Σπύρος Μπιμπίλας: «Το θέατρο είναι ένας τεράστιος βόθρος με ακαθαρσίες αλλά έχει και γλυκές στιγμές» (video)

«Μερικά πράγματα ήταν όλα σε συνομωσία σιωπής όλων»

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη έκταση έχει πάρει το θέμα που σχετίζεται με τις καταγγελίες Ελλήνων ηθοποιών, οι οποίοι έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας από ανθρώπους του χώρου. ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου «Έλα Χαμογέλα», αναφέρθηκε στο μείζον θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τα ΜΜΕ ξεκαθαρίζοντας ότι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δεν δεν έχει σκοπό να καλύψει κανένα περιστατικό παρενόχλησης η βίας, όμως δεν έχει σκοπό και να εκθέσει κάποιον συνάδελφο.

«Έχω βρεθεί σε δύσκολη θέση, είμαι συνταξιούχος και θα μπορούσα να κάθομαι σπίτι μου. Επέστρεψα για να προσφέρω βοήθεια γιατί οι ηθοποιοί πεινάνε. Είναι επώδυνη η κατάσταση και θέλω να ζητήσω από την πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακούσει τα προβλήματά μας και να μας καλέσει», δήλωσε και συνέχισε:

«Δεν μπορούμε να δίνουμε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες, πρέπει να παίρνουν τη νομική οδό. Το ΣΕΗ έχει πειθαρχικό συμβούλιο. Εγώ είμαι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, δεν νομιμοποιούμαστε να δίνουμε στοιχεία. Άκουσα ότι προσπαθούμε να συγκαλύψουμε πράγματα. Αυτό που κάνουμε είναι να περιμένουμε να συγκεντρωθούν οι καταγγελίες. Πρέπει να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα των ηθοποιών. Αν βγαίνουν στη δημοσιότητα καταγγελίες δεν ευθυνόμαστε εμείς».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ τόνισε πώς το Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει συμβολικό χαρακτήρα και αυτό που μπορεί να κάνει είναι να τιμωρήσει έναν ηθοποιό διαγράφοντας τον απλά από το σωματείο.

«Το να σε αποβάλει από το ΣΕΗ σε κάνει δακτυλοδεικτούμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε την προσωπική του άποψη σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς στο χώρο του θεάματος.

«Μερικά πράγματα ήταν όλα σε συνομωσία σιωπής όλων. Το θέατρο είναι ένας τεράστιος βόθρος με ακαθαρσίες αλλά έχει και γλυκές στιγμές. Όταν σπάει ένα κακό σπυρί δεν σημαίνει ότι όλος ο χώρος είναι έτσι. Ήταν σε γνώση μας κάποια πράγματα, αλλά σε κλειδωμένα σπίτια ή καμαρίνια, αν δεν στα πει ο άλλος δεν τα ξέρεις», δήλωσε και κατέληξε:

«Δεν πρόκειται να συγκαλύψουμε κανέναν ακόμα και αν χαλάσουν παλιές φιλίες και συνεργασίες, δεν με ενδιαφέρει καθόλου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This