Θύελλα αντιδράσεων από οικολόγους για τα γυρίσματα του GNTM με τζιπ σε παραλία NATURA στην Ελαφόνησο (video)

«Δόθηκε άδεια για τα γυρίσματα του reality που είχε κάποιους όρους».

Must Read

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στους χρήστες των social media η χθεσινή δοκιμασία του GNTM η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στην πανέμορφη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο.

Η εν λόγω παραλία αποτελεί προστατευμένη περιοχή του δικτύου Natura, γεγονός για το οποίο αναφέρθηκε και ο coach των ανερχόμενων μοντέλων, Γιώργος Καράβας.

«Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί»

Η κριτής του reality μόδας, Βίκυ Καγιά, με την σειρά της πρόσθεσε: «Βέβαια, γιατί πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ»

Και αφού τα είπε όλα αυτά το γνωστό μοντέλο, οδήγησε ένα τζιπ πάνω στην άμμο, το οποίο χρειαζόταν για το concept της φωτογράφησης όπου ήταν επηρεασμένο από το «Mad Max».

Το γεγονός αυτό, όπως ήταν λογικό, εξόργισε στους χρήστες των social media, καθώς είδαν να καταπατείται με αυτό τον τρόπο μια περιοχή, η οποία θεωρείται προστατευόμενη.

https://twitter.com/Neorun2/status/1336068969388789760?s=20

Φυσικά αυτό το γεγονός σχολιάστηκε και από τον υπεύθυνο εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον της Greenpeace, Άλκη Καφετζή.

Ο ίδιος μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό» χαρακτήρισε ως λάθος την εικόνα που μετέδωσε του reality του καναλιού STAR,

«Το να μπαίνουν μηχανοκίνητα οχήματα σε οποιαδήποτε παραλία είναι παράνομο. Δεν έχει να κάνει ότι η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται εντός NATURA. Εγώ δε μπορώ να πάρω θέση στο τι άδειες δόθηκαν. Ούτε εσείς γνωρίζετε, ούτε εγώ τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνολικά είναι πολύ λάθος. Η παραλία είναι ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα. Σίγουρα υπάρχει εδώ ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η πρακτική που είδαν στην τηλεόραση είναι λάθος. Πολύ ξεκάθαρο».

Ακολούθως, ο υπεύθυνος της Greenpeace πρόσθεσε: «Μίλησα τηλεφωνικά μαζί τους και μου είπαν πως δόθηκε μια άδεια που είχε κάποιους όρους. Ο Φορέας Διαχείρισης είναι ο αρμόδιος και αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση. Περιμένουμε να δούμε τα έγγραφα. Από μακριά δεν έχουμε την επιστημονική γνώση να κρίνουμε. Επικοινώνησα μαζί τους και το γνωρίζουνε. Είναι και αυτοί εκνευρισμένοι. Θα δούμε και εμείς την επίσημη ανακοίνωση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This