Ξέσπασε σε κλάματα ο Δημήτρης Μοθωναίος: «Πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον με κακοποίησε στην ηλικία των 6 ετών» (video)

«Ξεκίνησε στα 6 και γινόταν κατ’ εξακολούθηση».

Must Read

Το δικό του μήνυμα ήθελε να στείλει ο Δημήτρης Μοθωναίος μέσα από την εκπομπή «Πρωινό» μετά από την καθηλωτική συνέντευξη που παραχώρησε στη Φαίη Σκορδά.

Ο νεαρός ηθοποιός μιλώντας στην παρουσιάστρια της εκπομπής αποκάλυψε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση στην τρυφερή ηλικία των 6 ετών γεγονός το οποίο διαμόρφωσε τη μετέπειτα σεξουαλική του ταυτότητα.

Μέσα από την εξομολόγηση του αναφέρθηκε και στην τοξική σχέση που είχε το 2008 η οποία όμως έληξε μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. Επίσης εξήγησε και τους λόγους που συνεργάστηκε με ανθρώπους που είχαν κακοποιητικη συμπεριφορά.

«Εμένα με αφορά η κακοποίηση προσωπικά. Ακούω πάρα πολλά πράγματα που με θυμώνουν. Δεν μπορώ να δεχτώ το σχόλιο για το Μέσον που γίνεται η καταγγελία. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώση αλλά υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία. Εγώ δεν το αναγνώριζα. Ξεκίνησε στα 6 και γινόταν κατ’ εξακολούθηση. Εγώ αισθανόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος με αγαπάει πάρα πολύ. Η τελευταία φορά που έγινε πάγωσα. Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί. Αυτό με τρόμαξε, αγνοούσα αυτά τα περιστατικά και όταν ήμουν 26 χρονών αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε ξανά με τον ίδιο τρόπο. Όταν ήμουν μικρός δεν καταλάβαινα τίποτα. Έχω εικόνες διάσπαρτες. Θυμάμαι να πηγαίνουμε για μπάνιο και να ξαπλώνει δίπλα μου και μετά δεν θυμάμαι. Υπήρξε περίοδος που μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το σύννεφο. Με ακολούθησε στην πορεία μου, μού διαμόρφωσε όλη τη σεξουαλική μου ταυτότητα και την ταυτότητά μου ως ανθρώπου. Δεν λέω ότι η κακοποίηση καθόρισε τη σεξουαλικότητά μου αλλά δεν μπορώ και να ξέρω πώς θα ήμουν αν αυτό δεν είχε συμβεί.

Στην πορεία της ζωής μου προσπαθώντας να κάνω συνεχώς σχέση αντιλαμβανόμουν ότι συνεχώς αποτύχαινα γιατί συνέχιζα να κουβαλάω αυτό το τραύμα. Σε πολύ μεγάλη ηλικία συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος αυτός με κακοποιούσε. Αισθανόμουν ότι με πλησίαζε αυτός ο άνθρωπος γιατί με αγαπούσε. Το σοκαριστικό είναι ότι όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν. Εγώ για πάρα πολλά χρόνια φοβόμουν μέχρι τελικά να βρω το κουράγιο να το πω στους γονείς μου που από δική τους αδυναμία δεν με στήριξαν. Δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπάθησαν με πολλούς και διάφορους τρόπους να υποβαθμίσουν το γεγονός σε σημείο που να είναι μη γενόμενο. Η συνειδητοποίηση εκείνη τη στιγμή είναι ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια και ότι μόνο εγώ μπορώ να με υπερασπιστώ. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο δεν θα συνέβαινε αυτό».

«Ήμουν πάρα πολύ ειλικρινής και σε όλες μου τις σχέσεις έκανα απόπειρα να μοιραστώ αυτό που μου έχει συμβεί. Δυστυχώς μέχρι να γίνει πραγματικά δουλειά και να γίνει αλλαγή, οι περιπτώσεις των σχέσεων που προσέλκυα ευνοούσαν την ανακίνηση του τραύματος και την κακοποίηση. Είχα εκπαιδευτεί έτσι. Έκανα επίτηδες προσπάθειες να κάνω μια υγιή σχέση με κοπέλα που δεν πετύχαινε πάντα γιατί το τραύμα ακόμα δεν είχε δουλευτεί. Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος να έχω μια καλή σχέση. Υπήρξε μια σχέση που ήταν η κορωνίδα της κακοποίησης που έληξε με ένα τροχαίο ατύχημα.

Μέσα σε αυτήν την παραζάλη του γιατί είμαι σε αυτή τη σχέση, ήμουν σε ένα πάρτι που έκαναν οι συμμαθητές μου από το σχολείο. Τους έβλεπα όλους πολύ κανονικούς και εγώ είχα αυτό το βάρος μέσα μου με μία απορία, σαν μια αίσθηση αδικίας. Φεύγοντας για να επιστρέψω στο σπίτι που μέναμε, βρέθηκε ένα αυτοκίνητο και με πάτησε. Ήταν κομβικό σημείο. Νοσηλεύτηκα πάρα πολύ καιρό, ήμουν πραγματικά ανάπηρος και κατάλαβα ότι πρέπει να γίνει δουλειά, πολύ δύσκολη και επίπονη αλλά αναπόφευκτη. Πρέπει να δουλεύω τετραπλά για να μπορώ να είμαι ήρεμος και ευτυχής όπως είμαι. Και κάποια πράγματα είναι τελείως απαγορευμένα για μένα όπως το ποτό. Αυτή η αίσθηση της παραζάλης παραπέμπει στην κακοποίηση. Είναι 4 χρόνια που δεν πίνω καθόλου. Θέλω να είμαι μόνιμα εδώ.

Ήταν μια κακοποιητική σχέση που προέκυψε από μια συνεργασία στο θέατρο το 2008 και διήρκησε μέχρι το ατύχημα, το 2009.Έφυγα λόγω του ατυχήματος, όταν βρήκα μια μεγαλύτερη απόδειξη για τις υποψίες που είχα».

Μετά από τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που έγιναν από συναδέλφους του, του ξύπνησαν οι εικόνες που είχε βιώσει και που προσπαθούσε να ξεχάσει.

«Ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον είναι μοιραζόμενοι τις προσωπικές μας ιστορίες με όποιο κόστος. Όταν διάβασα την καταγγελία που βγήκε πρόσφατα έκανα εμετό. Δεν χωράει το μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας. Το 2017 είχα 3 προτάσεις για θέατρο και προσπαθούσα να ζυγίσω ποιος από αυτούς είναι λιγότερο κακοποιητικός. Καθημερινά ξυπνάω και κάνω μία άσκηση με αναπνοές που λέω στον εαυτό μου ότι αξίζω. Κουβαλάω πάνω μου την ενοχή όλων των ανθρώπων και δεν μου αντιστοιχεί» είπε ο ηθοποιός ξεσπώντας σε κλάματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This