Νέα καταγγελία «Σοκ» για γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη: «Με παρακολουθούσε! Έτρεμα κάθε λεπτό και ζούσα με τον φόβο» (video)

Η Φωτεινή Τσακίρη καταγγέλλει πασίγνωστο πρωταγωνιστή για εργασιακό εκφοβισμό.

Must Read

Πληθαίνουν οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και περιστατικών βίας στο χώρο του θεάματος και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του θεάτρου.

H εκπομπή «Πρωινό» αποκάλυψε ακόμη ένα αντίστοιχο περιστατικό που βίωσε ηθοποιός πριν 15 χρόνια από γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό. H ίδια εκμυστηρεύτηκε ότι έχασε επαγγελματικές ευκαιρίες επειδή δεν ενέδωσε στις ανήθικες προτάσεις του εν λόγου ηθοποιού.

Ωστόσο για προσωπικούς της λόγους προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «πριν από περίπου 15 χρόνια ο κύριος… με κάλεσε για να συνεργαστούμε στο θέατρο, που πρωταγωνιστούσε και σκηνοθετούσε την παράσταση. Στην αρχή το κλίμα ήταν πολύ καλό, ήταν ευγενικός απέναντί μου, χωρίς να μου δώσει κανένα δικαίωμα ανησυχίας. Θεώρησα πως ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα μου αυτή η δουλειά. Ενώ είχαμε ξεκινήσει πρόβες, η συμπεριφορά του άρχισε να αλλάζει. Επεδίωκε να μένουμε μόνοι, να με αγγίζει χωρίς λόγο σε πρόσωπο και σώμα και να με ρωτάει πολύ πιεστικά πότε θα βρεθούμε εκτός δουλειάς κάνοντάς μου κομπλιμέντα για την εμφάνισή μου

Προσπαθούσα να τον αποφεύγω ευγενικά, χρειαζόμουν τον ρόλο. Ήμουν στα πρώτα μου βήματα και δεν μπορούσα να αφήνω εύκολα δουλειές. Η κατάσταση άρχισε να γίνεται αφόρητη, είχε μάθει τη διεύθυνση του σπιτιού μου, με παρακολουθούσε κι εμφανιζόταν στα ξαφνικά τρομάζοντάς με. Αντιδρούσα έντονα αλλά αυτό φαίνεται πως τον εξίταρε ακόμα περισσότερο και συνέχιζε την ίδια και χειρότερη συμπεριφορά. Έτρεμα κάθε λεπτό ότι θα εμφανιστεί μπροστά μου και ζούσα με τον φόβο. Τον είχα ικανό για όλα.

Μιλούσα συνέχεια για τον τότε σύντροφό μου και τόνιζα πόσο ερωτευμένη είμαι. Μια μέρα με ρώτησε εάν έχω πάρει οριστική απόφαση να μην είμαι μαζί του.

Απάντησα θετικά και την επόμενη ημέρα μου ανακοινώθηκε από το θέατρο ότι δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας χωρίς καμία εξήγηση. Στη συνέχεια, όλως τυχαίως, ακυρώθηκε και μία τηλεοπτική δουλειά που είχα κλείσει. Έκτοτε δεν τον ξαναείδα ποτέ. Είμαι δίπλα στις γυναίκες που βγαίνουν και μιλούν.

Αναγνώρισα σε πολλά σημεία των ιστοριών τους δικά μου άσχημα βιώματα».

Φωτεινή Τσακίρη: «Έχω νιώσει τον εργασιακό εκφοβισμό».

Παράλληλα η ηθοποιός Φωτεινή Τσακίρη μιλώντας στην εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε ότι έχει πέσει και αυτή θύμα εκφοβισμού στον εργασιακό της χώρο από πασίγνωστο πρωταγωνιστή.

«Δεν μου αρέσει καθόλου που ακούγονται όλα αυτά για το χώρο μας, αυτή η διαπόμπευση που γίνεται δεν μου αρέσει. Κάποια πράγματα ήταν γνωστά, ήταν κοινό μυστικό. Αισθάνομαι ότι πλέον περνάμε σε μια άλλη εποχή που οι σχέσεις οφείλουν να είναι διαφορετικές, και οι εργασιακές σχέσεις και οι ανθρώπινες σχέσεις. Με περισσότερο σεβασμό και λιγότερο φόβο.

Ναι, έχω φοβηθεί στη δουλειά μου, όχι για τη σωματική μου ακεραιότητα, αλλά έχω νιώσει τον εργασιακό εκφοβισμό. Μου συνέβη με έναν άντρα. Εγώ δυστυχώς επέλεξα τη σιωπή. Αυτό δεν γινόταν μόνο σε εμένα, ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και όχι μόνο σε εμένα»

https://www.youtube.com/watch?v=Ok7tnRUFAbU&feature=emb_logo

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This