Ξέσπασε ο Γιάννης Ζουγανέλης: «Όλα αυτά τα υποκείμενα είναι θρασύδειλα»

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω με σταυρωμένα χέρια.»

Must Read

Τα περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, αλλά κυρίως έχουν κλονίσει το χώρο του θεάματος απ’ όπου ξεκίνησε το ελληνικό κίνημα #metoo

Για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης στο περιοδικό «Λοιπόν», υπερασπίζοντας σθεναρά τα θύματα που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

Ο γνωστός καλλιτέχνης έριξε τα βέλη του στους θύτες, ενώ εκτιμά ότι μετά από τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί θα σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις.

Για το κίνημα metoo και όλα αυτά που έχουν καταγγελθεί, τι πιστεύετε;

Πιστεύω πάρα πολύ στο κίνημα αυτό. Χαίρομαι για τις αποκαλύψεις που έγιναν. Έτσι θα αναγεννηθεί το θέατρο. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να ανθίσει ξανά. Είμαι φανατικά με το μέρος των ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Όλα αυτά τα υποκείμενα που προέβησαν σε τέτοιες πράξεις λεκτικής, σωματικής ή σεξουαλικής βίας, είναι θρασύδειλα. Αν υπάρχει ακόμα κάποιος που σκέφτεται να πράξει κάτι ανάλογο, θα το σκεφτεί πάρα πολύ. Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη νίκη.

Μαζί με την Ζέτα Δούκα

Εσάς είχε πέσει στην αντίληψή σας κάποια τέτοια συμπεριφορά;

Δεν κάνω τον καλό, σας το λέω ειλικρινά. Στη πενηντάχρονη πορεία μου δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου το παραμικρό. Δεν έχω υποστεί ποτέ κάτι τέτοιο. Με εξαίρεση ένα φλερτ στο παρελθόν, το οποίο απέφυγα και το δέχτηκε, δεν έχω βιώσει τίποτα τέτοιο ούτε εγώ, ούτε το περιβάλλον μου. Σας διαβεβαιώ αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω με σταυρωμένα χέρια. Ακούγαμε διάφορα, δεν θα σας πω ψέματα, σε καμιά περίπτωση όμως αυτά που δημοσιοποιήθηκαν. Ούτε τα υποψιάστηκα ποτέ, τέτοια σοβαρά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό που όλο αυτό ξεκίνησε από τους χώρους του αθλητισμού και της τέχνης και ελπίζω να συμβεί παντού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This