Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Ματίνα Παγώνη: Τα παιδικά χρόνια, ο λόγος που δεν έκανε παιδί, η μίνι φούστα και το μέλλον της πανδημίας (video)

«Όταν ξέσπασε η πανδημία στην Κίνα παρακαλούσα τον Θεό να μην έρθει στην Ελλάδα»

Την γνωρίσαμε από τα μέσα ενημέρωσης καθώς μπαίνει στα σπίτια μας καθημερινά προκειμένου να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

O λόγος για την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία φιλοξενήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μεσάνυχτα» δίνοντας μία διαφορετική συνέντευξη από αυτές που την έχουμε συνηθίσει. Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών και λοιμωξιολόγος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επαγγελματική της πορεία στον χώρο της ιατρικής, στην προσωπική της ζωή αλλά και στην καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα παιδικά χρόνια, η γνωριμία με τον σύζυγό της και ο λόγος που δεν απέκτησε παιδιά.

Η γνωστή λοιμωξιολόγος αρχικά αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ασθενείς της.

«Λέω τα πράγματα με το όνομά τους και έτσι είμαι και με τους ασθενείς μου. Όταν έχεις έναν άνθρωπο απέναντί σου πρέπει να του λες την αλήθεια για να συνεργάζεται μαζί σου, γιατί σε πιστεύει και σε εμπιστεύεται και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια και την απόφαση της να ασχοληθεί με την ιατρική.

«Γεννήθηκα στο Άργος και ήμουν μοναχοπαίδι, μπορώ να πω και λίγο κακομαθημένο. Αυτό που είχε σημασία τότε είναι να είμαι καλή μαθήτρια για να μου κάνουν τα χατίρια. Δεν μου έλειπε τίποτα, μεγάλωσα άνετα. Εγώ έδωσα εδώ, μπήκα στην κτηνιατρική, δε μου άρεσε και έφυγα έξω. Επέλεξα την παθολογία γιατί ασχολείσαι σχεδόν με όλες τις άλλες ειδικότητες. Αν δεν ξέρεις καλά παθολογία δε μπορείς να μάθεις καμία άλλη ειδικότητα», εξομολογήθηκε και αναφέρθηκε στον γάμο της:

«Ο σύζυγος είναι γιατρός και δεν παραπονιέται γιατί γνωρίζει πως είναι να είσαι γιατρός. Είναι παθολόγος. Τα ιατρικά δεν τα συζητάμε ποτέ. Τώρα με την πανδημία λέμε κάποια πράγματα αλλά μέχρι εκεί. Γνωριστήκαμε στη Λήμνο που έκανα το αγροτικό μου, πέρασε κάποιο διάστημα, μετά ήρθαμε στην Αθήνα και παντρευτήκαμε».

Αναφορικά με την απόφασή της να μην κάνει παιδιά, η κα. Παγώνη εξομολογήθηκε στην εκπομπής πως «δεν έχω παιδιά. Έχω κάνει τις επιλογές μου. Τα παιδιά μου αρέσουν να παίζω για λίγο αλλά μέχρι εκεί. Γιατί να πω ψέματα; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είχα σκεφτεί ότι όταν κάνεις ένα παιδί πρέπει να αφοσιωθείς σε αυτό και να είσαι πάντα δίπλα του. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εύκολο να δουλεύεις δέκα ώρες και να γυρνάς το βράδυ στο σπίτι γιατί δεν έχει και κανένα νόημα να το μεγαλώσουν οι παππούδες ή κάποιος άλλος. Αλλά αυτό πιστεύω εγώ μπορεί να είναι και λάθος, όμως αυτή είναι η αντίληψή μου».

Η πανδημία και το lockdown.

Σούσουρο είχε ξεσπάσει σχετικά με μία παλιότερη της δήλωση αναφορικά με τις εκκλησίες. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ξεκαθάρισε τη θέση της λέγοντας πως η ίδια πιστεύει στο Θεό. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε καλό είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί, ας πάμε αργότερα στην εκκλησία, αυτό είχα πει. Αφού δε μπορούμε να πάμε στην εκκλησία να κάτσουμε σπίτι μας, να προσευχηθούμε και αν θέλουμε ας ανοίξουμε την τηλεόραση ή τα ραδιόφωνο να ακούσουμε τη λειτουργία. Μπορώ να πάω στην εκκλησία χωρίς να είναι η λειτουργία, να προσευχηθώ και να φύγω».

Η γνωστή λοιμωξιολόγος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην πανδημία που ταλαιπωρεί όλον τον κόσμο.

«Όταν ξέσπασε η πανδημία στην Κίνα παρακαλούσα τον Θεό να μην έρθει στην Ελλάδα» δήλωσε και συνέχισε λέγοντας:

«Ευτυχώς έγινε το πρώτο lockdown, αυτό ήταν πραγματικό lockdown γιατί τώρα δεν είναι, τώρα είναι όλοι κάθε πρωί στο δρόμο. Ο κόσμος είχε φοβηθεί».

Όσον αφορά την αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης από τους γιατρούς σημείωσε πως «ξεκινήσαμε να βλέπουμε τι γίνεται έξω και να κάνουμε μελέτες χωρίς να ξέρουμε τι ήταν αυτό που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δείξαμε μεγάλη ψυχραιμία, οι νοσηλευτές και οι γιατροί έδωσαν τόσο μεγάλους αγώνες που αν δεν είσαι μέσα να τα ζεις δε μπορείς να τα καταλάβεις, να καταλάβεις τους αγώνες που δόθηκαν και για όσους νόσησαν από covid αλλά και για όλους τους υπόλοιπους ασθενείς» τόνισε λέγοντας ότι μπορεί να καταλάβει και εκείνους που δε πιστεύουν στον κορωνοϊο, ωστόσο θεωρεί πως χρειάζονται επιστημονική ενημέρωση.

«Ο κόσμος τώρα βγαίνει έξω γιατί πιστεύει ότι θα το αντιμετωπίσουμε αυτό και ότι το εμβόλιο είναι θεραπεία, δεν είναι θεραπεία είναι πρόληψη. Ο κόσμος μετά από εννιά μήνες έχει κουραστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξωτερική της εμφάνιση και το μέλλον της πανδημίας.

Η κα. Παγώνη αναφέρθηκε και στην σάτιρα που έχει δεχτεί αναφορικά με την εμφάνισή της υποστηρίζοντας πως ανέκαθεν της άρεσε να περιποιείται τον εαυτό της.

Δείτε επίσης: Η αντίδραση της Ματίνας Παγώνη στη μίμηση του Τάκη Ζαχαράτου (video)

«Είναι απλά τα πράγματα. Όταν από 17 χρονών βάφεσαι, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Σε πέντε λεπτά έχεις βαφτεί! Είναι μία μεγάλη εμπειρία αυτό. Πάντα βαφόμουν. Επειδή ήμουν σε μια επαρχία και, όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα εκεί δεν είναι όπως είναι στην Αθήνα, αλλά περιορισμένα. Εγώ βέβαια όλα αυτά τα είχα ξεπεράσει λέγοντας πως ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, άριστη άρα μπορώ να κάνω και κάποια πράγματα που μου αρέσουν», και συμπλήρωσε λέγοντας πως «είχα φορέσει τότε και μίνι φούστα και είχα κυκλοφορήσει! Αυτό μου άρεσε. Η μητέρα μου δεν είχε αντιδράσει διότι ήξερε τι κάνω και πού βρίσκομαι. Εμένα τα ωραία πράγματα όμως μου άρεσαν».

Οι αγαπημένοι προορισμοί της κα. Παγώνη για το καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια, είναι η Μύκονος και η Λήμνος ενώ ο αγαπημένος της χειμερινός προορισμός είναι το Καρπενήσι.

Τέλος, αναφέρθηκε στο μέλλον της πανδημίας υποστηρίζοντας πως «δεν θα έχουμε τελειώσει μέχρι το Πάσχα, θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί αρκετός κόσμος. Το εμβόλιο πρέπει να το κάνουμε, δεν υπάρχει άλλη λύση», ενώ εκτιμά πως του χρόνου θα περάσουμε όλοι τις γιορτές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα γιορτάζοντας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ