Το «αγκάθι» στην καρδιά του Τόλη Βοσκόπουλου, από την πένα της αδελφής του Παναγιώτας

Στο φως αποσπάσματα από την «απαγορευμένη» βιογραφία «Χωρίς την έγκρισή μου»

Must Read

Το «αγκάθι» στην καρδιά του άρχοντα του λαϊκού πενταγράμμου Τόλη Βοσκόπουλου ήταν εδώ και πολλά χρόνια η βιογραφία που κυκλοφόρησαν η αδελφή του Παναγιώτα Βοσκοπούλου και ο ανιψιός του Απόστολος Παστός στις αρχές της δεκαετίας του 2000. «Χωρίς την έγκρισή μου» είναι ο τίτλος της βιογραφίας.

Ενα «αγκάθι» που είχε ανοίξει βαθιά πληγή στην ψυχή του μεγάλου τραγουδιστή και δεν μπορούσε να το ξεχάσει ως την ημέρα που έκλεισε τα μάτια του. Ενα βιβλίο που πέρασε από σαράντα κύματα και πίκρανε τον άρχοντα του λαϊκού πενταγράμμου σε τέτοιο βαθμό, που έφτασε στο σημείο να ακολουθήσει τη νομική οδό, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί άρον άρον από τα ράφια των βιβλιοπωλείων και έτσι η ύπαρξή του να είναι άγνωστη στην πλειονότητα των Ελλήνων! Ακόμη και όταν τα χρόνια πέρασαν, εκείνος ήταν βαθιά πληγωμένος και δεν μπορούσε να πιστέψει πώς δικοί του άνθρωποι αποφάσισαν με όσα έγραφαν να στραφούν στην ουσία εναντίον του…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ηταν αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν η μεγαλύτερη αδελφή του Παναγιώτα, η οποία ήταν ακόμα εν ζωή και για πολλά χρόνια στο πλευρό του Τόλη, κρατούσε σημειώσεις για τη ζωή του σπουδαίου αδελφού της. Οι δυο τους ήταν πολύ μονοιασμένοι, όπως ήταν ο Τόλης με όλες τις αδελφές του. Μοναχογιός ο ίδιος άλλωστε και όλα τα κορίτσια του σπιτιού είχαν πέσει πάνω του. Τον πρόσεχαν σαν το στερνοπούλι τους. Ομως και ο ίδιος ο Βοσκόπουλος, όταν άρχισε να πατάει γερά στα πόδια του, δεν άφησε ούτε στιγμή από το βλέμμα του τις αδελφές του και τις οικογένειές τους.

Ο Στράτος Διονυσίου, η Ανθούλα Αλιφραγκή και ο Τόλης Βοσκόπουλος

Ράγισε το γυαλί

Ηταν συνέχεια υπερπροστατευτικός και έδινε τα πάντα για να μη στερηθούν τίποτα. Οπως αναφέρεται στο απαγορευμένο βιβλίο «ντοκουμέντο», σύμφωνα με τις μαρτυρίες της αδελφής του Παναγιώτας Βοσκοπούλου, ο Τόλης για αρκετά χρόνια είχε στο πλευρό του και τον ανιψιό του και γιο της Παναγιώτας, με τον οποίο ήταν πολύ αγαπημένοι.

Σε θίασο με τη Γεωργία Βασιλειάδου

Το γυαλί, σύμφωνα με όσα έλεγε η αδελφή του, ράγισε όταν ο Τόλης άρχισε να απομακρύνεται από την οικογένειά του. Οι δυσκολίες στις σχέσεις των δύο αδελφών ξεκίνησαν όταν ο τραγουδιστής -σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα της αδελφής του- δεν συμπεριφερόταν σωστά σε εκείνη, μιλώντας της άσχημα ακόμα και μπροστά σε κόσμο. Ηταν η εποχή που ο Βοσκόπουλος έμενε μαζί της στις καμπάνες της Βούλας και όλοι υποκλίνονταν στο μεγαλείο της φωνής του. Είχε ήδη γίνει μεγάλος και τρανός, και ήδη ξεκινούσε να φτιάξει τη δική του οικογένεια.

Με τον πατέρα του Χαράλαμπο

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου η Παναγιώτα Βοσκοπούλου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη ζωή του διάσημου αδελφού της με τη Στέλλα Στρατηγού και πώς η Δούκισσα μπήκε στη ζωή του αδελφού της, ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία τόσο στη ζωή του με τη Μαρινέλλα όσο και με τη Ζωή Λάσκαρη. Μάλιστα για τη Ζωίτσα αναφέρεται ότι ήταν «το δεύτερο σοβαρό αίσθημα, που ήταν και το μεγάλο λάθος του». Επίσης στο βιβλίο υπάρχει και η αναφορά ότι από τη Ζωή Λάσκαρη εκείνος έφυγε με μόλις μία βαλίτσα ρούχα και τίποτα άλλο.

Με τον Βασίλη Αυλωνίτη σε θίασο

Η Παναγιώτα λέει εκτός των άλλων ότι η Μαρινέλλα στήριξε όσο κανείς άλλος την οικογένεια του Τόλη, όταν ο πατέρας τους ήταν βαριά άρρωστος. Η αδελφή του σε κάποιο άλλο σημείο λέει ότι ο μεγάλος τραγουδιστής δεν πήγαινε να δει συχνά τον άρρωστο πατέρα τους. Σε άλλο κεφάλαιο ωστόσο αναφέρονται οι άσχημες στιγμές που είχε ο Τόλης με τη Μαρινέλλα και ότι ο τραγουδιστής ζούσε μια πάρα πολύ δύσκολη, στενόχωρη και βασανιστική ζωή μαζί της και επίσης ότι λόγω της αγάπης που είχε για την κόρη της έμενε κοντά τους. Οταν όμως ο Τόλης ερωτεύτηκε την Τζούλια Παπαδημητρίου, οι σχέσεις μεταξύ Τόλη και Παναγιώτας Βοσκοπούλου διαταράχτηκαν για πάντα.

Με την πρώτη του σύζυγο, Στέλλα Στρατηγού

«Δεν άρεσε στην Τζούλια, όλοι εμείς φύγαμε ομαδικά» ήταν η φράση που χρησιμοποιεί η Παναγιώτα Βοσκοπούλου, δείχνοντας ότι πλέον το γυαλί στις σχέσεις τους είχε ραγίσει διά παντός. Μάλιστα, σύμφωνα με το βιβλίο, η Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία του είχε πουλήσει τη βίλα της, όταν θέλησε να τη συμβουλευτεί για τον έρωτά του με την Τζούλια, του είχε πει:

«Μη βιάζεσαι. Οπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι». Τέλος, ο ανιψιός του Απόστολος Παστός αναφέρει ως κατακλείδα του βιβλίου ότι από τότε που έφυγε από το πλευρό του θείου του τον συνάντησε μόνο μία φορά κάτω από άσχημες συνθήκες, όταν ο Τόλης τον απείλησε να μη βγει ποτέ αυτό το βιβλίο στον αέρα! Σύμφωνα με την Παναγιώτα Βοσκοπούλου και το βιβλίο ντοκουμέντο, ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν τόσο μεγάλος καλλιτέχνης, που πολλές φορές η ίδια είχε γίνει μάρτυρας διάφορων ποσών που του προσέφεραν για να τραγουδήσει.

Στο βιβλίο αναφέρεται ότι ένας καλλιτεχνικός μάνατζερ από την Αυστραλία είχε επισκεφθεί τον Τόλη και του είχε προσφέρει το μυθικό ποσό των 100.000.000 δραχμών για να τραγουδήσει για έναν μήνα σε κέντρο της Αυστραλίας. Ωστόσο ο Τόλης τού απάντησε «δεν μπαίνω ούτε σε καράβι ούτε σε αεροπλάνο», πετώντας έτσι στον κάλαθο των αχρήστων την απίστευτη αμοιβή που του έδιναν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This