Ο Κυριάκος ξεφορτώθηκε τον Κόστα, αλλά του προέκυψε ο Ντόναλντ!

Νέο εμπόδιο στο ευρωπαϊκό σχέδιο διαφυγής του Τσιτάχ της Μεσογείου

Must Read

Στο Συνέδριο του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος που θα γίνει την ερχόμενη άνοιξη στη Ρουμανία αναμένεται να ανακοινώσει η πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν την υποψηφιότητά της για την ανώτατη ευρωπαϊκή θέση ζητώντας την στήριξη των ηγετών των συντηρητικών κομμάτων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ.

 

Μπαίνοντας για λίγο στο μυαλό της  κυρίας Ούρσουλα αντιλαμβάνομαι ότι θεωρεί δεδομένη την υποστήριξή της από τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα γενικότερα. Το έδειξαν οι κοινές διακοπές του ζεύγους Μητσοτάκη με την Ντερ Λάιεν και τον σύζυγό της το προηγούμενο καλοκαίρι στην Κρήτη. Αυτά όμως είναι «τζάμπα». Η έμπρακτη στήριξη Μητσοτάκη στην Ούρσουλα, αποδεικνύεται με τα 35 εκατομμύρια € δημοσίου χρήματος, που ο Κυριάκος απλόχερα μοίρασε στην εταιρεία του συζύγου της!

Μιλάμε για την απόλυτη τόλμη, το απόλυτο θάρρος. Οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός είχε τολμήσει να κάνει κάτι παρόμοιο, το πιθανότερο είναι να βρισκόταν ήδη πίσω από κάγκελα, ενώ στην καλύτερη θα έχει απλώς εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή.

Ο Κυριάκος όμως, δεν φοβάται, δεν υπολογίζει τίποτα, δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν!

Αντίθετα, αυτό το δώρο στην Ούρσουλα που το πλήρωσαν φυσικά οι Έλληνες, αποτελεί και το εισιτήριο για την ευρωπαΐκή διαφυγή του, σε περίπτωση που τα πράγματα στην Ελλάδα «στραβώσουν» σοβαρά.

 

Το ενδιαφέρον του Έλληνα Καίσαρα για μεταπήδηση σε ανώτατο θεσμικό ευρωπαϊκό πόστο και την ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραμένει ενεργό. Ο Κυριάκος μας μάλιστα άρχισε να θεωρείται φαβορί, έπειτα από την «κατάρα» που χτύπησε τον Αντόνιο Κόστα! Ο Πορτογάλος θεωρείτο ο κύριος ανταγωνιστής του Κυριάκου για το ευρωπαϊκό αξίωμα…

 

Όμως ομολογώ ότι το θέμα των πρωθυπουργικών φιλοδοξιών έχει κάπως εξασθενήσει καθώς άρχισε να ξεπροβάλλει με φόρα από το βορρά η υποψηφιότητα του κ. Ντόναλντ Τουσκ (πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) που κατάφερε να ανατρέψει τους εκλογικούς συσχετισμούς στην Πολωνία.

Καλού – κακού, ας προσέχει ο Πολωνός, γιατί όποιος τα έβαλε με τον Κυριάκο, δεν είχε καλό πολιτικό τέλος…

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This