«Έφυγε» ο πρίγκιπας της Ναθαναήλ στην ταινία «Επιχείρησις Απόλλων» (video)

Ο Γερμανός ηθοποιός που ερωτεύτηκε την Ελλάδα και αγόρασε σπίτι στη Μύκονο

Must Read

Ποιος δεν θυμάται τον ξανθό πρίγκιπα Γιαν που πρωταγωνιστούσε στο πλευρό της Έλενας Ναθαναήλ στην ταινία «Επιχείρησις Απόλλων»; Ο πρίγκιπας, Γερμανός ηθοποιός Τόμας Φριτς, «έσβησε» στον ύπνο του σε ηλικία 77 ετών.

Είχε λατρέψει την Ελλάδα και κυρίως τη Μύκονο, όπου μάλιστα αγόρασε σπίτι και πέρναγε τα καλοκαίρια του. Είχε λατρέψει όμως και τη Ναθαναήλ που τον εντυπωσίασε με την μελαχρινή ομορφιά της και είχε δηλώσει όταν έμαθε ότι πέθανε: «Από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησα εντυπωσιάστηκα από τα μακριά βελούδινα μαύρα μαλλιά της, το μαύρο σαν κάρβουνο βλέμμα της. Για μας τους Γερμανούς το πρότυπο της μελαχρινής καλλονής είναι το ιδανικό, γιατί είναι σπάνιο. Προερχόταν από εξαιρετική οικογένεια και είχε ευγενή ανατροφή. Όμως, πέρα από την άψογη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό της, ήταν πολύ ζεστή και φιλική μαζί μου. Μου μάθαινε ελληνικά, μου έδειχνε πράγματα που όφειλα να ξέρω και με καθοδηγούσε. Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα».

Ο Τόμας Φριτς έκανε καριέρα στις μεταγλωττίσεις, δανείζοντας τη φωνή του σε ήρωες σίριαλ και ηρώων της Disney, καθώς στη Γερμανία οι ξενόγλωσσες ταινίες και σειρές όλες μεταγλωττίζονταν.

Το Επιχείρησις Απόλλων ήταν ελληνική και σουηδική συμπαραγωγή μεγάλου μήκους του 1968 σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη. Σενάριο του Γιάννη Τζιώτη και του Volodja Semitjov, με μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου και Βαγγέλη Παπαθανασίου. Η υπόθεση της ταινίας ήταν ένας νεαρός Γερμανός πρίγκιπας, που επισκέπτεται την Ελλάδα, ερωτεύεται μία Ελληνίδα ξεναγό και το σκάει από την θαλαμηγό του, για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερος τον έρωτά του, έστω και για δυο μέρες.

Στην ταινία εκτός από την Έλενα Ναθαναήλ και τον Τόμας Φριτς, έπαιζαν ακόμη ο Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο Χρήστος Τσαγανέας, ο Άρης Μαλιαγρός, ο Γιώργος Μεσσάλας και ο Ζαννίνο. Κυκλοφόρησε στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον τίτλο Apollo Goes on Holiday, ενώ στην Γαλλία με τον τίτλο Apollo part en vacances.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This