Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδά για την Ουκρανία: «Προσκυνώ την Ουκρανία, σκύβω το κεφάλι»

«Η Ουκρανία τώρα υποφέρει για όλους μας! Μη σιωπήσετε»

Must Read

Ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και έναν μήνα ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο κανέναν καθώς ο Ουκρανικός λαός φαίνεται πως έχει αποδεκατιστεί από την πυρά της γειτονικής χώρας του.

Πολλές ελληνικές οργανώσεις προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν τον άμαχο πληθυσμό που προσπαθεί να σωθεί από τους συνεχείς βομβαρδισμούς.

Η εκπομπή της ΕΡΤ «Μουσικό Κουτί», την οποία παρουσιάζει ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με την Ρένα Μόρφη, έχοντας σαν στόχο να μαζέψει χρήματα για τον αβοήθητο λαό της Ουκρανίας, φιλοξένησε τον Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος συγκίνησε με το μήνυμα που ήθελε να περάσει.

«Τι μας φέρνει απόψε τόσο κοντά, τόσους πολλούς, στην εκπομπή του Νίκου, λες και ήτανε διαδήλωση; Κάποιος θυμός; Κάποια οργή; Όχι, μας φέρνει απλούστατα η βαθιά συγκίνηση για τον πανέμορφο λαό της Ουκρανίας και για τη γενναία ηγεσία του. Ζητάμε να σταματήσει αυτός ο Αρμαγεδδών. Διότι, όπως όλοι, αγαπούμε κι εμείς την ειρήνη, τον άνθρωπο και τα λοιπά και τα λοιπά.

Και οφείλουμε σαν ενήλικοι που είμαστε -και όχι σαν “αιώνιοι έφηβοι”, έχει καταντήσει εντελώς μπανάλ αυτό το κλισέ. Σαν ενήλικοι λοιπόν, οφείλουμε, κάθε φορά να κατονομάζουμε τον εκάστοτε βομβαρδιστή της ειρήνης, του ανθρώπου, των λαών. Όσο για την ηγεσία του Κρεμλίνου, αυτή αποδείχτηκε εντέλει, χωρίς να το καταλάβει, χωρίς να το ξέρει, σε τρομερή μάγισσα. Πώς τα κατάφερε και έκανε έναν λαό, τον ουκρανικό, ήρωα επικών διαστάσεων.

Οι Ουκρανοί, όπως όλοι μας δηλαδή, κοίταζαν τη ζωούλα τους, τις δουλειές τους, την οικογένειά τους -και ξαφνικά απέκτησαν επική συνείδηση. Διότι μόνο με ψυχολογία έπους μπορείς να πας και να πεθάνεις για αυτά τα υψηλά πράγματα, που όμως είναι και πολύ απτά, και λέγονται “πατρίδα”, “ελευθερία”, “δημοκρατία”. Καλή είναι η ευημερία, καλή είναι και η σχετική ξεγνοιασιά της. Αλλά φαίνεται πως την κρίσιμη στιγμή ο δρόμος που σώζει τον κόσμο είναι πάντα ο ίδιος και είναι ένας: Η θυσία.

Η Ουκρανία τώρα υποφέρει για όλους μας. Μη σιωπήσετε. Ακολουθήστε τον δρόμο της καρδιάς. Βοηθήστε όπως μπορεί ο καθένας τους Ουκρανούς. Είναι το δικό τους θυσιασμένο αίμα τώρα που έρχεται να σώσει αυτό που κανένας ποτέ, κανένας ολοκληρωτισμός δεν θα καταφέρει να νικήσει: Το μεγαλείο της ζωής.

Προσκυνώ την Ουκρανία, σκύβω το κεφάλι και ψέλνω μαζί της…», είπε χαρακτηριστικά και στην συνέχεια τραγούδησε ένα Ουκρανικό τραγούδι, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This