Βέφα Αλεξιάδου: Δικαστικός «πόλεμος» για την μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Δεν έχει τέλος η δικαστική διαμάχη για την μαγειρίτσα!

Must Read

Δικαστική διαμάχη έχει ξεσπάσει εδώ και χρόνια ανάμεσα στην πιο διάσημη Ελληνίδα μαγείρισσα και τον παρουσιαστή-ιδιοκτήτη εστιατορίου, Κωνσταντίνο Μιναρετζή με αφορμή μια… μαγειρίτσα από κοτόπουλο.

Η γνωστή μαγείρισσα και ο Κωνσταντίνος Μιναρετζής βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη από το 2019, όταν η Βέφα Αλεξιάδου κατέθεσε αγωγή σε βάρος του επειδή , χρησιμοποίησε το όνομά της στη μαγειρίτσα από κοτόπουλο. Ο ίδιος μάλιστα, είχε αναρτήσει μια φωτογραφία της στο κατάστημά του και είχε εκτυπώσει φυλλάδια την περίοδο του Πάσχα διαφημίζοντας την «μαγειρίτσα της Βέφας» όπως ανέφερε.

Η γνωστή μαγείρισσα κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Κωνσταντίνου Μιναρετζή ζητώντας  αποζημίωση 60.000 ευρώ αλλά και να του απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το όνομά της στο συγκεκριμένο πιάτο που σέρβιρε: «Ο συγκεκριμένος, ο οποίος δεν είναι καν μάγειρας και ασφαλώς δεν έχει την άδειά μου να κάνει χρήση του ονόματός μου, βγάζει χρήματα από την πρακτική του αυτή, εξαπατώντας το κοινό και καταστρέφοντας την καλή μου φήμη, προσφέροντας κατώτερης ποιότητας προϊόντα, τα οποία σχετίζονται πλέον στη συνείδηση του κοινού με μένα» ανέφερε η Βέφα Αλεξιάδου στην αγωγή.

Ως απάντηση, ο Μιναρετζής έστειλε εξώδικό στην Βέφα Αλεξιάδου στο οποίο μεταξύ άλλων τόνιζε ότι είχε συνεννοηθεί μαζί της και είχε λάβει έγκριση από την ίδια για να χρησιμοποιήσει το όνομά της : «Προ της ενάρξεως λειτουργίας της επιχείρησής μου, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2018, σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές μας επικοινωνίες, οι οποίες -σημειωτέον- έγιναν παρουσία φίλων μου και κάποιων εξ αυτών κοινών μας φίλων, όταν σας ενημέρωσα λόγω της πολύχρονης φιλίας που μας συνέδεε ότι προτίθεμαι να δραστηριοποιηθώ στον τομέα της εστίασης και να ζητήσω τη γνώμη σας σχετικά με αυτό το νέο επιχειρηματικό μου βήμα, η άποψή σας ήταν άκρως θετική και ενθαρρυντική… Όταν δε σας εξέφρασα και τη θέλησή μου, μεταξύ των προσφερόμενων πιάτων, να εντάξω και ένα ξεχωριστό είδος, αυτό της μαγειρίτσας κοτόσουπας, τη συνταγή της οποίας σας εξέθεσα τηλεφωνικώς, στο άκουσμα αυτής της συνταγής, η οποία ήταν προϊόν δικής μου έμπνευσης, ενθουσιαστήκατε και μάλιστα με παροτρύνατε να το πράξω οπωσδήποτε, χρησιμοποιώντας το όνομά σας, προκειμένου έτσι να σας διαφημίσω, αφού ο κύκλος εργασιών σας υπέστη ανεπανόρθωτη συρρίκνωση…» αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Μιναρετζής και προσθέτει:

«Στο πλαίσιο αυτής της άδειας και της φιλικής συναίνεσής σας προέβην τον μήνα Φεβρουάριο του 2018 σε έκδοση διαφημιστικών φυλλαδίων, τα οποία όμως, λόγω του κόστους διανομής τους, ουδέποτε διανεμήθηκαν εξωτερικώς της επιχείρησής μου, αλλά παρέμεναν εντός του καταστήματός μου και σε κάποιο σημείο αυτών υπήρχε ένα πολύ μικρό και διακριτικό κείμενο για τη μαγειρίτσα κοτόσουπα με το ονοματεπώνυμό σας… καθώς και για την τοποθέτηση μιας μικρής σας φωτογραφίας, κι αυτής όχι στην είσοδο του καταστήματός μου, αλλά παραπλεύρως αυτής».

Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

Στις 27/11/21  το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης θεώρησε την αγωγή της μαγείρισσας «ως μη ασκηθείσα» και δίκασε ερήμην της αφού η ίδια δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο.

Αγωγή από τον Μιναρετζή

Ο Κωνσταντίνος Μιναρετζής, κατέθεσε αγωγή σε βάρος της πριν από μερικές ημέρες, ζητώντας ως αποζημίωση 50.000 ευρώ ισχυριζόμενος ότι το εστιατόριο του «φαλίρισε» οικονομικά εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε με την δικαστική διαμάχη, ενώ μάλιστα επικαλείται ως μάρτυρα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη σύμφωνα με τον οποίο η διάσημη μαγείρισσα του παραδέχτηκε πώς «ότι συμφωνήσαμε ήταν προφορικά και δεν υπάρχει έγγραφο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This