρατήσει τον Λοβέρδο εντός του κινήματος και να τον στηρίξει στις δικαστικές του περιπέτειες. Ο ίδιος εκδότης μάλιστα κατά τη διάρκεια δείπνο, τον είχε διαβεβαιώσει ότι η απόφαση της δικαιοσύνης στην υπόθεση της «σκευωρίας», θα ήταν μία ισχυρή δικαίωση για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Είχαν προηγηθεί κάποια τροχιοδεικτικά δημοσιεύματα κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από ΜΜΕ που μέχρι πρότινος τον στήριζαν, ώστε να αυξηθεί η πίεση. Γεγονός που φαίνεται ότι συνέβαλε στην απόφασή του να ανεχτεί τον Λοβέρδο και να συνεχίσει κρατώντας την ίδια στάση στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση – κόλαφο του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου, τα πράγματα εντός του κινήματος έχουν αλλάξει. Στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το σύστημα Βενιζέλου – Λοβέρδου – Σημίτη, θεωρούν ότι η συμπόρευση με τον Ανδρέα Λοβέρδο θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την πορεία του κινήματος.

Εκτός από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει επισύρει την οργή στελεχών του κινήματος μετά την παραδοχή του ότι «έστηνε» τροπολογίες μαζί με τον Θάνο Πλεύρη, τις οποίες στη συνέχεια της κατέθετε ως τροπολογίες του ΚινΑλ! Ενώ η ταύτιση του με τον διαβόητο Σάμπυ Μιωνή για τον όποιον έρχεται τσουνάμι διώξεων, θα αποτελέσει μία πραγματική νάρκη, ειδικά την προεκλογική περίοδο.

Η τελική απόφαση φυσικά βρίσκεται στα χέρια του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο οποίος θα πρέπει να συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους, αφού σε περίπτωση αποστασιοποίησης από τον Ανδρέα Λοβέρδο, θα πληρώσει βαρύ τίμημα από μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία σήμερα τον προβάλλουν δεόντως. Ο αντίλογος πάντως είναι ότι τα ίδια ΜΜΕ θα προτιμήσουν να στηρίξουν φανατικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αντί να επιτρέψουν στον Νίκο Ανδρουλάκη να γίνει ρυθμιστής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This