Παρασκευή 25/6/2021

Ενθουσιασμένη με επαναστατική συλλογή Playmobil η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Το playmobil τσολιαδάκι με την ελληνική σημαία που την συγκίνησε

Καινούργιες ιδέες για «κοστούμια» εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση δίνουν τα κουκλάκια PlaymoGreek. Και αυτή την έμπνευση υιοθετεί και η Zeus+Dione, η οποία ανήκε παλαιότερα στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Μάλιστα, η σύζυγος του πρωθυπουργού, που, ως γνωστόν, αποχώρησε από την εταιρία, ανέβασε στο Instagram αναδημοσιεύοντας από την ιστοσελίδα της PlaymoGreek μια φιγούρα, με τη δήλωση ότι τα κουκλάκια του δημιουργού Πέτρου Καμινιώτη είναι αφιερωμένα στη φετινή επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης και είναι συγκλονιστικά.

Η ιδέα του δημιουργού βασίζεται στα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους Playmobil, τα οποία έντυσε με παραδοσιακές φορεσιές από κάθε μέρος της Ελλάδας. Ετσι, την προσοχή της Μαρέβας τράβηξε το τσολιαδάκι, που είναι αφιερωμένο στους αγνούς και αφανείς ήρωες της Επανάστασης. Οι παραδοσιακές φορεσιές των PlaymoGreek είναι όλες χειροποίητες (τις φτιάχνει μόνος του ο Πέτρος Καμινιώτης) και είναι μικρά έργα τέχνης. Η Μαρέβα, που έχει μια έφεση στις τέχνες, δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει το ενδιαφέρον της.

Το ίδιο ενδιαφέρον έδειξαν και στη Zeus+DΙΟΝΕ, μια και η πρωτότυπη ιδέα ανοίγει νέους σχεδιαστικούς δρόμους στον τομέα της μόδας. Ηδη, άλλωστε, η Ελληνική Επανάσταση, ακόμη και… η ελληνική σημαία, αποτελούν πηγή έμπνευσης για την κολεξιόν 2021-2022 της Zeus+DΙΟΝΕ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ