Ο Έρικ Κλάπτον θα ακυρώνει τις εμφανίσεις του σε μέρη που γίνονται διακρίσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη

«Δεν θα εμφανιστώ σε καμία σκηνή που θα υπάρχει κοινό με διακρίσεις»

Must Read

Αντιδρώντας στην απόφαση της βρετανική κυβέρνησης που απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού για πρόσβαση σε χώρους ζωντανών θεαμάτων και νυχτερινά κέντρα, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Έρικ Κλάπτον, δήλωσε ότι θα ακυρώσει τα σόου του σε μέρη που κάνουν διακρίσεις κατά των μη εμβολιασμένων.

Λέγοντας ότι ένιωθε «δέσμευση» να κάνει μια δική του ανακοίνωση, αφότου ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το «διαβατήριο» εμβολιασμού στις 19 Ιουλίου, ο Κλάπτον είπε ότι «δεν θα εμφανιστώ σε καμία σκηνή που θα υπάρχει κοινό με διακρίσεις. Εάν δεν υπάρχει πρόβλεψη για να παρευρεθούν όλοι οι άνθρωποι, διατηρώ το δικαίωμα να ακυρώσω την εμφάνιση».

Ο Κλάπτον κοινοποίησε τη δήλωση μέσω του λογαριασμού Telegram του Ιταλού αρχιτέκτονα και παραγωγού ταινιών Ρόμπιν Μονότι.

Ο Κλάπτον συνόδευσε το μήνυμά του με ένα λινκ για το «Stand and Deliver», το τραγούδι που αντιτίθεται στα lockdowns, το οποίο ηχογράφησε με τον Van Morrison πέρυσι.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, ο Κλάπτον είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο Royal Albert Hall του Λονδίνου τον προσεχή Μάιο. Έχει επίσης κάποιες συναυλίες στη Βόρεια Αμερική τον Σεπτέμβριο.

Οι αντιδράσεις των ΗΠΑ στην ανακοίνωση του Κλάπτον ήταν μοιρασμένες: το συντηρητικό Πανεπιστήμιο Prager τον επαίνεσε για την καταπολέμηση της «αλαζονικής τυραννίας», ενώ οι φιλελεύθεροι δήλωσαν ότι δεν ήθελαν ποτέ να τον παρακολουθούν να παίζει ούτως ή άλλως και τον καταγγέλλουν ως ρατσιστή για τα σχόλια που έκανε… στη δεκαετία του 1970.

Ο 76χρονος καλλιτέχνης είναι κατά των lockdowns. Νωρίτερα φέτος, δέχθηκε επικρίσεις για το γεγονός ότι μίλησε για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που αντιμετώπισε μετά τη λήψη του εμβολίου, παραπονούμενος ότι ήταν σε «αγωνία» και «χρόνιο πόνο» που κατέστησε αδύνατο να παίξει κιθάρα για μια εβδομάδα και άφησε τα χέρια του ευαίσθητα στη ζέστη και το κρύο.

Ο Κλάπτον έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This