Το μυστικό δείπνο ολιγαρχών – κυβέρνησης για τα λεφτά του ταμείου ανάκαμψης και η Θεανώ

Στην Βουλιαγμένη διαμοίρασαν τα ιμάτια του ελληνικού λαού, αλλά τους πείραξε η Φωτίου που αποκάλυψε ότι χάλασε η μοιρασιά

Must Read

Ήταν η εποχή της παντοδυναμίας του Κυριάκου, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις εξαιρετικές σχέσεις του με την πρόεδρο της κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, πέτυχε την έγκριση του «σχεδίου» του για τον διαμοιρασμό των κονδυλίων από το περιβόητο «Ταμείο ανάκαμψης».

Ήταν μία αριστοτεχνική κίνηση του Κυριάκου, που κόστισε βέβαια λίγο παραπάνω στον Έλληνα φορολογούμενο, αφού οι δημόσιες σχέσεις του πρωθυπουργού με την πρόεδρο κόστισαν 32 εκατομμύρια € τα οποία δόθηκαν ως κρατική επιχορήγηση στην εταιρεία συμφερόντων του συζύγου της! Πρόκειται για μία ενέργεια που περιέργως δεν συγκίνησε ούτε και «λαλίστατους» κατά τα άλλα ευρωβουλευτές του ΣυΡιζΑ, που αναζητούν μανιωδώς κάποια κυβερνητική λαθροχειρία για να την διεθνοποιήσουν εις τας Ευρώπας.

Τώρα που έχουν στα χέρια τους τον ορισμό της διαπλοκής, διεθνοποιημένης μάλιστα μεταξύ Κυριάκου και Ούρσουλας, την πετάνε λες και είναι καυτή πατάτα από τον φούρνο του Άκη Πετρετζίκη.

Λογικό. Σου λέει, «αύριο μεθαύριο εμείς θα μιλάμε με το αφεντικό και θα επιθυμούμε την εύνοια, έστω και με το αζημίωτο».

 

Με το που πήρε λοιπόν την έγκριση ο Κυριάκος για το σχέδιο ανάκαμψης, «έστρωσε το τραπέζι» και σε μυστικό δείπνο ανώτατου επιπέδου μεταξύ κυβέρνησης – ολιγαρχών (νταβατζήδες τους έλεγε ο Κώστας Καραμανλής), στην Βουλιαγμένη της Αττικής, συμφωνήθηκε το μοίρασμα.

Το κακό όμως με τους νταβατζήδες, είναι ότι χαρακτηρίζονται από το «αχόρταγο» του χαρακτήρα τους. Θέλουν να φάνε μέχρι και το τελευταίο κεφτεδάκι, ακόμα και αν πριν έχουν καταβροχθίσει ολόκληρο το βόδι. Αλίμονο δε στον σερβιτόρο, εάν συνειδητοποιήσουν πως κάποιος άλλος από τους συνδαιτυμόνες άρπαξε παραπάνω μεζέ…

Η χθεσινή παρέμβαση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώς Φωτίου στη Βουλή, με την οποία υποστήριξε ότι οι υποκλοπές ήρθαν στην επιφάνεια επειδή κάποιοι επιχειρηματίες είναι δυσαρεστημένοι με τη διανομή που κάνει η κυβέρνηση στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ρίχνει τα φώτα της δημοσιότητας σε ένα εξίσου σοβαρό μέτωπο με το κύριο, αυτό των υποκλοπών.

Το ότι έπεσαν να την φάνε συντονισμένα τόσο στελέχη της κυβέρνησης, όσο και στελέχη της αντιπολίτευσης, μάλλον επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της. 

Με απλά λόγια, τα χάλασαν στην μοιρασιά και άρπαξαν το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών για να λύσουν τις διαφορές τους.

 

Είναι όπως όταν οι λεγόμενοι «τσιγαράδες», καρφώνουν στις διωκτικές αρχές τους άλλους «τσιγαράδες», για να απαλλαγούν από τον ανταγωνισμό… Το αδίκημα είναι υπαρκτό, αλλά ο παράνομος δεν το καρφώνει επειδή τον έπιασε ο πόνος για την τήρηση της νομιμότητας.

 

Το συγκεκριμένο παρασκήνιο μάλιστα δεν το ανακάλυψε πρώτη η συμπαθέστατη και μαχητική Θεανώ Φωτίου. Το είχε αποκαλύψει ο Μανώλης Κοττάκης εδώ και αρκετό καιρό, παραθέτω λοιπόν αυτούσιο τον σημερινό του επίλογο από το άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία:

Αλλά για να παρακολουθήσει κανείς την καταγγελία πρέπει να θυμηθεί όλο το φιλμ: Οτι, δηλαδή, σύμφωνα με δημοσιεύματα προ έτους, ανώτατος κυβερνητικός παράγων κάλεσε σε δείπνο στη Βουλιαγμένη κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας και συζήτησε μαζί τους τη «μοιρασιά». Οτι η Κομισιόν προειδοποίησε εγγράφως την κυβέρνηση να μην τα μοιράσει στην ελληνική διαπλοκή μόνον, εξ ου και υποστήριξε το αίτημα της αντιπολίτευσης για τη σύσταση διαχειριστικής επιτροπής για τον έλεγχο των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κάποιοι επιχειρηματίες -όχι όλοι- αξιοποίησαν τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, δεν τις προκάλεσαν όμως αυτοί. Πρέσβης δυτικής χώρας συνάντησε όλους τους υπόπτους μετά τις αποκαλύψεις και τους ρώτησε αν θέλουν πράγματι να ρίξουν την κυβέρνηση και η απάντησή τους ήταν «όχι». Τα έχετε διαβάσει όλα σε αυτή τη στήλη πριν τα ανακαλύψει η βουλευτής της ομάδας Τσακαλώτου κυρία Φωτίου.

Και κάτι ακόμη: Η αρχική συμφωνία διανομής των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στην ελληνική διαπλοκή στη Βουλιαγμένη έγινε ερήμην του ελληνικού λαού. Τα 72 δισ. ευρώ προορίζονται στο σύνολό τους για επτά οικογένειες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκουτέρες: «Οι ευρωπαϊκές περιφέρειες και πόλεις στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων»

Όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής

More Articles Like This