Σάββατο 31/7/2021

Ηλίας Μαμαλάκης: «Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει! Πιθανόν τούτη η ανάρτηση να μου κοστίσει»

«Πιθανώς ο κύριος υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός να είχαν κάποια λάθος πληροφόρηση και κάποιοι να πολιτικοποιήσαν το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο»

Σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προχώρησε ο Ηλίας Μαμαλάκης, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το κέντρο θεραπείας και απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ).

Ο διάσημος Έλληνας σεφ υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ επί 6 χρόνια. Σύμφωνα όμως με την απόφαση του υπουργείου υγείας, τα μέλη του συμβουλίου, όπως ισχυρίζεται ο γνωστός μάγειρας, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, προκειμένου να βάλουν στη θέση τους άτομα της κυβέρνησης.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση, κάνει λόγο για «δεύτερη φάση αποδυνάμωσης του ΚΕΘΕΑ», γεγονός το οποίο δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «ότι τον καίει το λέει δημοσίως».

«Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει.

Υπήρξα για μια 6ετία μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ, εκλεγμένος από την ολομέλεια της γενικής συνέλευσης.

Μας παραιτήσαν ομαδικά αντικαθιστώντας μας με διορισμένο συμβούλιο από το υπουργείο υγείας. Το εκλεγμένο πρώην διοικητικό συμβούλιο αποτελείτο από διαπρεπείς επιστήμονες τόσο της ιατρικής της νομικής και ανθρώπους δραστήριους γύρω από την θεραπεία της εξάρτησης από ουσίες. Επίσης η έννοια της απεξάρτησης είναι απόλυτα συνυφασμένη με το αυτοδιοίκητο με κυρίαρχη την γενική συνέλευση που αποτελείται από τους εργαζόμενους, τους συλλόγους γονέων και φίλων του ΚΕΘΕΑ, τα απεξαρτημένα μέλη που είναι στην φάση της επανένταξης, τα παλαιά μέλη των διοικητικών συμβουλίων, δηλαδή μια πολυφωνική συνέλευση.

Τώρα έρχεται η δεύτερη φάση αποδυνάμωσης του οργανισμού που σιγά σιγά θα το αποδυναμώσει εντελώς μέχρι την απορρόφησή του πιθανόν από τον ΟΚΑΝΑ.

Η βασική αρχή του ΚΕΘΕΑ στην απεξάρτηση είναι η στεγνή θεραπεία. Κανένα υποκατάστατο κανένα ψυχοφάρμακο. Αντίθετα από τον ΟΚΑΝΑ που απλά δίνει υποκατάστατο της βασικής ναρκωτικής ουσίας

Πιθανώς ο κύριος υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός να είχαν κάποια λάθος πληροφόρηση και κάποιοι να πολιτικοποιήσαν το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο. Ίσως θα έπρεπε να έχουν μια πιο αντικειμενική γνώμη πιθανόν προσωπική για να καταλάβουν ότι όποια και αν είναι η πολιτική θέση ενός ανθρώπου δεν επηρεάζει την δουλειά του στην απεξάρτηση

Πιθανόν τούτη η ανάρτηση να μου κοστίσει ίσως να μου έχει κοστίσει ήδη. Αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Ό,τι με καίει το λέω δημοσίως», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταγραφή 14

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ