Σταύρος Κρητικός: Μια φωνή αντίδοτο στην κατάθλιψη

Ο Σταύρος Κρητικός, που εντυπωσίασε στο «Voice», μιλάει για τη μάχη που δίνει με το «τέρας».

Must Read

Πρώην παίκτης του «Voice» αποκαλύπτει δημόσια πως δίνει μάχη με την κατάθλιψη και στέλνει δυνατό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ο λόγος για τον Σταύρο Κρητικό, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν στο team της Έλενας Παπαρίζου και, παρότι το κοινό τον είχε συμπεριλάβει εξαρχής στα φαβορί για τον τελικό του show, η coach του έκρινε τελικά πως έπρεπε να αποχωρήσει νωρίτερα.

  • Από τον
    ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

H «Espresso» μίλησε με τον καλλιτέχνη με αφορμή ένα βίντεο-γροθιά στο στομάχι που ανέβασε πρόσφατα στο διαδίκτυο. Σε αυτό ακούγεται ο ίδιος να ερμηνεύει το πασίγνωστο τραγούδι «Θέλω να γυρίσω στα παλιά» και παράλληλα μας «βομβαρδίζει» με εικόνες από τον έναν χρόνο πανδημίας που συμπληρώθηκε πρόσφατα.

«Το “Θέλω να γυρίσω στα παλιά” του Τάκη Μπουγά, που στην αρχική του εκτέλεση, το 1999, τραγούδησε ο Γιώργος Μαζωνάκης, είναι ένα κομμάτι που με συντροφεύει από τα παιδικά μου χρόνια. Όταν το άκουγα μικρός, δεν μπορούσα να αντιληφθώ το νόημα των στίχων. Όντας 28 πλέον θεωρώ πως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ λόγω της κατάστασης που ζούμε, και αυτή είναι η επιτυχία ενός καλού τραγουδιού. Η διαχρονικότητά του» μας λέει ο Σταύρος Κρητικός και συνεχίζει αναφορικά με το βίντεο που επιμελήθηκε ο ίδιος: «Είμαι σκασμένος, θυμωμένος, απογοητευμένος και νιώθω τρομερή αβεβαιότητα για το μέλλον όλων μας. Ήθελα λοιπόν όλα αυτά τα συναισθήματα να τα εκφράσω κάπως προτού με “πνίξουν”… Ως καλλιτέχνης οφείλω να είμαι πιο ευαίσθητος και πιο εκφραστικός και παράλληλα να προσπαθώ να μεταδώσω τις ευαισθησίες μου στον κόσμο που με ακολουθεί».

Όταν τον ρωτάμε πώς είναι για εκείνον η επόμενη μέρα μετά το «Voice», σε μια εποχή που πολλοί συνάνθρωποί μας «φλερτάρουν» με την κατάθλιψη λόγω του εγκλεισμού, της κοινωνικής απομόνωσης και της επαγγελματικής απραξίας, ο 28χρονος καλλιτέχνης προχωρά σε μια κατάθεση ψυχής. «Δυστυχώς, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, η κατάθλιψη είναι κάτι που με συντροφεύει αρκετά χρόνια τώρα, απλά ήρθε και επιδεινώθηκε με τον εγκλεισμό. Υπάρχουν μέρες που δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω απερίγραπτα μόνος, αλλά ταυτόχρονα κουράζομαι και μόνο στη σκέψη να μιλήσω με κάποιον άνθρωπο… Το “Voice” ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα για τον ψυχισμό μου, αλλά ως εκεί. Ευτυχώς βάζω τη λογική μου να λειτουργεί και προσπαθώ να επαναφέρω τον εαυτό μου στα φυσιολογικά του μια μέρα τη φορά… Να προσπαθώ να είμαι καλά σήμερα, να περάσει το σήμερα και από αύριο πάλι απ’ την αρχή» εξομολογείται.

Προσωπικό όφελος

Σε ερώτησή μας αν έχει επικοινωνία με την πρώην coach του Ελενα Παπαρίζου, ο Σταύρος μάς ξαφνιάζει: «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω επαφή, κυρίως γιατί δεν το επεδίωξα… Ξέρω πως, αν θέλω να μιλήσω μαζί της, μπορώ να το κάνω και ίσως όταν υπάρξει λόγος να το κάνω, αλλά ως χαρακτήρας δεν είμαι αυτός που επί τούτου θα επικοινωνήσει με κάποιον διάσημο και θα προσκολληθεί σε αυτόν για προσωπικό του όφελος. Δυστυχώς το βλέπω σε πολλούς συναδέλφους αυτό το πράγμα και είναι κάτι που σιχαίνομαι».

Σχολιάζοντας, τέλος, την… έκρηξη καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο, ο Σταύρος δηλώνει πως όλοι πρέπει να μιλήσουν χωρίς φόβο και η κοινωνία πρέπει να τους αγκαλιάσει.
«Παρατηρώ δυστυχώς ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο κακοποιητής. Το πρόβλημα είναι και η γειτόνισσα που ήξερε και δεν μιλούσε, είναι και ο χι, ψι αστυνομικός που θα ρωτήσει την κοπέλα μήπως εκείνη προκάλεσε πρώτη, είναι ο χι, ψι δικηγόρος που θα προσπαθήσει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δυστυχώς είναι τόσο βαθιά ριζωμένο το πρόβλημα στην κοινωνία μας και εμείς γινόμαστε μέρος του προβλήματος όταν δεν αγκαλιάζουμε τα θύματα.…» επισημαίνει ο Σταύρος Κρητικός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This