Τα καλύτερα ροζέ κρασιά του ελληνικού και γαλλικού αμπελώνα

Το Miraval από το ομώνυμο κτήμα φημολογείται πως αποτέλεσε αφορμή για την επανένωση του ζεύγους Angelina Jolie - Brad Pitt

Must Read

Το ανοιχτό σομόν χρώμα του, όπως έχει καθιερωθεί πια, ακολουθώντας την σχολή Προβηγκίας, μας παραπέμπει σε κάτι δροσερό, ευχάριστο, αρωματικό και σίγουρα σαγηνευτικό.

Κλείστε τα μάτια και αφεθείτε σε γεύσεις και αρώματα με ένα ή περισσότερα ποτήρια ροζέ κρασιού. Εμείς επιλέξαμε για εσάς τα καλύτερα ροζέ κρασιά του ελληνικού και γαλλικού αμπελώνα.

Whispering Angel (Chateau d’ Esclans)

Ένα κλασικό ροζέ Προβηγκίας με αγγλικό όνομα. Καθιερωμένο και αγαπημένο στην ελληνική αγορά με πολλούς οπαδούς. Συνδυασμός Grenache, Mourverde και Syrah με πολύ αρμονικό τρόπο, που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα καλοκαιρινά πιάτα.

Miraval

Ένα χολυγουντιανό ροζέ από έναν κορυφαίο οινοποιό. Ή όταν η Angelina Jolie και ο Brad Pitt συνάντησαν τον Marc Perrin του Chateau de Beaucastel. Πολλοί λένε ότι η αφορμή της επανένωσης του γνωστού ζευγαριού ήταν η αγάπη τους για το κτήμα Miraval. Η ουσία είναι ότι ο Marc Perrin δημιούργησε ένα εξαιρετικό ροζέ με αρώματα άνθεων και φράουλας, την κατάλληλη οξύτητα για καλοκαιρινό κρασί και μία επίγευση που την καταχωρείς στη μνήμη σου.

Domaine Ott (Chateau Romassan)

Ένα ιδιαίτερο μπουκάλι, ένα κορυφαίο ροζέ. Με εμπειρία στην οινοπόιηση από το 1896, ο οίκος Ott δημιουργεί σχολή γύρω από το ροζέ κρασί. Τα αρώματα του παραπέμπουν σε εσπεριδοειδή και άνθη, ενώ στο στόμα πλημμυρίζει με γεύσεις από ροζ γκρέιπφρουτ, σαρκώδη φρούτα και με μία ατελείωτη επίγευση. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό το κρασί!

Petale de Rose

To όνομα του σε μεταφέρει κατευθείαν σε αυτό που θα νιώσεις όταν το φέρεις κοντά στη μύτη! Ένα υπέροχο μπουκέτο με φρέσκα τριαντάφυλλα. Ένα ευχάριστο και αρωματικό κρασί που θα αρέσει σε όλο το τραπέζι . Εκεί θα συνοδεύσει το ψάρι, τον σολομό και το σουφλέ στον απόλυτο βαθμό.

Sainte Mairie

Θεωρείται ένα από τα εκλεκτά ροζέ κρασιά της Προβηγκίας. Πικάντικο, πλούσιο, φρουτώδες, ιδανικό ως απεριτίφ αλλά και σε συνδυασμό με ανάμεικτες σαλάτες, ψάρι και ψητό κοτόπουλο.

Merlot (Domaine Costa Lazaridi)

Ένα από τα πρώτα ροζέ κρασιά με στυλ Προβηγκίας. Με ιδιαίτερο γυάλινο πώμα και με ευχάριστα αρώματα κερασιού, φράουλας, ροδάκινου και lemongrass. Ένα κρασί που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα του γαλλικού αμπελώνα.

L’ Esprit du Lac (Κυρ Γιάννη)

To διάσημο ελληνικό κτήμα δεν θα μπορούσε να λείψει από την παρέα των ροζέ κρασιών ποιότητας. Από 100% ξινόμαυρο και από υψόμετρο 600 μέτρων, το «Πνεύμα της λίμνης» έρχεται για να αναζωογωνήσει την ψυχή με την δροσιστική οξύτητα και τα αρώματα από ροδάκινο και φράουλα. Πολύ ιδιαίτερο, πολύ δικό μας!

  • Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This