Γιώργος Κωνσταντίνου: « Ο τζόγος είναι ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στην μεγάλη κατηφόρα» (video)

Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλάει για τα παιδικά του χρόνια μετά την κατοχή, τους έρωτες και τον εθισμός με τον τζόγο!

Must Read

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου πριν πάρει την απόφασή να ασχοληθεί με την υποκριτική, είχε παίξει σε πολλούς ερασιτεχνικούς θιάσους. Έπειτα έδωσε εξετάσεις για την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο απορρίφθηκε ως «εντελώς ατάλαντος». Τελικά τον κράτησε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης.

Ιδιαίτερα αγαπητός έγινε από την ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» όπου πρωταγωνιστούσε με την ηθοποιό Μάρω Κοντού.

Ο γνωστός ηθοποιός είναι γιος του τενόρου Μιχαήλ Κωνσταντίνου και της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου. Ακολουθούσε τη μητέρα του, Νίτσα, και τον πατέρα του, Μιχάλη, σπουδαίους καλλιτέχνες της οπερέτας προπολεμικά, σε μπουλούκια στην επαρχία.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στην σχέση που είχαν  οι γονείς του, αποκαλύπτοντας πως για αρκετά χρόνια θεωρούνταν εξώγαμο.

«Ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί την μητέρα μου και η μητέρα μου το έφερνε βαρέως ότι εγώ ήμουν ένα εξώγαμο παιδί. Η μητέρα μου χρόνια μετά, ζήτησε να παντρευτούν. “Για να συνεχίσει να σε βοηθάει ο γιός μου θα με παντρευτείς” του είπε και παντρεύτηκαν εκείνη στα 60 και εκείνος στα 70 και μετά χώρισαν. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος και η μητέρα μου πριμαντόνα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια μετά την κατοχή.

«Ήταν δύσκολα δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. Mετά το 1948 αρχίσαμε να κυκλοφορούμε στον δρόμο. Ήταν μια διαλυμένη κατάσταση. Η ανάγκη για επιβίωση δεν μας άφησε να κάνουμε όνειρα. Τη βγάζαμε στους δρόμους. Ήμουν στο σπίτι με τη γιαγιά που δημιουργούσε ένα κλίμα φόβου και τρόμου. Από εκεί σέρνω κάποια κατάλοιπα», τόνισε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου έκανε τρεις γάμους, ωστόσο ο ίδιος προσπαθούσε πάντα να προστατεύσει την προσωπική του ζωή από τα ΜΜΕ και να διαφυλάσσει τις σχέσεις του.

«Είχα μια απέχθεια στο σκάλισμα της προσωπικής ζωής. Δεν ζητούσαν να μάθουν κάτι για καλό. Ήταν μια νοσηρή περιέργεια. Απέκλεισα την προσωπική μου ζωή από τη δημοσιότητα», ανέφερε.

Όσον αφορά τη σχέση του με την Έλενα Ναθαναήλ ο ίδιος δήλωσε ότι «ο έρωτας δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Πέρασα ελαφρά από αυτή την ιστορία. Με τα παιδιά μου είμαι φιλαράκια. Με την κόρη μου έχουμε παίξει και μαζί. Η κόρη μου θέλει με τα δικά της όπλα να πολεμήσει. Προσπαθούμε να απελευθερωθούμε ο ένας από τον άλλο».

Ο ηθοποιός μέσα από την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Showtime», εξομολογείται για πρώτη φορά τη μάχη του με τον τζόγο και τα εφιαλτικά βράδια που πέρασε εξαιτίας του εθισμού του.

Αναφερόμενος σε αυτό το θέμα δήλωσε πως «όλοι έχουν μείνει σε αυτό το σημείο του βιβλίου μου γιατί πουλάει. Θα είχα κάθε λόγο να το εξαφανίσω… Νομίζω ότι ο τζόγος κατά την φιλοσοφική μου άποψη, είναι έμφυτος. Από μικρά παιδάκια λέμε αυτό είναι δικό μου και ποιος θα κερδίσει κέρματα. Είναι ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στην μεγάλη κατηφόρα. Αν μπλέξεις με αυτό, είναι ένας καταστροφικός εθισμός. Το λέει άλλωστε και το ρητό πας παίζων χάνει. Κανείς δεν βγαίνει νικητής, όποιος τζογάρει χάνει. Στιγμιαίες είναι οι νίκες, όπως και το ναρκωτικό… Ήταν μια παγίδα. Έγραψα αυτό το πράγμα για να πω πόσο καταστροφικό είναι, όπως θα έλεγα και για τα ναρκωτικά. Δεν το έκανα για να πω ότι έπαιζα. Ωστόσο έγινε σημαία», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This