Η Ευαγγελία Μουμούρη παίρνει θέση στις δηλώσεις της Θεοφανίας Παπαθωμά σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας (video)

«H γυναίκα πρέπει να αφοσιώνεται και να παραδίδεται στον άντρα της! Αυτός είναι ο ρόλος της», είχε δηλώσει η σύζυγος του Γρηγόρη Πετράκου.

Must Read

Συνέντευξη παραχώρησε πρόσφατα η Θεοφανία Παπαθωμά στο περιοδικό τηλέραμα και μεταξύ άλλων aναφέρθηκε για το ρόλο της Βιολέτας που υποδύεται στις «Άγριες μέλισσες».

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν θεωρείται η Βιολέτα πρότυπο για όλες τις γυναίκες, δηλαδή να διεκδικούν τον έρωτα και την αγάπη, να μην το βάζουν κάτω, να μην υποτάσσονται στους άντρες, η γνωστή ηθοποιός απάντησε πως: «Το θέμα δεν είναι η υποταγή. Η Βιολέτα είναι πάντα αφοσιωμένη στη σχέση της και στον άνθρωπό της και αυτό πρέπει να κάνει μια γυναίκα: να αφοσιώνεται και να παραδίδεται στον άντρα της! Αυτός είναι ο ρόλος της. Αλλά δυστυχώς δεν πέφτεις πάντα σε καλά χέρια».

Η δήλωση αυτή έκανε πυρ και μανία την Έλενα Ακρίτα και μέσα από την ραδιοφωνική της εκπομπή έδωσε την δική της απάντηση στα λεγόμενα της ηθοποιού.

«Η κ. Θεοφανία Παπαθωμά, την οποία γνωρίζουμε ως ηθοποιό -πολύ καλή ηθοποιός- και τα τελευταία τρία χρόνια διαπρέπει άλλωστε στον ρόλο τις Βιολέτας στις Άγριες Μέλισσες, φαίνεται έχει ταυτιστεί τόσο με τον ρόλο της που μάλλον θεωρεί ότι ζει στο Δαφάνι των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Δεν ξέρω πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι έκανε μια δήλωση που ούτε λίγο, ούτε πολύ λέει ότι η ο ρόλος της γυναίκας είναι να αφοσιώνεται στον άνδρα της.

Φαντάζομαι ότι στο Διαφάνι θα έκανε θραύση αυτή η άποψη. Το γεγονός όμως ότι δεν βρισκόμαστε στο Διαφάνι της δεκαετίας του ’60 αλλά στην Ελλάδα του 21ου αιώνα δημιουργεί ένα μικρό προβληματάκι. Δεν είναι δυνατόν σήμερα μια γυναίκα εργαζόμενη και μητέρα να βγαίνει και να λέει ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι να αφοσιώνεται στον άνδρα της. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει και να μας λέει ότι η δουλειά μας ως γυναίκες είναι να συνθλίβουμε το εγώ μας, να συμπιέζουμε τα θέλω μας και να υποτάσσουμε τη ζωή μας σε κάποια παλιακά πρέπει τα οποία δεν ισχύουν πια.

Η γυναίκα δεν υποτάσσεται γλυκιά μου Βιολέτα στον άνδρα, δεν υποδουλώνεται στον άνδρα, δεν είναι για να υπηρετεί τον άνδρα. Είναι για να συμπορεύεται με τον άνδρα. Και μακάρι να τα καταφέρουν και να συμπορευτούν μέχρι το τέλος της ζωής τους και, όπως λέγαν οι παλιοί, να ζήσουν και να πεθάνουν στο ίδιο μαξιλάρι. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει και αν υπάρχουν δυσκολίες, τότε οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Τόσο απλή και ταυτόχρονα τόσο σύνθετη είναι η ζωή», τόνισε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

https://vimeo.com/637393233

Η ηθοποιός Ευαγγελία Μουμούρη, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα», κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της συναδέλφου της αλλά και τον χειμαρρώδη σχολιασμό της συγγραφέα λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Σέβομαι κάθε σκέψη κάθε γυναίκας για το πως θέλει να αντιμετωπίσει τη ζωή της και τη σχέση της με τον άντρα της. Για να το πει είναι η αλήθεια της. Εγώ για να μπορέσω να σεβαστώ τον άντρα μου, πρώτα δούλεψα στο να σεβαστώ τον εαυτό μου και από τη στιγμή που σεβάστηκα και τίμησα τον εαυτό μου, τότε ήμουν άξια να βρω και να έχω δίπλα μου έναν άνδρα»

https://vimeo.com/637390716

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This