Κώστας Μαρτάκης: «Οι καλές τέχνες στην Ελλάδα βρίσκονται σε μια περίοδο σκοταδισμού»

Must Read

Η εντυπωσιακή του εμφάνιση, η ιδιαίτερη φωνή του και η ευγενική φυσιογνωμία του, βοήθησαν τον Κώστα Μαρτάκη να αποκτήσει τη δική του θέση στην ελληνική μουσική. Το μουσικό ριάλιτι «Dream Show» τον βοήθησε να εξελιχθεί και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Ο Κώστας Μαρτάκης μιλά στο newsbreak.gr:

Ως «Άλλος άνθρωπος» παρουσιάζεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης Κώστας Μαρτάκης, στο νέο του τραγούδι και video clip. Κι όλα αυτά, για τον έρωτα της ζωής του;

Είμαι πλέον άλλος άνθρωπος όχι μόνο για τον «Έρωτα» αλλά και γιατί ολοκλήρωσα όλες τις αλλαγές που είχα προγραμματίσει για την ζωή μου σε όλα τα επίπεδα και είμαι πολύ χαρούμενος! Μου πήρε αρκετό καιρό αλλά τα κατάφερα και είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου!

Πιστεύεις σ’ αυτό που λένε «κεραυνοβόλο έρωτα»; Σου έχει συμβεί;

Εννοείται πιστεύω! Δεν ξέρω βέβαια αν με ρωτάς απλά για να πάρεις αυτή την απάντηση ή αν θέλεις να μάθεις κάτι παραπάνω… γιατί σε αυτή την περίπτωση θέλω να σου πω, πως είμαι ο Κώστας και είμαι καλά…

Ποιο είναι το πιο τρελό ή, το πιο ακραίο που έχεις κάνει για έναν έρωτα;

Ο ίδιος ο έρωτας είναι μια τρέλα… μπαίνεις στην δίνη του και χάνεσαι μέσα του. Όποτε από αυτή την άποψη όλες τις φορές που ερωτεύτηκα, έκανα τρέλες. Τώρα το αν αυτή η τρέλα έχει τίτλο και ορίζετε με λόγια ή έχει χρονική διάρκεια και χαρακτηρίζεται από λέξεις όπως η αφοσίωση η αγάπη και η δοτικότητα τότε αυτές οι τρεις λέξεις είναι η μεγαλύτερη μου τρέλα!

Μετράς ήδη δεκατέσσερα χρόνια στον χώρο. Θυμάσαι την αρχή αυτής της πορείας;

Φυσικά και την θυμάμαι και την μνημονεύω αρκετά συχνά! Περνάνε γρήγορα τα χρόνια και το αποτύπωμα τους είναι πολλές και όμορφες αναμνήσεις! Σαν χθες ήταν που μπήκα στο παιχνίδι και μετά από λίγο το πρώτο τραγούδι… «ΘΕΛΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» είναι και επίκαιρο τώρα… και μετά να ο δίσκος, οι συνεργασίες και όλα αυτά… Με τα καλά και τα κακά πέρασαν δεκατέσσερα υπέροχα χρόνια!

Θα θέλαμε να θυμηθείς μαζί μας μια στιγμή από την πορεία σου που σου έμεινε χαραγμένη ως πολύ συγκινητική, χαρούμενη ή, γενικά ιδιαίτερη.

Για να είμαι ειλικρινής δεν είναι μόνο μία η στιγμή. Έχω υπάρξει πολύ τυχερός στην ζωή μου δόξα το θεό και κατάφερα να γνωρίσω σημαντικούς ανθρώπου του χώρου μου, αλλά και μεγάλες προσωπικότητες από άλλους χώρους. Όλοι αυτοί είχαν πάντα να πουν κάτι καλό για εμένα και την φωνή μου. Ο Γιάννης Πάριος, ο Πασχάλης Τερζής, η Ελένη Δήμου που με αποκάλεσε τον σύγχρονο Πάριο, η πολύ αγαπημένη μου Έρρικα Μπρόγερ και ο Κώστας Βουτσάς που μας άφησε για την πόλη των Αγγέλων και άλλοι πολύ. Αυτά έχω σαν ανάμνηση και αποσκευή στην καριέρα μου και όποτε τους ακούω και τους βλέπω συγκινούμαι.

Περιέγραψέ μας τον Κώστα Μαρτάκη…

Τι να σας πρωτοπώ για τον Κώστα Μαρτάκη! Πολύ τρελός, πολύ κεφάτος, τραγουδάει όλη μέρα, εκρηκτικός στις συνεργασίες του και πολύ, πολύ χαμογελαστός. Αυτός είμαι και ότι και να γίνει και ότι και να αλλάξει γύρω μου αυτά δεν αλλάζουν! Αγαπάω πολύ την ζωή και όπως έχω ξαναπεί νιώθω ότι έχω γεννηθεί για να δίνω χαρά στον κόσμο και αυτό προσπαθώ και νομίζω το καταφέρνω να το κάνω κάθε μέρα.

Αναμφίβολα και οι τέχνες έχουν υποστεί κρίση. Σε ανησυχούν όλα όσα συμβαίνουν;

Οι καλές τέχνες εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα βρίσκονται σε μια περίοδο σκοταδισμού. Ή μάλλον για να το πω πιο βατά σε μεσαίωνα. Η κρίση έφερε μεγάλη αναστάτωση σε ένα σύστημα που είχε μάθει διαφορετικά. Συνεπώς όλα άρχισαν να χάνουν την ποιότητα τους και να γίνονται πιο γρήγορα και με γνώμονα τα λεφτά. Πιστεύω πως σταδιακά απομακρυνόμαστε από αυτή την «κακή» για τις τέχνες περίοδο και σταδιακά ο ήλιος θα ανατείλει και θα λάμψει πάλι…

Ποια είναι η ομάδα πίσω από το τραγούδι «Άλλος άνθρωπος»;

Οι δημιουργοί του τραγουδιού είναι ο Χρήστος Σαντικάι και ο Γρηγόρης Βαξαβανέλης. Πέραν των βασικών όμως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι πίσω από κάθε τραγούδι! Ο παραγωγός μου πρώτος από όλους ο Νίκος Μακράκης, ο ενορχηστρωτής μου ο Λεωνίδας Τζίτζος, ο ηχολήπτης μου ο Δημήτρης Χωριανόπουλος κι όλοι οι μουσικοί που παίξανε για να έχουμε αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σου σχέδια για αυτό, το διαφορετικό καλοκαίρι.

Δεν θέλω να το αποκαλέσω σχέδιο αλλά ανάγκη, μιας που το να σχεδιάζουμε είναι μάλλον αστείο αυτή την περίοδο. Θέλω λοιπόν πολύ να κάνω περιοδεία και σταδιακά και πολύ προσεχτικά έχω κάνει τις πρώτες μου εμφανίσεις! Νιώθω πολύ έντονη ανάγκη να έρθω κοντά με τον κόσμο και να τραγουδήσω για αυτούς. Να τους κάνω να χαθούν μέσα στην μουσική.

Και ποιο είναι το μότο σου;

Εξαρτάται από την περίσταση. Τον τελευταίο καιρό όμως μνημονεύω πολύ συχνά το μότο μιας πολύ αγαπημένης φίλης μου και συναδέρφου, το «Άντε καλέ» που το λέει η Νατάσα Θεοδωρίδου. Ό,τι και να γίνετε ότι και να μας κάνουν, όταν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με ηρεμία και ίσως και εν μέρη απάθεια έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, ε;

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This