Τετάρτη 16/6/2021

Ξέσπασε ο Γιάννης Ζουγανέλης: «Όλα αυτά τα υποκείμενα είναι θρασύδειλα»

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω με σταυρωμένα χέρια.»

Τα περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, αλλά κυρίως έχουν κλονίσει το χώρο του θεάματος απ’ όπου ξεκίνησε το ελληνικό κίνημα #metoo

Για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης στο περιοδικό «Λοιπόν», υπερασπίζοντας σθεναρά τα θύματα που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

Ο γνωστός καλλιτέχνης έριξε τα βέλη του στους θύτες, ενώ εκτιμά ότι μετά από τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί θα σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις.

Για το κίνημα metoo και όλα αυτά που έχουν καταγγελθεί, τι πιστεύετε;

Πιστεύω πάρα πολύ στο κίνημα αυτό. Χαίρομαι για τις αποκαλύψεις που έγιναν. Έτσι θα αναγεννηθεί το θέατρο. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να ανθίσει ξανά. Είμαι φανατικά με το μέρος των ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Όλα αυτά τα υποκείμενα που προέβησαν σε τέτοιες πράξεις λεκτικής, σωματικής ή σεξουαλικής βίας, είναι θρασύδειλα. Αν υπάρχει ακόμα κάποιος που σκέφτεται να πράξει κάτι ανάλογο, θα το σκεφτεί πάρα πολύ. Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη νίκη.

Μαζί με την Ζέτα Δούκα

Εσάς είχε πέσει στην αντίληψή σας κάποια τέτοια συμπεριφορά;

Δεν κάνω τον καλό, σας το λέω ειλικρινά. Στη πενηντάχρονη πορεία μου δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου το παραμικρό. Δεν έχω υποστεί ποτέ κάτι τέτοιο. Με εξαίρεση ένα φλερτ στο παρελθόν, το οποίο απέφυγα και το δέχτηκε, δεν έχω βιώσει τίποτα τέτοιο ούτε εγώ, ούτε το περιβάλλον μου. Σας διαβεβαιώ αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω με σταυρωμένα χέρια. Ακούγαμε διάφορα, δεν θα σας πω ψέματα, σε καμιά περίπτωση όμως αυτά που δημοσιοποιήθηκαν. Ούτε τα υποψιάστηκα ποτέ, τέτοια σοβαρά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό που όλο αυτό ξεκίνησε από τους χώρους του αθλητισμού και της τέχνης και ελπίζω να συμβεί παντού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ