Τετάρτη 28/7/2021

Γιάννης Κουκουράκης για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου: «Δεν έχει ακουστεί ούτε το 1/5 αυτών που συμβαίνουν»

«Έχω υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά τρεις φορές»

Ο Γιάννης Κουκουράκης έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία στον χώρο του θεάματος. Ο γνωστός ηθοποιός που απολαμβάνουμε στη δραματική σειρά εποχής του ANT1 «Άγριες Μέλισσες» να υποδύεται τον Κωνσταντή Σεβαστό, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολύ γνωστές σειρές της τηλεόρασης όπως είναι η «Χαρά αγνοείται» και το Μπρούσκο.

unnamed 1

Ο αγαπημένος ηθοποιός όντας καιρό στον χώρο της υποκριτικής, γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα σχετικά με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Ο ίδιος μιλώντας στο ΒΗΜΑgazino αναφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα metoo, το οποίο ξεκίνησε από τον χώρο του αθλητισμού και πείρε διαστάσεις και στον καλλιτεχνικό χώρο, βάζοντας τους ηθοποιούς στο μικροσκόπιο, ενώ αποκάλυψε πως κι εκείνος έχει πέσει θύμα κακοποιητικών συμπεριφορών.

Πώς σχολιάζετε το #Me Too στο ελληνικό θέατρο, αυτή την κάθαρση;

Δεν πιστεύω ότι έχει επέλθει ακόμη κάθαρση. Ολική τουλάχιστον. Έφυγε το κατακάθι. Το πύον παραμένει και θα παραμείνει αν δεν αποφασίσουν να μιλήσουν όλοι για όλα με ονόματα. Θεωρώ ότι δεν έχει ακουστεί ούτε το 1/5 αυτών που συμβαίνουν. Βγήκαν στην δημοσιότητα δύο τρία ονόματα για τα οποία λίγο πολύ σχεδόν όλοι στο θέατρο είχαν ακούσει φήμες. Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι μολύνουν αυτόν τον χώρο. Πρέπει να είναι υγιής γιατί μέσα σε αυτόν συμβαίνουν υπέροχα πράγματα και συναντήσεις και αλήθεια δεν ξέρω πως είχε συνδυαστεί με την αρρώστια, τα βίτσια και τις ψυχολογικές ανεπάρκειες του καθενός.

133688795 328637801550672 4630837605421550195 n

Οι ηθοποιοί δεν είναι ούτε ψυχολόγοι ούτε πόρνες (προφανώς δεν το λέω προσβλητικά προς τις ιερόδουλες, εκείνες χρήζουν σεβασμού από όλους μας), ούτε πληρωμένες βίζιτες, ούτε άβουλα όντα που ο καθένας θα κάνει με αυτά ό,τι γουστάρει και θα παίξει με την ψυχούλα τους ή το ψωμί τους και παρακαλώ να γραφούν ακριβώς όπως τα λέω. Είναι άνθρωποι που θέλουν να βγάζουν τίμια το μεροκάματό τους. Είναι επαγγελματίες που εργάζονται με σεβασμό σε αυτό που κάνουν και αγάπη.

Εσύ δεχθήκατε κακοποιητικές συμπεριφορές;

Ναι. Έχει τύχει τρεις φορές και εν μέσω συνεργασίας μάλιστα αλλά τους το έκοψα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ