Μαρία Κορινθίου: «Έχει καταγγελθεί από την αστυνομία ως απόπειρα βιασμού! Πριν λίγες μέρες ήμουν στα δικαστήρια» (video)

Η γνωστή ηθοποιός μιλάει για την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε πριν τρία χρόνια έξω από το σπίτι της!

Must Read

Οι ηθοποιοί και όχι μόνο, που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές, διανύουν μία πολύ σημαντική περίοδο, λόγω του κινήματος #metoo, το οποίο ξεκίνησε έπειτα από την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ στη συνέχεια η Ζέτα Δούκα εξομολογήθηκε πως έχει υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία από γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό.

Έκτοτε πολλοί καλλιτέχνες, κυρίως ηθοποιοί βρήκαν τη δύναμη και το θάρρος να αποκαλύψουν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες που έχουν ζήσει είτε μέσα από τον εργασιακό τους χώρο, είτε από το φιλικό τους περιβάλλον.

Πριν όμως ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, η Μαρία Κορινθίου είχε μιλήσει ανοιχτά πριν τρία χρόνια για τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε έξω από το σπίτι της, περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε λίγο πριν μπει μέσα στην οικία της και αντικρίσει το παιδί της και τον σύζυγό της.

«Φεύγω πάω σπίτι παρκάρω το αυτοκίνητο. Την ώρα που βγαίνω, κλειδώνω το αυτοκίνητο, αισθάνομαι κάποιον ξαφνικά να βγαίνει στο δρόμο πάω μέχρι την πόρτα του σπιτιού μου και μου ήρθε από πίσω. Άρχισε λεκτικά με σεξιστικές φράσεις να μιλάει ταυτόχρονα όσο μιλούσε ήρθε με πλησίασε, με άγγιξε σε διάφορα σημεία του σώματός μου. Πήγε να βγάλει το παντελόνι… και τι έχουν τα αγοράκια εκεί πέρα. Εκεί μόλις βλέπω αυτή την κίνηση γυρνάω και του λέω “φεύγεις τώρα”, τον έβρισα γιατί θα αρχίσω να φωνάζω και έφυγε. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πολύ αρκετά ψύχραιμη και αναγκάστηκα να είμαι αρκετά ψύχραιμη όταν μπήκα στο σπίτι γιατί με περίμενε η Ισμήνη.

Είναι σοκαριστικό γιατί υπάρχουν και άλλα πράγματα από πίσω. Πριν εννέα μήνες είχε ξανασυμβεί έξω από την πόρτα του σπιτιού μου. Είχα προλάβει να μπω μέσα και να κλειδώσω την αυλόπορτα. Έρχεται ένας και σταματάει με αυτοκίνητο και λέει Μαρία, γυρνάω εγώ και κάνω ποιος είναι. Αυτός έχω την εντύπωση ότι με ακολούθησε από το θέατρο, δεν ξέρω αν είναι και ο ίδιος. Άρχισε να κάνει διάφορες άσεμνες κινήσεις αλλά δεν υπήρχε σωματική επαφή. Απλά εκεί που είναι το πρόβλημα τώρα αν αυτά τα δύο και κάποια άλλα μικροπράγματα, τους θορύβους και κάποια άλλα στο σπίτι αυτές τις μέρες συνδέονται μεταξύ τους. Μετά τα βάζεις όλα κάτω. Αν η διάρρηξη που έγινε στο αυτοκίνητο του Γιάννη επειδή ήταν πάλι έξω από το σπίτι συνδέεται με αυτό. Νομίζω δεν συνδέεται αλλά μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία, μπαίνεις να κοιτάξεις όλες τις προϋποθέσεις. Διότι αν συνδέονται μεταξύ τους υπάρχει πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από ότι θεωρούμε και πιστεύουμε οπότε εγώ μαζί με την οικογένειά μου προσπαθούμε να δούμε πώς θα θωρακιστούμε για την ασφάλεια πάνω από όλα και του παιδιού μου»,

https://www.youtube.com/watch?v=UhOgmj_01ms

Η γνωστή ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό «Εγώ», αναφέρθηκε στις καταγγελίες περί βίας που έχουν κατακλύσει το χώρο του θεάτρου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στις αρχές της καριέρας της ,αλλά και στην απόπειρα βιασμού που δέχτηκε πριν τρία χρόνια και ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Ποια είναι η στάση σου για το κίνημα MeToo; Εσύ έπεσες από τα σύννεφα;

Φυσικά και όχι. Δεν ξέρω ακριβώς ποιοι έπεσαν από τα σύννεφα. Αυτό είναι μια μεγάλη και σοβαρή κουβέντα. Σκέψου ένα κοριτσάκι 23 χρονών να έρχεται από την Αμερική και να μη ξέρει κανέναν, με την εικόνα που είχα τότε και με τον τίτλο του «sex symbol» , τον οποίο μου είχαν προσάψει αρκετά νωρίς, που εν μέρει ήταν τιμητικός αλλά όχι καθοριστικός.

Εγώ ήμουν ένα κορίτσι που είχα φάει τα μούτρα μου στην Αμερική, είχα σπουδάσει αυτό που έκανα. Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα «α έχω ωραία μάτια, ας γίνω ηθοποιός». Το έχω σπουδάσει έχω φτύσει αίμα. Ερχόμενη στην Ελλάδα, αντιμετώπισα πολλές καταστάσεις. Παρόλα αυτά είχα το σθένος να τις αντιμετωπίσω. Τις επιλογές μου τις έκανα από τότε και πολεμήθηκα γι’ αυτό.

Ποτέ όμως δεν συμβιβάστηκα, γιατί αυτό μου έλεγε η ιδιοσυγκρασία μου. Δεν ήθελα να ήμουν δέσμια σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν τις γουστάρω. Αν γυρίσεις 15 χρόνια πίσω, θα δεις ότι πάλι τα ίδια έλεγα και στις συνεντεύξεις μου.

Πριν τρία χρόνια ήσουν από τις πρώτες γυναίκες που μίλησαν δημόσια για παρενόχληση, με το δυσάρεστο συμβάν στην πιλοτή του σπιτιού σου.

Χλευάστηκα από κάποιες εκπομπές όταν πήγα στην αστυνομία και κατήγγειλα το περιστατικό. Την επόμενη μέρα με έπαιρναν οι δημοσιογράφοι από τις 8 το πρωί και ορισμένοι κορόιδευαν. Υπήρχαν κάποιοι δημοσιογράφοι σε εκπομπές που ειρωνευόντουσαν κι έλεγαν «καλά πια, όλα συμβαίνουν στην Κορινθίου;». Μπροστά μου κορόιδευαν το περιστατικό κι έλεγα εμένα να με κοροϊδεύετε.

Όμως, άλλα κοριτσάκια που μπορεί να τους συμβεί κάτι αντίστοιχο, με τι σθένος θα πάνε να το καταγγείλουν όταν βλέπουν αυτές τις αντιδράσεις; Προκλητικές καταστάσεις. Πολλά πράγματα έχουν επίπτωση στον κόσμο που ακούει. Πρέπει να σκεφτόμαστε τι λέμε και πώς το λέμε.

Το περιστατικό αυτό σε στιγμάτισε; Πώς το διαχειρίστηκες;

Η καρδούλα μου το ξέρει. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι έχει καταγγελθεί από την ίδια την αστυνομία ως απόπειρα βιασμού. Θωρακιστήκαμε εκείνες τις μέρες. Κάμερες, τα πάντα. Για δυο βδομάδες πήγαινα στο θέατρο με ασφάλεια. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Πριν λίγες ημέρες ήμουν πάλι στο δικαστήριο και αναμένω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This