Συγκλονίζει ο Κώστας Χατζής: «Είμαι γύφτος και γεννήθηκα μέσα στο ρατσισμό»

Με όπλο του τον αυτοσαρκασμό κατάφερε να σταθεί στα πόδια του

Must Read

Ο Κώστας Χατζής έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον χώρο της ελληνικής μουσικής, συνεργαζόμενος με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης και ο Σταύρος Ξαρχάκος, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να υπηρετεί με αγάπη την τέχνη του.

Ο γνωστός τραγουδιστής τραγουδοποιός, η φήμη του οποίου έφτασε μέχρι και τον Λευκό Οίκο όταν ο τότε Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ τον προσκάλεσε για να τον γνωρίσει και να τον συγχαρεί για το έργο του, εξηγεί μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», ότι ο ίδιος βίωσε έντονο ρατσισμό για την καταγωγή του και ότι ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολος.

Όπως περιέγραψε μάλιστα, ο γνωστός καλλιτέχνης, αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες με σύμμαχό του τον αυτοσαρκασμό: «Όταν αυτοσαρκάζεσαι, περνάς τα ωραιότερα μηνύματα και το κάνω αυτό 67 χρόνια», σημείωσε ο Κώστας Χατζής και πρόσθεσε ότι είναι περήφανος για την καταγωγή του: «Είμαι γύφτος. Θα ήταν ντροπή μου να ντρέπομαι για τη φυλή μου. Λέμε “Ρομά” πλέον, γιατί είναι πιο εύηχη λέξη. Εμάς τότε, μας λέγανε γύφτους, αθίγγανους, τώρα μας λένε Ρομά. Γεννήθηκα μέσα στο ρατσισμό» τόνισε.

https://vimeo.com/655333972

Μάλιστα αναφερόμενος στην εμφάνισή του το 2011 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη μουσική παράσταση «Όταν κοιτάς από ψηλά», ο ίδιος εξήγησε ότι ο Μίμης Πλέσσας ήταν εκείνος που του ζήτησε να συνεργαστούν: «Δεν θα έδιναν σήμερα στον γύφτο το Ηρώδειο ή το Μέγαρο. Εκεί πήγα, επειδή είπα τραγούδια του Πλέσσα και με φώναξε εκείνος».

Μάλιστα, ο  Κώστας Χατζής αναφέρθηκε στις τραγικές στιγμές που βίωσε η Βόρεια Εύβοια με τις καταστροφικές πυρκαγιές, κατά την διάρκεια των οποίων, κάηκε και το σπίτι του: «Το σπίτι μου στην Εύβοια καταστράφηκε από τις φωτιές. Όπως και τα 45 στρέμματα με ελιές που είχα, δεν έμεινε τίποτα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν θα επιστρέψει.

«Έχω 6 παιδιά»

Μιλώντας για την οικογένειά του και τα παιδιά του, ο Κώστας Χατζής σημείωσε ότι θα ήθελε να τα δει να ασχολούνται με το τραγούδι: «Έχω 6 παιδιά. Τα 4 από αυτά έχουν γερμανική υπηκοότητα. Η γυναίκα μου έφυγε από τη ζωή και παντρεύτηκα μία Γαλλίδα και αποκτήσαμε άλλα 2 παιδιά. Τα πρώτα δύο ακόμα και όταν μιλάνε είναι φάλτσα. Ο Αλέξανδρος, που είναι ο τρίτος είναι σπουδαίος καλλιτέχνης. Το τέταρτο χορεύει πολύ ωραία και το πέμπτο έχει σπουδάσει στη Γαλλία και παίζει βιολί. Το έκτο, η Δανιέλα, είναι στο Εθνικό Ωδείο. Θέλω τα παιδιά μου να ασχοληθούν με το τραγούδι» είπε ο γνωστός καλλιτέχνης.

https://vimeo.com/655334267

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This