Άγριο bullying και «μαχαιρώματα» στον Κυριάκο Κυανό

Ο εκφοβισμός που βίωσε εξαιτίας των κιλών του αλλά και ο αθέατος πόλεμος πίσω από τις μαρκίζες

Must Read

Διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής του, σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Ο Κυριάκος Κυανός, έπειτα από απουσία πολλών χρόνων από τη δισκογραφία, μία απόφαση που πήρε για να αποτρέψει τη μόλυνση της ψυχής του, όπως μας εξηγεί, επιστρέφει δριμύτερος και «Αναμάρτητος», με ένα ξεσηκωτικό τραγούδι, σε στίχους και μουσική του Χρήστου Αναστασίου, που εγκαινιάζει και τη συνεργασία του με τη δισκογραφική εταιρία Finix Records.

Αν και ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής, μετέπειτα τον κέρδισε το θέατρο, όμως η μουσική και το τραγούδι ήταν για εκείνον μονόδρομος. Πέρασε πολλά, βίωσε bullying στο μουσικό στερέωμα λόγω των κιλών του και σήμερα, ύστερα από έντονη προσπάθεια, κατάφερε να χάσει 30 κιλά για λόγους υγείας, καθώς είχε κλονιστεί ο οργανισμός του.
Την περίοδο αυτή βρίσκεται στα καλύτερά του και μας εξομολογείται πολλά για τις δύο μεγάλες αγάπες της ζωής του, την κόρη του και τη γυναίκα του, την απώλεια του πατέρα του που τον τσάκισε, αλλά και τον συνάδελφό του, ο οποίος του έκανε πολλά πίσω από την πλάτη του.

Παίζοντας μπάσκετ, ακόμα και τώρα

Μίλησέ μας για τα παιδικά σου χρόνια. Ποιες αναμνήσεις κυριαρχούν στο μυαλό σου;

Μεγάλωσα στον Αγιο Αθανάσιο της Δράμας και οι αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων με πλημμυρίζουν από αγάπη. Συχνά αναπολώ αυτά τα όμορφα και ανέμελα χρόνια… Τραγούδια, εκδρομές, θεατρικές παραστάσεις, το αξέχαστο συγκρότημα των πέντε συμμαθητών, το καράτε που πήγαινα, το ποδόσφαιρο στις αλάνες και αργότερα, από την ομάδα του χωριού, στη Δόξα Δράμας. Το ποδόσφαιρο ήταν μεγάλη αγάπη, όπως και η υποκριτική, γιατί αυτά τα δύο ήθελα να ακολουθήσω μικρός. Ποδοσφαιριστής και ηθοποιός… Δίπλα μου πάντα ο Νικόλας μου, ο μεγάλος αδελφός, έδινε φτερά και δύναμη στη φαντασία μου… Και άλλα πολλά, που ακόμα ως σήμερα που τα θυμάμαι συγκινούμαι.

Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι;

Το τραγούδι και η μουσική κυριαρχούσαν στο σπίτι και οι δύο γονείς μου, που ήταν καλλίφωνοι, μου μετέδωσαν την αγάπη τους για το τραγούδι. Επίσης ο αδελφός της μητέρας μου, που ήταν επαγγελματίας τραγουδιστής παραδοσιακής ποντιακής μουσικής, από μικρό με έπαιρνε μαζί του και με έκανε να γνωρίσω και να αγαπήσω τον χώρο του τραγουδιού! Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου πλέον χωρίς αυτό.

Εχεις κάποιες σπουδές είτε στη μουσική είτε σε κάτι άλλο;

Οι σπουδές στη μουσική ξεκίνησαν όταν οκτώ χρόνων έκανα θεωρία μουσικής στη φιλαρμονική και θέατρο στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού. Αργότερα ασχολήθηκα και με τη βυζαντινή μουσική και με μαθήματα φωνητικής.

Με τους γονείς του και τον αδελφό του

Πώς αντέδρασαν οι γονείς σου, όταν τους ανακοίνωσες ότι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι;

Δεν χρειάστηκε να τους το ανακοινώσω, αφού η αγάπη μου και η ασχολία μου με τη μουσική έδειχναν τον δρόμο που θα ακολουθήσω. Οι γονείς μου ήταν δίπλα μου και με υποστήριζαν πάντα, σε όλες τις επιλογές μου. Και μια ζωή θα τους ευχαριστώ για την τεράστια «αγκαλιά» που έδωσαν στα θέλω μου. Το ίδιο θα κάνω και εγώ με την κόρη μου, με τα παιδιά μου, αύριο. Οι γερές οικογενειακές βάσεις χτίζουν γερά θεμέλια για το μέλλον.

Θυμάσαι το πρώτο σου νυχτοκάματο και πώς το ξόδεψες;

Μη φανταστείτε ότι ήταν πολλά, τρεις κι εξήντα, που λέμε. Θυμάμαι ότι είχα πάρει δώρα στους γονείς μου. Λουλούδια στη μαμά μου και μια κασέτα του Καζαντζίδη στον μπαμπά μου. Η χαρά και τα δάκρυα στα μάτια τους κυριαρχούν ως σήμερα στο μυαλό μου… Λες και τους αγόρασα τον κόσμο όλο.

Από τα παιδικά του χρόνια στη Δράμα

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, ανακαλύπτεις κάποια λάθη που θα τα άλλαζες σήμερα;

Αμέτρητα τα λάθη, όμως τι να αλλάξω όταν η ζωή μου έχει τη σημερινή της μορφή; Τη λατρεύω και δεν θα την άλλαζα με καμία άλλη. Δεν μετανιώνω για τίποτα, γιατί όλα συντέλεσαν στο να γίνω καλύτερος εγώ και να έχω τη ζωή που ονειρευόμουν.

Ποιες είναι οι θυσίες που έχει κάνει ο Κυριάκος για τον Κυανό;

Ο Κυριάκος θυσίασε τη ζωή του γι’ αυτό που αγαπάει! Μα όταν υπάρχει αγάπη σε ό,τι κάνουμε, δεν υφίσταται η θυσία!

Ποιες είναι οι συμβουλές του πατέρα σου ή κάποιου δικού σου ανθρώπου που κρατάς μέχρι σήμερα;

Ο,τι κι αν κάνω, να μπορώ να κοιτάω τον άλλον στα μάτια, έλεγε ο πατέρας μου, και να μη χάσω την ψυχούλα μου! Αυτά τα λόγια του, και άλλα πολλά, δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ. Θέλω κι εγώ να γίνω ο πατέρας που είχα για τα παιδιά μου.

Ποια είναι η πιο όμορφη και η πιο δύσκολη στιγμή της μέχρι σήμερα ζωής σου;

Η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη γέννηση της κόρης μου. Η απόλυτη ευτυχία, η μεγαλύτερη λύτρωση. Αυτό που μου άλλαξε όμως τη ζωή και με πόνεσε είναι η απώλεια του πατέρα μου. Με τσάκισε, με λύγισε, ανεκπλήρωτο το κενό του.

Σε θεατρική παράσταση

Ποια συνεργασία σού έχει μείνει αξέχαστη και γιατί;

Ολες οι συνεργασίες είναι αξέχαστες και σημαντικές. Η καθεμία με τον τρόπο της μου έδωσε και μια εμπειρία.

Εχει τύχει να σου κλείσει το μικρόφωνο κάποιος συνάδελφός σου; Εχεις δεχτεί πόλεμο στα καμαρίνια;

Εχει τύχει να νιώσω τις αδικαιολόγητες παρεμβολές κάποιου, όχι μόνο στο μικρόφωνο αλλά και στο να θέτει βέτο, στο να μην είμαι στην αφίσα του μαγαζιού ή και στο να μην έχω δισκογραφία. Αλλά δεν πειράζει, καλή καρδιά. Ακόμα και τέτοια στενόχωρα περιστατικά με δυνάμωσαν.

Για πολλά χρόνια έκανες αρκετά σουξέ, νυχτερινές εμφανίσεις με γνωστά ονόματα, και μετά υπήρξε μια αποχή… Τι συνέβη;

Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μια αποχή από τη δισκογραφία και από τα media, κι αυτό έγινε συνειδητά για να εμποδίσω τη μόλυνση της ψυχής μου. Είχα αγγίξει τα όριά μου, και έπρεπε να με προστατεύσω. Ποτέ όμως δεν είχα σταματήσει τις εμφανίσεις μου σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Από τα πρώτα του βήματα στις πίστες

Η γνωριμία σου με τη γυναίκα σου πώς έγινε;

Ηρθε σε μια εμφάνισή μου πριν από χρόνια ένα καλοκαίρι στην Ερμιόνη Αργολίδας, κι όλα ξεκίνησαν με μια ματιά!

Τι σημαίνει η σύζυγός σου για εσένα;

Τα πάντα!

Ο ερχομός της κόρης σου τι σε έκανε να αισθανθείς;

Μια απερίγραπτη ζεστασιά σε μια καρδιά που είχε αρχίσει να παγώνει. Το δώρο του Θεού στα χέρια μου είναι η κορούλα μου και η οικογένειά μου!

Με τον Νότη Σφακιανάκη

Τελευταία βλέπουμε μια τεράστια απώλεια κιλών! Τι σε ώθησε να πάρεις την απόφαση να αδυνατίσεις;

Τα περιττά κιλά προήλθαν από λόγους υγείας και για λόγους υγείας έπρεπε να χαθούν επίσης! Είμαι πολύ χαρούμενος που το πετυχαίνω.

Λόγω των κιλών ένιωσες κάποιες στιγμές να βιώνεις bullying, είτε στη δουλειά είτε από το περιβάλλον σου;

Πιστέψτε με, σε αυτό το επάγγελμα κάποιος με παραπάνω κιλά βιώνει το bullying πολύ πιο έντονα, άλλο τόσο και από το περιβάλλον του. Ναι, το βίωσα στο έπακρον.

Υπάρχουν στιγμές που ευχαριστείς τον Θεό και γιατί;

Ευχαριστώ τον Θεό καθημερινά που μου δίνει υγεία και δύναμη να δημιουργώ.

Αν μπορούσε να πραγματοποιηθεί μία ευχή σου, ποια θα ήταν αυτή;

Να χαρίσω στην κορούλα μου ένα αδελφάκι.

Θα πήγαινες σε ένα ριάλιτι τύπου «Survivor», όπως έκαναν οι συνάδελφοί σου Τριαντάφυλλος και Πάνος Καλίδης;

Νομίζω πως θα πήγαινα. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία.

Με τον Θέμη Αδαμαντίδη

Ερχεται ολοκαίνουργιο τραγούδι, με τίτλο «Αναμάρτητος». Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Ο «Αναμάρτητος» είναι ένα ξεσηκωτικό τραγούδι, σε μουσική και στίχους του Χρήστου Αναστασίου, καθώς και το έναυσμα της καινούργιας συνεργασίας μου με τη δισκογραφική εταιρία Finix records. Νιώθω πολύ χαρούμενος που μπήκα σε αυτή τη δισκογραφική οικογένεια. Νιώθω ασφάλεια.

Ο Κυριάκος Κυανός δηλώνει αναμάρτητος;

Τολμώ να πω ναι… (γέλια)… Ουδείς αναμάρτητος.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αμαρτία που έχεις κάνει;

Τη μεγαλύτερή μου αμαρτία δεν την έχω κάνει ακόμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This