Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

«Κενή» διαθήκη: Σε μια κόλα χαρτί ο Ανέστης Βλάχος τα αφήνει όλα στην κόρη του Έλλη

«Είναι πλαστή! Αυτά τα γράμματα δεν είναι του πατέρα μου» ουρλιάζει ο γιος του Ηρακλής

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

«Ορίζω αποκλειστική κληρονόμο μου την κόρη μου Ελλη Βλάχου του Ανέστη…» Με αυτή τη φράση ο σπουδαίος ηθοποιός Ανέστης Βλάχος δίνει τέλος στο θρίλερ με την κληρονομιά του, μέσα από τη διαθήκη του που γράφτηκε σε μια κόλλα χαρτί, η οποία καθαρογράφηκε και παραδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Κωνσταντίνου Παπαναστασίου στα μέλη της οικογένειάς του.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ανοιξε, ωστόσο, τον δρόμο για έναν τεράστιο δικαστικό πόλεμο από τον γιο του Ηρακλή, ο οποίος σήμερα προχωρά μέσω της «Espresso» σε απίστευτες καταγγελίες!

Ο Ηρακλής Βλάχος ρίχνει «κεραυνούς» στην απέναντι πλευρά της οικογένειας του «κακού του ελληνικού σινεμά», την τελευταία σύζυγό του Μαρία Γαρίτση και την κόρη της Ελλη, που την απέκτησε μαζί του από τον γάμο τους, και διαμηνύει πως θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του πατέρα του. Μάλιστα, αμφισβητεί πλήρως τη γνησιότητα της διαθήκης και προσπαθεί να την αποδομήσει σε όλα τα σημεία.

«Η διαθήκη είναι πλαστή και είμαι σίγουρος 3 δισ.%. Αυτά τα γράμματα δεν είναι του πατέρα μου! Ακόμα και ένας που δεν είναι γραφολόγος μπορεί να το διαπιστώσει. Εκτός αυτού, ο πατέρας μου ήταν ένας λαϊκός άνθρωπος που μιλούσε πολύ λαϊκά, ένας άνθρωπος που δεν πήγε σχολείο, δεν έμαθε γράμματα και δεν εκφραζόταν ποτέ έτσι, ούτε καν στις συνεντεύξεις του. Ακόμα κι αν το κείμενο το έγραφε ο ίδιος, είναι υπαγορευμένο» λέει οργισμένος και συνεχίζει: «Ειδικά εκεί που λέει “ο διαθέτης”, αν τον ρωτούσες για τη λέξη αυτή, θα σου έλεγε “συγγνώμη, τι λες; Τι είναι αυτό;”. Είναι ολοφάνερο ότι είναι πλαστή. Επίσης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό σε ένα από τα δεκάδες ψέματα που έχουν ειπωθεί από την άλλη πλευρά: Λέγανε ότι η διαθήκη έχει συνταχθεί το 2014. Η συγκεκριμένη διαθήκη έχει ημερομηνία 2016. Και για όλα όσα λέω μιλάω με αποδείξεις. Προφανώς την έχουν αλλάξει! Επίσης το πιο εύκολο πράγμα είναι να ξεπατικώσεις μια υπογραφή. Και η συγκεκριμένη υπογραφή είναι όντως του πατέρα μου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κείμενο είναι δικό του. Ούτε συντακτικά ούτε γραφικά. Ούτε κατά διάνοια» λέει χαρακτηριστικά.

Η κόρη του Ελλη Βλάχου με την τελευταία σύζυγό του Μαρία Γαρίτση

«Θα προσβληθεί εις τριπλούν»

Ο Ηρακλής Βλάχος, φανερά εκνευρισμένος με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, μετά τον θάνατο του πατέρα του, έχει αναθέσει από την πρώτη στιγμή την υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο προκειμένου να προσβάλει τη διαθήκη και το περιεχόμενό της. Και τα σημεία είναι τρία, όπως λέει: «Η διαθήκη θα προσβληθεί εις τριπλούν: για πλαστότητα, για δικαιοπρακτική ικανότητα (ο πατέρας μου είχε νοσηλευτεί τρεις φορές με εγκεφαλικά) και, τρίτον, για τη νόμιμη μοίρα. Επίσης υπάρχει ένα θέμα για τις συνθήκες διαβίωσής του. Μάρτυρες μαζεύονται όλο και πιο πολλοί για τη συγκεκριμένη υπόθεση» αναφέρει στην «Espresso».

Οταν τον ρωτάμε αν αισθάνεται πικραμένος, δηλώνει θυμωμένος. «Δεν αισθάνομαι πικρία απέναντι στον πατέρα μου, γιατί όσα αναφέρονται στη διαθήκη δεν είναι αποφάσεις του πατέρα μου. Δεν είναι ο πατέρας μου αυτός που έγραψε τη διαθήκη ως κείμενο. Αρα δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα απέναντί του». Μάλιστα αναφέρει πως αν και έχει ζητήσει από τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα του αλλά και την ετεροθαλή αδερφή του να βρεθούν, ακόμα και δημοσίως σε κάποια εκπομπή, δεν έχει λάβει καμιά απάντηση. «Με την άλλη πλευρά δεν έχουμε έρθει σε καμιά επαφή, γιατί απλά δεν τολμούν. Τους έχω καλέσει επανειλημμένως, αλλά δεν έρχονται. Και μάλιστα δημοσίως. Περιορίζονται μόνο να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορα δικά τους “περί αγάπης”. Και πλέον πιστεύω ότι ακόμα και οι ουρολοιμώξεις που είχε συνεχώς ο πατέρας μου προέρχονταν από την κακή διαβίωση που είχε στο σπίτι».

Οπως λέει, την περασμένη Κυριακή διαπίστωσε πως οι κλειδαριές στο σπίτι όπου έμενε ο πατέρας του άλλαξαν ακόμα μία φορά και δεν γνωρίζει αν τα πράγματα του πατέρα του είναι ακόμα εκεί. «Οι κλειδαριές στο σπίτι όπου έμενε ο πατέρας μου άλλαξαν. Και το διαπίστωσα την Κυριακή. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά. Είχαν αλλάξει ξανά κλειδαριά στο σπίτι, δύο μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Επίσης πρέπει να τονίσω πως στο σπίτι μέσα ο πατέρας μου είχε πολλά πράγματα αξίας. Είχε χρυσαφικά, είχε βραβεία από τις ταινίες του. Δεν ξέρω τι έχουν απογίνει όλα αυτά».

Ο γιος του, Ηρακλής

Σύμφωνα με τον Ηρακλή Βλάχο, ο σπουδαίος ηθοποιός εδώ και αρκετά χρόνια δεν έμενε μαζί με τη σύζυγό του Μαρία Γαρίτση. Προτιμούσε να ζει στο σπίτι της πλατείας Βικτωρίας, εκεί όπου έζησε σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωής του. «Με τη δεύτερη σύζυγό του ο μπαμπάς μου δεν έμενε μαζί για περισσότερα από 20 χρόνια. Απλά δεν είχαν πάρει διαζύγιο… Ο μπαμπάς μου τελευταία ήταν σε πλήρη άνοια. Δεν καταλάβαινε τίποτα. Ζούσε ένα δράμα ο μπαμπάς. Αν δεν ήταν οι δύο γυναίκες, Φιλιππινέζες, να τον περιποιούνταν (τις οποίες επέβαλα εγώ), θα είχε αποβιώσει πολύ νωρίτερα. Σκεφτείτε ότι έχω βρει στο σπίτι του μία τσάντα με ληγμένα φάρμακα για την άνοια, τα οποία δεν έπαιρνε... Επίσης κάθε μέρα ο μπαμπάς σιτιζόταν με μια μερίδα φαγητό των 5 ευρώ. Ολη μέρα αυτό έτρωγε ο Ανέστης Βλάχος. Τίποτα άλλο. Και σας ξαναλέω, έχω στοιχεία που θα τα προσκομίσω στο δικαστήριο» τονίζει φανερά οργισμένος στην «Espresso».

Στον Δήμο Αθηναίων Αττικής, στην κατοικία μου επί της οδού Βασιλείου Μακεδόνος Αρ. 7-9 που κληρονόμησα από τη μητέρα μου Σοφία Βλάχου, σήμερα στις 13/6/2016 εγώ ο Ανέστης Βλάχος του Ηρακλή και της Σοφίας, γνωρίζοντας γραφή και ανάγνωση και όντας διανοητικά υγιής, ορίζω αποκλειστική κληρονόμο μου την κόρη μου Ελλη Βλάχου του Ανέστη και της Μαρίας, την οποία και καταλείπω να λάβει μετά τον θάνατό μου όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία μου.
Αθήνα 13/6/2016
Ο διαθέτης
Ανέστης Βλάχος του Ηρακλή
(σ.σ.: φέρει υπογραφή)

Ηθική δικαίωση

O Ηρακλής Βλάχος το μόνο που ζητάει, όπως τονίζει συνεχώς, είναι η ηθική δικαίωση για το όνομα του πατέρα του. Και σημειώνει: «Ειλικρινά, δεν θέλω να πάρω τίποτα από τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα μου, ωστόσο θα εξαντλήσω όλες τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να δικαιωθεί ο μπαμπάς μου. Δεν πρόκειται να πάρω ούτε ένα ευρώ, ακόμα κι αν μου εκδικαστεί κάτι. Θα τα δώσω όλα σε ιδρύματα με παιδιά με καρκίνο».

Η «Espresso» προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάθε τρόπο με την κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Eλλη Βλάχου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν!

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «εμφύλιου» πολέμου

Ολα άρχισαν το περασμένο καλοκαίρι, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατο του «σκληρού» του ελληνικού κινηματογράφου, όταν ο γιος του ηθοποιού Ηρακλής Βλάχος άφηνε υπονοούμενα μέσω της «Espresso» ότι ο πατέρας του δεν είχε την απαραίτητη φροντίδα που του έπρεπε. Τελικά στις 24 Αυγούστου, ενώ ο ηθοποιός νοσηλευόταν με πολλαπλά προβλήματα υγείας, έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή. Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι τα δύο παιδιά του (από διαφορετικούς γάμους), Ηρακλής και Ελλη, θα είχαν κοινούς κώδικες επικοινωνίας, ακόμα και στην κηδεία του μεγάλου ηθοποιού υπήρχε μια απίστευτη παγωμάρα που όλοι διέκριναν.

Το θρίλερ

Λίγες ημέρες μετά, συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου, κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών από έναν άγνωστο πολίτη με τα αρχικά Κ.Σ. η χειρόγραφη διαθήκη του μεγάλου ηθοποιού. Και από αυτό το σημείο αρχίζει το θρίλερ της «περιβόητης» διαθήκης που αν και όλοι γνώριζαν ότι υπάρχει, κανείς δεν ήξερε από ποιον κατατέθηκε. Μετά τη συνέντευξη του Ηρακλή Βλάχου στην «Espresso» στα μέσα Οκτωβρίου, ο ίδιος επιβεβαίωσε πως ο γιος του και εγγονός του Ανέστη Βλάχου είχε έρθει σε επαφή με την κόρη του μεγάλου ηθοποιού Eλλη Βλάχου και εκείνη τού αποκάλυψε ότι ο πατέρας της είχε αφήσει μια διαθήκη με μοναδική κληρονόμο την ίδια.

Μάλιστα, τόσο η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Ελλη όσο και η μητέρα της Mαρία Γαρίτση με δήλωση στα ΜΜΕ ξεκαθάριζαν το τοπίο για τη διαθήκη. «Η εντός σφραγισμένου φακέλου διαθήκη του αείμνηστου Ανέστη Βλάχου κατατέθηκε από τον δικηγόρο μας προς δημοσίευση. Κάθε σχόλιο στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επί του θέματος της διαθήκης του Ανέστη Βλάχου θεωρείται από εμάς τελείως ανεπίτρεπτο και ηθικά απαράδεκτο. Προ δε της αποσφραγίσεως της διαθήκης από το δικαστήριο, οπότε θα καταστεί γνωστό και το περιεχόμενό της, κάθε σχολιασμός επί του εικαζόμενου περιεχομένου της στερείται στοιχειώδους λογικής» ανέφεραν μεταξύ άλλων στην κοινή τους δήλωση η χήρα του ηθοποιού και η κόρη του.

Εκτοτε η οικογένεια του Ανέστη Βλάχου βρίσκεται σε έναν «ενδοοικογενειακό πόλεμο», με τον Ηρακλή να έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ετεροθαλούς αδερφής του Ελλης Βλάχου που, σύμφωνα με τη διαθήκη, είναι η μοναδική κληρονόμος!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γιοι των Ανέστη Βλάχου και Γιώργου Βελέντζα είναι τα βαφτιστήρια του Νίκου Ξανθόπουλου

Οι πατεράδες τους υπήρξαν δύο από τους μύθους της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου....

H πανσέληνος «βρυχάται» – Οι προβλέψεις της κορυφαίας αστρολόγου Λίτσας Πατέρα

Στις 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται Πανσέληνος στον 16ο 40’ του Λέοντα. Σε αυτήν την Πανσέληνο...

Η Αθηνά Πολίτη «έσκασε» με νέο single που θα γίνει ο ύμνος των ερωτευμένων

«Σ’ αγαπώ και γι’ αυτό δεν φοβάμαι κανέναν τώρα πια...» τραγουδά η Αθηνά Πολίτη,...

Η ανάρτηση της Ζόζεφιν στην Κωνσταντινούπολη που «τρέλανε» το Instagram

Η Josephine «ζαλίζει» την Τουρκία με τα κάλλη της.Στη γειτονική χώρα και συγκεκριμένα στην...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

ΚΡΙΟΣ: Οι εξελίξεις θα είναι προάγγελος κάποιων θετικών, ευρύτερων εξελίξεων. Θα έρθουν στην επιφάνεια...

Ελένη Ράντου για απεργία ΣΕΗ: Είναι το κλείσιμο των θεάτρων μοχλός πίεσης ή πυροβολούμε...

Η Ελένη Ράντου αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει το Σωματείο...

Η πρώτη ανάρτηση της Πάολα μέσα από το νοσοκομείο

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται η γνωστή τραγουδίστρια Πάολα και λόγω της ασθένειάς της...

Βγήκε στο Κολωνάκι με ρόμπα και γούνινες παντόφλες

Έχει τον τρόπο να κάνει «φασαρία» και να γίνεται viral ακόμα και όταν πηγαίνει...

Paco Rabanne: Ο εμβληματικός σχεδιαστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών

Ο κόσμος της μόδας είναι ακόμη φτωχότερος από σήμερα, καθώς μόλις έγινε γνωστό πως...

Iωάννα Τούνη: Aπό το τεστ εγκυμοσύνης μέχρι το μωρό τέσσερις φωτογραφίες δρόμος

Η Ιωάννα Τούνη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί στις 9 Ιανουαρίου σε...

Δύσκολες ώρες για την Πάολα – Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ανησυχία στους θαυμαστές της Πάολα έχει προκαλέσει η είδηση ότι η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια...

Πασχάλης Αφθονίδης: Δείτε το γιο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου που είναι επίσης μάγειρας

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου είναι η Κωνσταντινοπολίτισσα μαγείρισσα. καθηγήτρια γαστρονομίας και συγγραφέας η οποία έγινε...

Ατζούν Ιλιτζαλί: Δείτε τις τέσσερις κόρες του Τούρκου παραγωγού

O Ατζούν Ιλιτζαλί, ο Τούρκος παραγωγός που είναι ιδιοκτήτης της Αcun Media έχει κάνει...

Nίκος Μουτσινάς: «Προσπαθώ να υιοθετήσω ένα παιδί αλλά είναι δύσκολο»

Ο Νίκος Μουτσινάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Ποιος είναι πρωινιάτικα" και έδωσε μια συνέντευξη...

Mελίνα Νικολαΐδη για τη μητέρα της: «Όταν αναδύεται η βασίλισσα»

H Mελίνα Νικολαΐδη, η κόρη της Δέσποινας Βανδή και του Ντέμη Νικολαΐδη, είναι 19...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H πανσέληνος «βρυχάται» – Οι προβλέψεις της κορυφαίας αστρολόγου Λίτσας Πατέρα

Στις 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται Πανσέληνος στον 16ο 40’ του...

Σείστηκε το Νευροκόπι από τις κραυγές της μάνας του αδικοχαμένου Ικάρου – Γαμπρός κηδεύτηκε ο Σμηναγός Τσιτλακίδης

Στην τελευταία κατοικία του ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης - Εικόνες από αρχαία τραγωδία στην κηδεία του

Σοκ! «Δεν προήλθε από ασφυξία ο θάνατος της Ίριδας!» – Τι κατέθεσε η Αγγελική Τσιόλα

Αλλάζει το τοπίο η νέα συμπληρωματική κατάθεση που κλήθηκε...

Φρούριο το Κολωνάκι για το δείπνο της Σακελλαροπούλου

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, ανήμερα των...

Βγήκε στο Κολωνάκι με ρόμπα και γούνινες παντόφλες

Έχει τον τρόπο να κάνει «φασαρία» και να γίνεται...

Έγκλημα! «Αμέλεια» της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου μάς κόστισε 5.179.865 ευρώ

Μια σκανδαλώδη ενέργεια, ταυτόσημη με παράβαση καθήκοντος και απιστία...

Μάγκας ο Νίκος Μάνεσης

Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα Δημοκρατία και το...

Ελένη Χαμπέρη: Ο σύντροφός της είναι παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου

H Eλένη Χαμπέρη συμμετείχε για πρώτη φορά στο Survivor...
spot_img

NEWSROOM