Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Πυρά από τον Φοίβο Δεληβοριά: «Ο Κούγιας μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία» (video)

«Ξέρουμε ότι επελέγη ο Κούγιας για να βγαίνει στα κανάλια και να τρομοκρατεί»

Οι ισχυρισμοί και οι χαρακτηρισμοί του δικηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων, έχουν προκαλέσει σάλο και αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», ο Φοίβος Δεληβοριάς τοποθετήθηκε για την δήλωση του Αλέξη Κούγια ότι οι μηνυτές είναι«επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» και σχολίασε ότι ο ποινικολόγος κάνει ένα απαράδεκτο λάθος, να χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία επάγγελμα και να την συγχέει μάλιστα με την παιδεραστία: «Ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε χτες ο κύριος Κούγιας είναι απόψεις του κ. Λιγνάδη. Τι μας είπε; Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να μαρτυρήσει. Ο κ. Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα. Ο δικηγόρος του -ο κύριος Λιγνάδης δηλαδή– μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα» υπογράμμισε ο γνωστός τραγουδοποιός.

«Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κ. Κούγιας»

Ο Φοίβος Δεληβοριάς τόνισε στη συνέντευξή του ότι η εκπροσώπηση του Λιγνάδη από τον γνωστό ποινικολόγο στοχεύει στο να τρομοκρατηθούν τα θύματα και να μην προχωρήσουν σε καταγγελίες: «Υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο έχει αυτές τις απόψεις. Δεν ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης, αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα. Είναι ένας βιασμός της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κ. Κούγιας και γιατί βγαίνει στα κανάλια. Το κάνει για να φοβηθούν οι άνθρωποι που μίλησαν κι αυτοί που ήθελαν να μιλήσουν, γιατί βλέπουν την εικόνα της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο κ. Κούγιας. Μιας κοινωνίας που φτάνει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα» τόνισε ο κ. Δεληβοριάς.

Ο Λιγνάδης πολιτικοποιεί την υπόθεσή του

Όπως περιέγραψε μάλιστα, ο ίδιος ο Λιγνάδης πολιτικοποιεί την υπόθεσή του: «Ένα άλλο σκανδαλώδες θέμα είναι ότι ο κ. Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεση του. Δηλαδή λέει ότι είμαι εδώ επειδή υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης. Αυτό είναι μεγάλο σκάνδαλο. Δεν είδα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος να βγει να διαμαρτυρηθεί για αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας και που πιστεύει προφανώς ο κύριος Λιγνάδης. Ήθελα πάρα πολύ να πω εκ μέρους των φίλων μου ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν με μεγάλο σεβασμό. Είμαστε το πλευρό των θυμάτων, των ανθρώπων που κακοποιούνται εδώ και χρόνια» διευκρίνισε ο γνωστός καλλιτέχνης.

«Θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος»

«Μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη, εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος για να συμπαρασταθώ στα θύματα. Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι από χτες. Άνοιξε ο ΚΑΔ, κολλούνται και ένσημα από ό,τι μαθαίνω, θα βοηθήσουμε να βολέψουμε πολλά παιδιά στο επάγγελμα» δήλωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ λίγη ώρα αργότερα ενημέρωσε και την επαγγελματική του κατάσταση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ