Μαϊμού βοσκοτόπια στο Μαξίμου

Κόκκινο πανί ο Αυγενάκης για τους αγρότες

Must Read

Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου έχει καταντήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς πέραν της οργής των αγροτών, αντιμετωπίζει πλέον την εμφανή απαξίωση από τον Κυριάκο.

Για να μην αδικούμε όμως τον ηγέτη και κυβερνήτη μας, δεν φταίει αυτός για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου προσώπου στο συγκεκριμένο υπουργείο. Για την ακρίβεια, δεν φταίει αυτός για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου προσώπου σε οποιοδήποτε υπουργείο. 

Ήταν μία στρατηγική κίνηση του Κυριάκου, που ως άλλος Ζούκοφ υποχωρούσε στρατηγικά έναντι συγκεκριμένου κέντρου διαπλοκής, με το οποίο ήδη συγκρουόταν σε άλλα επίπεδα, προκειμένου να μην εκτραχυνθεί η υφιστάμενη κόντρα.

Είναι δεδομένο πως εάν ο Κυριάκος δεν είχε απαράβατές αρχές, ήδη θα έχει αντικαταστήσει τον Λευτέρη Αυγενάκη με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος πλέον είναι ο μόνος που κρατά τους αγρότες εκτός οδοστρώματος. Για την ακρίβεια, είναι το μόνο πρόσωπο για το οποίο η πλειοψηφία των αγροτών δεν εκφέρει αρνητική γνώμη, αν και οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες, καθώς μπορεί μόνο να λύνει καθημερινά προβλήματα και όχι να επιβάλει πολιτική. Έχει όμως ένα μεγάλο «αρνητικό», το οποίο είναι κόκκινη γραμμή για τον Κυριάκο. Είναι «Καραμανλικός». Αν για παράδειγμα είχε κάνει μία, έστω και μικρή, ρεμούλα στην χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου, ο Λυκουρέντζος θα ήταν ήδη υπουργός.

Στον αντίποδα, οι αγρότες αναπολούν τον Σπήλιο Λιβανό, τον τελευταίο υπουργό που χειρίστηκε με επιτυχία τα αγροτικά ζητήματα, ενώ είχε ξεσηκώσει και επανάσταση εντός ΕΕ, όταν επί των ημερών του η Κομισιόν επιχείρησε να περικόψει αγροτικές ενισχύσεις που αφορούσαν και την Ελλάδα.

Αυτός όμως έχει άλλο μειονέκτημα. Είναι αλλεργικός στα μαϊμού ΑΦΜ και τα βοσκοτόπια ρόκας στη… Νίσυρο! Ήταν μάλιστα αποφασισμένος να στείλει στον εισαγγελέα πρόσωπα υπεράνω υποψίας και υψηλών διασυνδέσεων, γεγονός που του κόστισε όχι μόνον το υπουργείο, αλλά και τη βουλευτική του έδρα. Έτσι όπως το πήγαινε ο Σπήλιος, θα έβαζε στο στόχαστρο και τα μαϊμού βοσκοτόπια στο …Μαξίμου!

Η αίσθηση μου πάντως είναι πως εάν τα τρακτέρ βγουν στο δρόμο, ο Κυριάκος θα υποχρεωθεί να διώξει τον Αυγενάκη. Όχι από το υπουργικό συμβούλιο, αλλά από το συγκεκριμένο υπουργείο. Τοποθετώντας στην θέση του πάλι κάποιον που δεν θα πειράξει το περιβόητο στικάκι με τα 4,500 χιλιάδες μαϊμού ΑΦΜ, που όπως φαίνεται στηρίζουν την κυβέρνηση…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This