Χρήστος Συριώτης για Φιλιππίδη: «Συνάδελφός, που δεν είναι πια στη ζωή, δέχτηκε την πιο βίαιη συμπεριφορά που μπορεί να υποστεί σε μια καλλιτεχνική δημιουργία»

«Έβλεπα συναδέλφους, άντρες δυο μέτρα να κλαίνε»

Must Read

Ο Χρήστος Συριώτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Espresso είχε μιλήσει για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς ήταν ότι χειρότερο έχει ζήσει στη ζωή του

Για την τραυματική εμπειρία που βίωσε στο πλάι του πρφυλακιστέου ηθοποιού-σκηνοθέτη μίλησε ο γνωστός ηθοποιός στην κάμερα του «Χαμογέλα και Πάλι!» αποκαλύπτοντας πως: «Ήταν το χειρότερο καλοκαίρι της ζωής μου τότε, ψέματα να πω; Βίωσα κάτι, το οποίο για εμένα ήταν απάνθρωπο. Ήμουν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου, είχα καρκίνο και πίστευα πως μετά την επέμβασή μου, η επιστροφή μου στις πρόβες, θα με βοηθούσε ψυχολογικά, εργασιοθεραπεία. Ήταν πολύ δύσκολο και για εμένα και τους υπόλοιπους ηθοποιούς που ήμασταν εκεί. Υπήρχε ένα ζοφερό, αρρωστημένο κλίμα.

Ήμασταν με συναδέλφους και πηγαίναμε με το αυτοκίνητο για πρόβα και δεν θέλαμε να φτάσουμε στην Επίδαυρο. Δεν θέλαμε να πατήσουμε το πόδι μας εκεί. Ακούγαμε τις φωνές και τα ουρλιαχτά του. Οι εξευτελισμοί από τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν συνεχείς προς όλους τους ηθοποιούς της παράστασης».

https://vimeo.com/651089422

 

Για τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε δίπλα στον γνωστό ηθοποιό ο οποίος κατηγορείται για έναν Βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μίλησε ο Χρήστος Συριώτης στην εκπομπή «Πρωινό».

«Λιγάκι ντρέπομαι που η αφορμή για να μιλήσουμε είναι ένα τέτοιο ζήτημα. Ντρέπομαι πρώτον γιατί τη δουλειά που κάνω την αγαπώ πάρα πολύ, έχω μεγαλώσει μέσα στη δουλειά, αγαπώ πάρα πολύ τους ηθοποιούς και τους ανθρώπους που ασχολούνται με το θέατρο. Το θέατρο αποτελούσε ένα παιδικό όνειρο για εμένα το οποίο έγινε πραγματικότητα. Το θέατρο για μένα και οι άνθρωποί του είναι η μεγάλη μου λαχτάρα.

Επίσης ντρέπομαι γιατί ο πατέρας μου με μια μεγάλη εμπειρία στο θέατρο με μεγάλωσε με αρχές. Ήταν ένας αγωνιστής, κατάφερε να μας μεγαλώσει χωρίς να μας λείψει τίποτα και αυτή τη στιγμή δε ξέρει ότι θα βγω στον αέρα και μετά ενδεχομένως να με μαλώσει και ίσως να μην έχει και άδικο.

Το τρίτο πράγμα που με κάνει να ντρέπομαι είναι οι συνεργάτες μου αυτή τη στιγμή στο θέατρο που μου κάνουν την τιμή να συνεργάζομαι μαζί τους. Εγώ έδωσα τη συνέντευξη με αφορμή την παράσταση την οποία συμμετέχω. Μεταξύ των ερωτήσεων υπήρχε και μια ερώτηση που αφορούσε στη συνεργασία μου με τον Πέτρο Φιλιππίδη», δήλωσε αρχικά.

Αναφορικά με τη συνεργασία που είχαν αποκάλυψε πως: «Εγώ με τον κύριο Φιλιππίδη δεν δούλευα πρώτη φορά. Είχαμε βρεθεί πρώτη φορά στο σίριαλ “Χάι Ροκ”, όταν πρωτοξεκινούσα και έκανα δυο guest εμφανίσεις ως νέος ηθοποιός. Στην συνέχεια με ζήτησε να παίξω στη “Μαύρη κωμωδία” και αυτή ήταν η πρώτη θεατρική συνεργασία μαζί του. Την ίδια χρονιά μου προτάθηκε να είμαι μαζί του στην “Ειρήνη” στην καλοκαιρινή περιοδεία και δέχτηκα με πολλή χαρά».

Εκείνη την περίοδο όμως διαγνώστηκε με καρκίνο, γεγονός το οποίο δεν τον πτόησε και συνέχισε να ασχολείται με την υποκριτική

«Έκανα μία επέμβαση, το πρώτο χειρουργείο και ενώ οι γιατροί επέμεναν να κάτσω σπίτι μου, εγώ δύο μέρες μετά αποφάσισα να συμμετέχω στην παράσταση, νόμιζα ότι θα ήταν ψυχοθεραπευτικό. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί κάθε 15 ημέρες έπρεπε να κάνω κάποιες πολύ επώδυνες εξετάσεις», εξήγησε.

«Δεν περίμενα αυτό που θα ακολουθούσε. Υπήρχε ένα ζoφερό κλίμα, απαράδεκτο που δεν είχα ξανασυναντήσει ποτέ και προς εμένα και προς τους υπόλοιπους. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Ήμασταν πολλοί ηθοποιοί, δεν ήμουν μόνος. Σκεφτόμουν μήπως μόνο εγώ νιώθω έτσι, αλλά έβλεπα συναδέλφους, άντρες δυο μέτρα στο ξενοδοχείο να κλαίνε. Ήταν τέτοια η βία εξουσίας, τέτοιος ο προσωπικός εξευτελισμός που έφτανε σε οριακά σημεία. Πολλές φορές ήταν έτσι και με το κοινό, ακόμα και σε έναν ηλεκτρολόγο. Υπήρχαν αυτά τα πράγματα. Για ‘μένα ήταν πρωτόγνωρο όλο αυτό. Το όνειρο κάθε καλλιτέχνη είναι να παίξει στην Επίδαυρο, εμείς δε θέλαμε να φτάσουμε στο θέατρο, δε θέλαμε να πάμε. Δε θα μιλούσα ποτέ γι΄αυτά, γιατί για μένα είχε τελειώσει αυτή η ιστορία και ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Πέρασα μια περίοδο που σκεφτόμουν ακόμα και να αφήσω το συγκεκριμένο επάγγελμα εξαιτίας αυτής της συνεργασίας», είπε για το κλίμα που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Τέλος αποκάλυψε πως Έκανε καταγγελία στο σεη μαζί με Τον υπόλοιπο θίασο  με αφορμή την απάνθρωπη συμπεριφορά που δέχτηκε ένας συνάδελφος τους ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

«Η καταγγελία που κάναμε και εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι αφορά έναν συνάδελφό μας, που δεν είναι πια στη ζωή, ο οποίος και δέχτηκε την πιο βίαιη συμπεριφορά που μπορεί να υποστεί ένας άνθρωπος σε μια καλλιτεχνική δημιουργία. Συνέβη μπροστά μας, δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω», εξομολογήθηκε ο ηθοποιός.

https://vimeo.com/651092363

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This