Τριαντάφυλλος: Άγνωστες στιγμές από την πλούσια καλλιτεχνική σταδιοδρομία του «Ντάφυ»

Η απόρριψη από τη Minos, η Sony που τον «άρπαξε» έναν μήνα αργότερα και το πρώτο άλμπουμ (το 1997) «Βλέπω κάτι όνειρα».

Must Read

Χρειάστηκε να περάσουν 24 χρόνια για να πληροφορηθούμε (και να εμπεδώσουμε) πως ο Τριαντάφυλλος έχει το ίδιο επίθετο με έναν από τους διάσημους anchormen της ελληνικής τηλεόρασης: Χατζηνικολάου!

Κι αυτό διότι πριν από το «Survivor 4», όπου πήρε μέρος φέτος και αναφερόταν συχνά το επώνυμό του από τον παρουσιαστή, ήταν απλά ο Τριαντάφυλλος, ένας από τους αγαπημένους τραγουδιστές στην Ελλάδα που κάνουν καριέρα μόνο με το μικρό τους όνομα. Το δικό του όνομα, μάλιστα, συνδέθηκε με πολύ μεγάλα hits, από το «Σπάω τα ρολόγια», το οποίο έμελλε να γίνει ύμνος στο reality επιβίωσης, και το «Βλέπω κάτι όνειρα» μέχρι το «Αν περάσεις την πόρτα» και το «Μη γυρίσεις ξανά», το πασίγνωστο ντουέτο του με τη Νατάσα Θεοδωρίδου.

Γεννημένος στον αστερισμό του Καρκίνου, στις 20 Ιουνίου του 1977, ο Τριαντάφυλλος είδε το πρώτο φως της μέρας στη Ρόδο, όπου μεγάλωσε. Η κλίση του στη μουσική φάνηκε σε μικρή ηλικία, αφού άρχισε μαθήματα πιάνου όταν ήταν μόλις 8 ετών. Δέκα χρόνια μετά, στα 18 του, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε μουσική σκηνή στη Ρόδο, στην οποία κέρδισε τις εντυπώσεις. Εκεί τον ανακάλυψε ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός Θοδωρής Μακρίδης, ο οποίος τον ενθάρρυνε να ανέβει στην Αθήνα και να κυνηγήσει το όνειρό του. Όπως έχει εξομολογηθεί ο Τριαντάφυλλος σε συνέντευξή του, πρώτα χτύπησε την πόρτα της Minos, η οποία τον απέρριψε, καθώς είχε τότε στο δυναμικό της τους Ρουβά, Σχοινά, Γονίδη και άλλους άντρες καλλιτέχνες. Ωστόσο, ύστερα από έναν μήνα τον «καπάρωσε» η Sony και το 1997 βγήκε στην αγορά το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Βλέπω κάτι όνειρα». Η επιτυχία για τον 20χρονο τότε πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ήταν τεράστια. «Και μετά μου έλεγαν από τη Minos “τι ανοησία κάναμε”» αποκάλυψε ο ίδιος το παρασκήνιο χρόνια μετά.

Το 1998 ο Τριαντάφυλλος κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ «Γράμματα κι αφιερώσεις», το οποίο έγινε πλατινένιο. Έναν χρόνο μετά ήρθε η τρίτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Η αγάπη δεν περνάει», η οποία χρυσώθηκε από το κοινό. Ακολούθησε το άλμπουμ «Μην αργείς» το 2000, ενώ το 2001 κυκλοφόρησε το «Αφήστε μήνυμα», από το οποίο ξεχώρισε το ομώνυμο τραγούδι.

Μια δεκάδα

Συνολικά ο δημοφιλής καλλιτέχνης έχει στο ενεργητικό του δέκα ολοκληρωμένα άλμπουμ με πολλές επιτυχίες. Παράλληλα κατάφερε να ξεχωρίσει και ως συνθέτης, από το ξεκίνημά του ακόμη, βοηθώντας τη Νατάσα Θεοδωρίδου να αρχίσει δυναμικά και τη δική της καριέρα. Συγκεκριμένα, ο Τριαντάφυλλος συνέθεσε τα περισσότερα από τα τραγούδια των δύο πρώτων δίσκων της Θεοδωρίδου, οι οποίοι ήταν γεμάτοι με σουξέ και έγιναν πλατινένιοι. Ο ίδιος συνεργάστηκε μαζί της και στα επόμενα δύο άλμπουμ της. Παρ’ όλα αυτά η σχέση τους έμελλε να διαταραχθεί μελλοντικά. Το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα προς τιμήν της στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου έκανε τον τραγουδιστή να πάρει… φωτιά, θίγοντας ειρωνικά το περιστατικό στα social media. Τότε κάποιοι σχολίασαν πως ο τίτλος του ντουέτου τους «Μη γυρίσεις ξανά», που ερμήνευσαν το 1997, αποδείχτηκε τελικά προφητικός για τους ίδιους. Πλέον οι δύο καλλιτέχνες φαίνεται ότι τα έχουν βρει – τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί ο Τριαντάφυλλος σε δηλώσεις του. «Φυσικά και θα έγραφα ξανά τραγούδια για τη Νατάσα Θεοδωρίδου, είναι φοβερή λαϊκή τραγουδίστρια. Εννοείται ότι έχουμε μιλήσει, είναι κομμάτι από την καριέρα μου, όπως κι εγώ είμαι κομμάτι από τη δική της, δεν αλλάζει αυτό, της έχω γράψει τέσσερις δίσκους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο «Πρόεδρος» του φετινού «Survivor», όπως τον αποκαλούσαν με χαριτωμενιά οι συμπαίκτες του, έχει συνεργαστεί επί πίστας με καταξιωμένους τραγουδιστές, όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Λευτέρης Πανταζής, η Καίτη Γαρμπή, ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο Διονύσης Σχοινάς και ο Αντώνης Βαρδής. Τα τελευταία χρόνια ο ίδιος είχε χαθεί από τις μεγάλες πίστες, ωστόσο δεν έμεινε ποτέ χωρίς δουλειά.

Περιζήτητος

Απεναντίας, ήταν πάντα περιζήτητος σε μικρότερους χώρους, όπου έστηνε τα γλέντια στο λεπτό με τα σουξέ που έχει στο ρεπερτόριό του, ειδικά με το «Σπάω τα ρολόγια», το οποίο ακούστηκε πολύ φέτος και στον εξωτικό Άγιο Δομίνικο. «Έχω βαρεθεί να λέω το “Σπάω τα ρολόγια”, αλλά το αγαπάω. Απλά αυτό το τραγούδι, με το που μπαίνει, γίνεται πανικός παντού» έχει ομολογήσει ο ίδιος, ενώ παλιότερα είχε παραδεχτεί πως δεν πίστευε το πρώτο του τραγούδι, το «Βλέπω κάτι όνειρα», και διαψεύστηκε, αφού έγινε και αυτό γκραν σουξέ.

Συνοδοιπόρος του Τριαντάφυλλου στη ζωή είναι η γιατρός Δήμητρα Σιαμπάνη, η οποία του χάρισε και ό,τι πολυτιμότερο έχει: τον γιο τους Νικόλα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2003 σε ένα καφέ μπαρ της Βάρκιζας και παρότι ο Τριαντάφυλλος της είπε στα πρώτα πέντε λεπτά ότι θα την παντρευτεί, δεν έγιναν αμέσως ζευγάρι. Πέρασαν τρία χρόνια μέχρι να καταφέρει να κλέψει την καρδιά της αγαπημένης του. Εκτοτε οι δρόμοι τους δεν χώρισαν ποτέ.

Παρέμειναν ζευγάρι για οκτώ χρόνια, μέχρι που το 2014 αποφάσισαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο γάμος τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στα Λουτρά Υπάτης. Μάλιστα, το ζευγάρι τότε είχε πρωτοτυπήσει αφού εμφανίστηκε παρέα στην εκκλησία, με τη νύφη μάλιστα να οδηγεί μια πολυτελή Mercedes.

«Δεν εξαφανίστηκα ποτέ. Πάντα ήμουν εδώ, πάντα είχα δουλειά, απλά αυτό δεν φαινόταν στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα. Ποτέ δεν κατάλαβα τι έγινε και σταμάτησε όλο αυτό. Όλοι μας κάποια στιγμή πέφτουμε και περιμένουμε μέχρι να ανέβουμε ξανά. Πιστεύω πως όλα στη ζωή κάνουν έναν κύκλο. Κάτι σταματάει για να ξαναγίνει μετά» έχει δηλώσει ο Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου σε συνέντευξή του.

Πράγματι, για τον τραγουδιστή το φετινό timing ήταν το σωστό για να πάει στο «Survivor». Του είχε γίνει και παλιότερα πρόταση, αλλά δεν την είχε αποδεχτεί, καθώς ήταν ακόμη πολύ μικρός ο γιος του και δεν ήθελε να αφήσει μόνη της τη γυναίκα του. Επιστρέφοντας από τον ‘Αγιο Δομίνικο, το fan club του τον υποδέχτηκε σαν ήρωα. Παράλληλα, ένα νέο κεφάλαιο άρχισε στην καριέρα του: ετοιμάζει νέα σουξέ και το ερχόμενο φθινόπωρο θα συνεργαστεί με την Καίτη Γαρμπή και τον Διονύση Σχοινά στο Estate.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This