Κατερίνα Παπουτσάκη: Οι παρενοχλήσεις που δέχτηκε και ο ρόλος της Βουγιουκλάκη (video)

«Όταν έπαιξα τη Βουγιουκλάκη, αρρώστησα...»

Must Read

Η Κατερίνα Παπουτσάκη είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό από τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους σε δημοφιλής τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων είναι «Κόκκινος Κύκλος», «Αέρινες Σιωπές», «Η απλή μέθοδος των τριών», «Έχω ένα μυστικό» και «Εθνική Ελλάδος» ενώ κινηματογραφικά κάποιες από τις πιο γνωστές της συμμετοχές είναι στις ταινίες «Το φιλί της Ζωής», «I Love Karditsa», «Λάρισα εμπιστευτικό» και «Το έτερον ήμισυ».

Η γνωστή ηθοποιός από τότε που θυμάται τον εαυτό της, ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Η Κατερίνα Παπουτσάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω» και μίλησε για το πως γεννήθηκε αυτό το όνειρο αλλά και το πως το έκανε πραγματικότητα.

«Στην Tετάρτη Δημοτικού, έπαιξα στη σχολική παράσταση. Ήταν παράξενο συναίσθημα. Είχαν συγκινηθεί οι μαμάδες όλες. Τότε πήρα νομίζω την απόφαση να γίνω ηθοποιός. Δε νομίζω να έχω νιώσει ξανά ποτέ έτσι στη ζωή μου. Από μικρή μου άρεσε να τραγουδάω, να χορεύω…» είπε αρχικά η κριτή τους «Your Face Sounds Familiar»

H Κατερίνα Παπουτσάκη έχει καταγωγή από την Κρήτη. Συγκεκριμένα, ο πατέρας της, Μιχάλης Παπουτσάκης κατάγεται από την Σητεία και η μητέρα της, Μαρία Φραγκιαδάκη από το Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης έχει έναν μικρότερο αδελφό, τον Γιάννη Παπουτσάκη.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου της επιφύλασσε μία έκπληξη. Ο παρουσιαστής της εκπομπής εξασφάλισε ένα βίντεο με την μητέρα της ηθοποιού, όπου μιλάει με τα πιο τρυφερά λόγια για εκείνη.

«Η Κατερίνα ήταν ήσυχο, ήρεμο ευαίσθητο παιδί. Όταν ήταν 3 χρονών είπε το ποίημά της και μετά δήλωσε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Στο Λύκειο ήθελε να γίνει κοινωνιολόγος. Ξέραμε ότι είναι ευαίσθητη και εμείς την στηρίξαμε συναισθηματικά. Η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής της ήταν όταν την επέλεξαν για το ρόλο της Αλίκης. Την πολέμησαν πολύ», δήλωσε η μητέρα της ηθοποιού.

Μετά το σχολείο, ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα διερμηνείας του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Institut Français d’Athènes) αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, λόγω της παράλληλης φοίτησης στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου από την οποία πήρε το πτυχίο της ως ηθοποιός.

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για εκείνη, καθώς έδειξε την πίστη του σε εκείνη και της έδωσε όλα τα εφόδια που χρειάστηκε για το θέατρο.

«Με συγκλόνισε ο θάνατος του δασκάλου μου του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Ήταν να πάω να τον πάρω από το σπίτι του με τη σύζυγό του όπως κάθε μέρα, να πάμε στη σχολή και είδα στην τηλεόραση για το θάνατό του», είπε για τον θάνατο του μέντορά της.

Ο πιο πολυσυζητημένος ρόλος της καριέρας της ήταν αυτός της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη βιογραφική σειρά του Alpha «Έχω ένα μυστικό…». Με σκοπό να μπει περισσότερο μέσα στο ρόλο οδηγήθηκε στο να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της σε ξανθό. Από τη προβολή κιόλας του πρώτου επεισοδίου μεγάλη μερίδα του τύπου άσκησε αρνητική κριτική στην προσέγγυση του ρόλου, καθώς και στο σενάριο της σειράς. Η ίδια σε μετέπειτα συνεντεύξεις της δήλωσε πως νόσησε από τη νόσο του crohn εξαιτίας του άγχους για τις κριτικές για την ερμηνεία της στη σειρά και την αποδοχή του εγχειρήματος αυτού με την ίδια στον κεντρικό ρόλο.

«Ήταν περίεργα με το σήριαλ για την Αλίκη… Τα πρώτα γυρίσματα ήταν πολύ καλά. Όλα τα πόστα στο σήριαλ είχαν κάποιο ζήτημα. Ίσως ήταν πολύ νωρίς να γίνει το σήριαλ πιστεύω. Κοντά στο θάνατό της. Οποιαδήποτε κι αν είχε υποδυθεί την Αλίκη δεν θα περνούσε καλά. Δούλεψα πάρα πολύ έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Τότε όμως αρρώστησα. Είμαι πολύ ευαίσθητη. Θέλω να είμαι αγαπητή και αρεστή. Ζορίστηκα πάρα πολύ. Με πληγώνει η αρνητική κριτική αν γίνεται με τρόπο που είναι κακεντρεχής», τόνισε χαρακτηριστικά στον παρουσιαστή της εκπομπής

Ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει τον χώρο του θέατρου είναι οι καταγγελίες περί βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αναφερόμενη σε αυτό το φλέγον θέμα που έχει κατακλύσει τον καλλιτεχνικό χώρο, η ίδια αποκάλυψε ότι έχει βιώσει παρόμοια περιστατικά στα ξεκινήματα της καριέρας της.

«Αυτά με έναν τρόπο υπήρχαν σαν ψίθυροι και σαν φήμες, όχι σε αυτή την έκθεση. Μου συνέβη κάνα δυο φορές σε κάστινγκ για ταινίες ευτυχώς χωρίς να μου έχει μείνει κάτι από αυτό, γιατί δεν προχώρησε σε σημείο πιο παρεμβατικό αλλά θα μπορούσα να ήμουν πιο άτυχη. Αυτό συνέβη πολύ νωρίς στην καριέρα μου, η αναγνωρισιμότητα ήρθε πολύ νωρίς και σταμάτησε αυτό να υπάρχει», είπε.

Η αναγνωρισιμότητα της είναι μεγάλη και αυτό οφείλεται στο ταλέντο της αλλά και στη σκληρή δουλειά.

Στις αρχές του 2012 ξεκίνησε τη σχέση της με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Πιλαφά και λίγους μήνες αργότερα παντρεύτηκαν στη Δονούσα. Έχουν αποκτήσει μαζί δύο γιους, τον Μάξιμο και τον Κίμωνα.

«Δύσκολα συνδυάζεται γι΄ αυτό και καθημερινό σίριαλ έχω να κάνω από την “Εθνική Ελλάδος”. Αυτό που έκανα ήταν να κάνω ένα πράγμα τη φορά για να είμαι με τα παιδιά. Μέχρι να κάνω τα παιδιά έκανα 25 πράγματα τη φορά. Προσπαθώ όλος ο ελεύθερος χρόνος να πηγαίνει σε αυτά. Ο άνδρας μου έχει κατανόηση, με στηρίζει, είναι κατανοητικός, είναι με το μέρος μου», είπε αναφορικά με το πως ισορροπεί την καριέρα της με την οικογένεια της, ενώ για την απόφαση της να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της λίγους μήνες μετά το ξεκίνημα του δεσμού τους, δήλωσε:

«Αποφασίσαμε να παντρευτούμε στον 1,5 μήνα σχέσης που ήμασταν μαζί. Βαθιά μέσα μας ξέραμε ότι αυτό θα λειτουργήσει. Ήταν κάτι σαν να μυριστήκαμε, σαν να αισθανθήκαμε ότι έχουμε κοινή προέλευση, μιλούσαμε την ίδια γλώσσα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This